Koop nooit meer de verkeerde kleur!

Home / OVERIG / Koop nooit meer de verkeerde kleur!
Koop nooit meer de verkeerde kleur!

Heb jij een dagje shoppen in de agenda staan? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat door uit te zoeken met welke kleuren je meer uit je look kunt halen. Kleur kan namelijk veel voor je doen. Zodra je weet welke kleuren jou ophalen, loop je direct naar de juiste rekken en verklein je de kans op een miskoop. Met deze tips shop jij binnen no-time een nieuwe garderobe én beautystash bij elkaar!

Bepaal je type

Om erachter te komen welke kleuren bij jou passen moet je er eerst achter komen welk type je bent. In grote lijnen heb je warme en koele types. De warme types zijn onder te verdelen in lente- en herfsttypes en de koele types in zomer- en wintertypes. Het lente- en herfsttype hebben beiden een warme gouden of rode gloed over hun haar. Het verschil is dat de huid van een lentetype licht is en niet of nauwelijks verkleurd in de zon, terwijl het herfsttype als snel een mooi kleurtje heeft na een dagje zonnen. Ook het zomertype heeft een lichte huid, maar in tegenstelling tot het lentetype juist een wat grauwere kleur haar, zoals asblond. Het wintertype heeft ook een wat grauwere haarkleur, maar meestal donkerder dan de kleur van een zomertype. Bovendien krijgt een wintertype snel een kleurtje in de zon.

Kies je kleur

Afhankelijk van het type dat je bent, kies je een kleurenpalet dat bij je past. Als lentetype ga je voor frisse kleuren in warme tinten, zoals turquoise, geel en perzik. Een zomertype kan je iets fellere kleuren hebben. Denk bijvoorbeeld aan paarse tinten, zeegroen of roodroze. Ook marineblauw staat goed bij een zomertype. Een herfsttype kies voor, de naam zegt het al, warme herfstkleuren. Denk aan olijfgroen, oranje en camel. Wintertypes gaan voor heldere kleuren met koele ondertoon, denk aan kanariegeel, dieppaars en smaragdgroen.

Shop een outfit 

Als je eenmaal weet welke kleuren je goed staan, shop je met het grootste gemak een nieuwe look. In een winkel weet je direct tussen welke rekken je moet neuzen en in een webshop filter je simpelweg op de kleuren die je goed staan. Ben je iemand die liever op safe speelt en vaak neutrale kleuren draagt? Dan kun je de kleur bijvoorbeeld ook enkel doorvoeren in je accessoires. Beschik je bijvoorbeeld over een kostbare Samsung Galaxy S7? Bescherm deze dan met een Samsung Galaxy S7 hoesje in een kleur die helemaal past bij jouw seizoenstype. Ga als lentetype bijvoorbeeld in een mooi pastelkleurig telefoonhoesjes en match deze bijvoorbeeld met je schoenen of tas om je basic outfit een mooie finishing touch te geven.

Maak je look af

Heb je eenmaal een nieuwe outfit en leuke accessoires, zoals een iPhone 4s hoesje voor je nieuwe telefoon geshopt in de kleuren die passen bij jouw seizoenstype? Vergeet dan ook je make-up niet af te stemmen op je look. Ga bijvoorbeeld voor een mooie lipstick. Ook voor het kiezen van de juiste kleur op je lippen houd je de seizoenstypes in je achterhoofd. Als Lentetype ga je voor koraalkleurtjes of een rode kleur met oranje ondertoon. Het zomertype kiest juist voor rozerode kleuren en fuchsia. Als herfsttype accentueer je jouw warme uitstraling met een mooie knalrode of roodbruine kleur en het wintertype gaat voor een helrode tint of paarse lipstick.

Wat is jouw favoriete kleur en past deze bij jouw seizoenstype?

Dit artikel is in samenwerking met telefoonhoesjesxl

Leave a Reply

Your email address will not be published.