Kasbah des Oudaias – Rabat / Marokko

Home / Travel / Kasbah des Oudaias – Rabat / Marokko
Kasbah des Oudaias – Rabat / Marokko

rabat-5

Een paar dagen geleden is het eerste artikel over de rondreis door Marokko al online gekomen. Na ons bezoek aan Casablanca reisden wij door naar de volgende grote stad, de hoofdstad Rabat! Nu kom ik waarschijnlijk niet zo bijster intelligent over wanneer ik zeg dat ik dacht dat Marrakech de hoofdstad van Marokko was.

Op 23 december gingen wij na de lunch en ons bezoek aan de grote moskee in Casablanca, door naar Rabat! Onze eerste stop was bij Touarga in de regio Zemmour Zaer. Hier bezochten wij het Royal Palace. We waren er niet lang, want we moesten alweer doorreizen naar onze volgende bezienswaardigheid. Het Mausoleum van Mohammed V en de Hassantoren zou namelijk sluiten om vier uur en we waren er pas om vijf minuten voor vier… Gelukkig mochten we nog naar binnen!

Het mausoleum was weer net als de moskee echt prachtig. Hoewel ik niet echt specifiek geïnteresseerd ben in architectuur, vind ik het in Marokko wel echt heel interessant en bewonderenswaardig!

In het mausoleum ligt het lichaam van Mohammed V opgeborgen. Zoals ik al zei is het echt een prachtig gebouw en zelfs de pakjes van de wachters vind ik erg mooi. In de tijd dat wij er waren droegen ze rode pakjes, in de zomer worden die omgeruild voor witte pakjes. Stiekem ben ik blij dat ze nou nog rood droegen want dat vond ik een mooi contrast op de foto’s haha.

img_2726rabat-6f2be63c0-dae2-4ef8-97ad-e09abfa10522rabatimg_3387
img_2733
Om 16:20 uur vertrokken we weer met de bus, deze keer hoefden we maar tien minuten in de bus. We stopten bij Kasbah des Oudaias. Een Kasbah is het verdedigbare deel van de medina. Dit fort staat onder andere opgenomen in de Werelderfgoedlijst (die moet ik overigens echt eens gaan bekijken want volgens mij moet hij wel extreem lang zijn ;)).

In deze kasba zijn allemaal mooie blauw witte steegjes te zien. Alle straatjes staan vol met half blauw geschilderde huisjes. Vroeger werd dit gedaan om de huizen te markeren waar Joden woonden. Maar, tegenwoordig is dat niet meer de functie van de blauwe kleur. Het is wel echt een hele fotografiewaardige locatie!

 rabat-2

img_3482kopieWe hebben ongeveer een half uur rondgelopen door alle steegjes. Ook was er aan het einde nog een mooi uitzicht te zien. Ik heb vooral veel tijd besteed aan het fotograferen van alle mooie gekleurde huizen en de katten haha.

Toen we allemaal genoeg foto’s hadden gemaakt en hadden genoten van het prachtige uitzicht, was het weer tijd om naar ons volgende slaapadres te gaan.

Daar kregen we bijzonder avondeten (althans, dat vond ik) en vervolgens was het weer tijd om te gaan slapen.

Zoals ik in het vorige artikel al had verteld had ik nog nooit eerder een groepsreis gedaan. Ik had dus ook niet verwacht dat we zoveel dingen zouden gaan doen op een dag, echt heel leuk! Zo hebben we in twee dagen Casablanca en Rabat bezocht. Twee steden die je zelfs in een week nog niet in zijn geheel kan bekijken. Beide steden zou ik ook zeker op je lijstje zetten mocht je ooit naar Marokko gaan, ze zijn namelijk zo divers en mooi.

rabat-3img_3489kopie rabat-4   img_2739
rabat-1 img_3507170e4622-2756-4963-868b-3fd05c98e21e

Leave a Reply

Your email address will not be published.