ONEE! Examenstress.. TIPS!

Home / OVERIG / ONEE! Examenstress.. TIPS!
ONEE! Examenstress.. TIPS!

Hoewel ik dit jaar maar een paar keer naar school moet, moet ik ook 3 examens maken. Maar 3? Ja.. Engels, Nederlands & rekenen, vandaag heb ik mijn eerste examen rekenen en hoewel het voor velen niets voorstelt, wekt het woord “examen” al zenuwen op. Ik heb al lang geen rekenlessen meer gehad, maar ik houd het positief en ga gewoon mijn best doen en ben benieuwd!

Ik wou dit artikel schrijven met examentips, maar heel eerlijk gezegd heb ik die zelf niet nodig aangezien ik hier niet voor kan leren. Maar voor velen beginnen de eindexamens *binnenkort* weer en deel ik graag mijn top 7 leertips:

1. Ga samen leren – dit werkt niet alleen heel motiverend, ook heel confronterend als een ander keihard blokt en alles aan het einde kent en jij maar een beetje uit je neus hebt gegeten en tja je er niets van opgestoken heb…
2. Een ander kan het ook – praat jezelf moed in en heb vertrouwen in jezelf! Een ander kan het ook, waarom zou jij het niet kunnen?
3. Zoek afleiding – na een paar uur geblokt te hebben is het verstandig om af en toe een pauze in te lassen, ga bijvoorbeeld sporten of even tekenen.
4. Plannen – veel draait om plannen! Maak elke dag een haalbare planning voor je dag, het is fijn om zo’n houvast te hebben en het is een beetje een stok achter de deur. Creëer daarbij ook ritme, het geeft je rust.
5. Goed slapen – eigenlijk heel simpel, buiten regelmaat is het ook belangrijk om goed te slapen, wanneer je niet goed slaapt heb je minder energie en sla je ook minder snel dingen op.
6. Electronica aan de kant – afleiding heb je overal, maar toch wel de meeste afleiding is vaak je mobiel of laptop, aan de kant ermee en beloon jezelf na bijvoorbeeld een uur.
7. Goed eten – ook voeding is belangrijker dan je denkt, het geeft je energie en van veel suikers kun je je minder goed concentreren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.