Marsaxlokk & Valletta / Malta

Home / Travel / Marsaxlokk & Valletta / Malta
Marsaxlokk & Valletta / Malta

img_3793Na mijn reis door Azië afgelopen zomer, had ik besloten om een tijdje niet meer te gaan reizen. Eigenlijk was het zelfs de bedoeling dat ik een jaar (tot de volgende zomervakantie) überhaupt niet zou reizen. Dat hield ik niet vol haha, zodoende vertrok ik in december naar Marokko (alle artikelen daarover staan nu online!). En terwijl ik rondreisde door Marokko kreeg ik een berichtje via WhatsApp van Nienke, of ik mee op vakantie wilde in de voorjaarsvakantie. Tja, waarom ook niet?

img_3802

787d837c-132a-44e7-9355-a97627bb95c7Zodoende vertrokken Nienke en ik op 16 februari met het vliegtuig richting Malta!

Het begin van onze reis verliep niet helemaal zoals gepland, nog voordat we gingen boarden was er namelijk al twee uur vertraging. Niet echt een probleem aangezien we toch niet zoveel aan onze eerste dag zouden hebben op Malta. Maar terwijl ik nog op de trap stond om het vliegtuig in te stappen, reed er een karretje (voor rolstoelen) tegen het vliegtuig aan. Met als resultaat dat er een deuk in ons vliegtuig was gekomen. Deze deuk moest eerst geïnspecteerd worden voordat we konden opstijgen. Twee uur later kwam het “verlossende” woord dat we toch mochten opstijgen. Ondertussen waren we dus vier uur vertraagd, niet mega erg, maar wel een beetje vervelend. Achteraf is dat ze helemaal vergeven doordat we geld terug kregen voor het ongemak.

img_3774

valletta-1We wisten niet 100% zeker of ons vervoer op Malta van de vertraging op de hoogte zou zijn, dus dat was nog even spannend. Gelukkig was het allemaal erg goed geregeld en werden we bij aankomst opgehaald door een taxichauffeur. Het duurde niet heel lang voordat we bij ons hotel waren, ook dit was allemaal boven verwachting. We verbleven in het White Dolphin hotel waar we een appartementje incl. keukentje hadden, echt handig!

valetta-4

img_3769Marsaxlokk

Op 17 februari, onze eerste volledige dag in/op(?) Malta, bezochten wij als eerste de plek Marsaxlokk! Het was heel fijn dat eigenlijk alle plekken heel goed bereikbaar waren per bus, zo waren we niet afhankelijk van een huurauto, scooter of taxi. Voor €1,50 per persoon kon je twee uur reizen met de bus, een stuk goedkoper dus dan in Nederland.

img_3811

Marsaxlokk is een schattig traditioneel vissersdorpje. In een boekje over Malta stond dat wanneer je dit dorpje zou bezoeken, je op zondag moest gaan omdat er dan een leuke lokale markt zou zijn. De markt was best leuk, maar minder “traditioneel” dan verwacht. Wel waren alle vissersbootjes in de haven echt prachtig. En verder waren er allemaal mooie fotografiewaardige muurtjes waar wij zeker even gebruik van hebben gemaakt voor foto’s!

Nadat we een heleboel foto’s hadden gemaakt hebben we nog een beetje rondgelopen in dit plaatsje om na een paar uur weer de bus terug te nemen naar “ons” appartement.

img_3896

img_3902Valletta

Toen wij naar Marsaxlokk reisden kwamen we door de stad Valletta. Valletta is de hoofdstad van Malta, genoeg te zien en te doen dus! Onze tour startte bij de Triton Fountain, vervolgens liepen we door naar de City Gate. De City Gate stelde niet zoveel voor, maar de Lower Barrakka Gardens gelukkig wel! Vanuit deze botanische tuin had je een prachtig uitzicht over de havens van Valetta.

Na ons bezoek aan de botanische tuin zijn we gaan winkelen. Ik had van te voren echt niet verwacht dat ik met een gehele nieuwe garderobe thuis zou komen. Ook was er uitverkoop, dus hebben we erg veel gewinkeld op Malta!

Toen we weer klaar waren in Valletta hebben we nog wat tijd doorgebracht in Sliema. Daar hebben we nog even rondgelopen op de “boulevard”!

valetta-4img_3899valetta-2 img_3925e658212f-3933-4170-897f-6c0843ef2d12 valetta-211f5bc75-b48f-45a3-909d-ae6ddf372c90valletta-3img_3807img_3916 img_3966valetta-3

Leave a Reply

Your email address will not be published.