Tuin makeover

Home / Creative / Tuin makeover
Tuin makeover

Sinds een jaar woon ik op mijzelf in de stad Groningen. Mijn vrienden woonden allemaal al op zichzelf en vorig jaar mei vond ook ik eindelijk mijn eigen plekje. In dat jaar is er veel gebeurd en heb ik het enorm druk gehad. Mijn kamer was echt helemaal mijn plekje geworden, maar de rest van het huis was eigenlijk na een jaar nog precies hetzelfde als toen ik hier kwam wonen. De plek die er het ergste aan toe was, was toch wel echt de tuin.

Er lag een grote berg met tuinafval midden in onze tuin. Mijn huisgenoot had een paar maanden geleden al wel de tuin gesnoeid, maar het afval lag sindsdien nog midden in de tuin. Tot een aantal weken geleden. Nadat ik al veel verschillende inspiratieborden had gemaakt op Pinterest werd het toch echt tijd om voor de zomer de tuin een make over te geven! In het hele jaar dat ik er gewoond heb, heb ik er misschien twee keer gezeten en dat was toch wel echt zonde.

tuin-motiflow-2

Wat alleen wel een ding is, is dat ik totaal geen groene vingers heb. In tegenstelling tot mijn ouders en broer, zij houden allemaal van tuinieren en hebben er ook echt verstand van. Ik vind een tuin leuk en fijn om in te zitten, niet om er ook daadwerkelijk iets aan te doen. Dat is nu zo, mede omdat ik het erg druk heb met andere dingen denk ik. Waarschijnlijk wanneer ik niet meer in een huurhuis woon en echt mijn eigen tuin zou hebben, dan zou ik er wel anders over denken.

Maar gelukkig heb ik een hele handige vader die momenteel een huis aan het bouwen is waardoor hij veel pallets over had. Op Pinterest was ik veel projecten tegen gekomen met pallets en gelukkig had mijn vader de pallets nog niet weggebracht. Echt een goed plan voor dit project had ik niet. De meest logische eerste stap leek mij het leeghalen van de tuin. Ik heb hier helaas geen duidelijke before foto van gemaakt maar ik kan je verzekeren dat het niet zozeer echt nog op een tuin leek.

Processed with VSCO with hb2 preset

Nadat mijn vader alle pallets naar Groningen gebracht had, werd het tijd om de tuin leeg te halen. En terwijl ik de tuin leeg schepte, maakte mijn vader van de meegenomen pallets een bank. Hij had van te voren geen plan, maar mijn vader kennende komt dat altijd wel goed. Dat bleek ook zo te zijn, want op het moment dat ik de tuin had leeggeschept (overigens wel na een paar uur), had mijn vader de bank af!

De volgende stap was het vinden van bekleding voor de bank. Al snel wist ik dat ik ook daar een DIY project van wilde maken. Het leek mij heel tof om als kussen voor de bank een kussen te bekleden met mijn eigen stof. Dat zou het voor mijn gevoel pas echt afmaken. De aankleding van de tuin is zo belangrijk. Met alleen een paar mooie meubels wordt het toch nog niet zo huiselijk als waar ik op zat te wachten. Nu had ik online meerdere leuke kussens gevonden tot ik dus op het idee kwam om ze zelf te maken met mijn eigen prints. Dit is een stuk origineler en op deze manier kon ik het perfecte tuinkussen dat ik zocht, zelf creëren.

proces-motiflowEen vriendin tipte mij dat ik van een babymatrasje wel een buitenkussen kon maken, die is groot en zacht genoeg. Via Motiflow kan je outdoor stof kopen met je eigen patroon of patronen van andere ontwerpers en zodoende kon ik met mijn eigen patroon een hoes maken voor het buitenkussen. Helaas tijdens het naaien ging mijn naaimachine kapot, gelukkig heeft Luna het toen voor mij kunnen maken. Met het matrasje is ze met de trein naar huis gegaan en een paar dagen later was hij al af. Uiteindelijk is het nog mooier geworden dan verwacht en gehoopt, ik ben echt heel blij met het resultaat!

Door de outdoor stof blijft het kussen mooi, ook wanneer het bankje nog nat is. En ik hoef nu minder bang te zijn wanneer ik vrienden op bezoek heb en ze morsen bijvoorbeeld iets op het kussen. Ik heb er voor gekozen om alleen een buitenkussen voor op het bankje te maken zodat ik tegen de leuning andere kussens kan leggen. De kussens met varen print en het kussen met de insecten zijn binnenkort ook verkrijgbaar in mijn Etsy shop!

 

tuin-motiflow-3Processed with VSCO with hb2 preset

De tuin begint nu eindelijk echt op een fijne plek te lijken! Er komen binnenkort nog twee bankjes van pallets bij, hopelijk nog wat meer Perzische tapijten en de hangmat wordt binnenkort weer opgehangen! Ik ben heel blij met hoe de tuin er nu al uit ziet, met veel dank aan mijn vader en Luna!

Mocht je nou zelf ook een buitenkussen willen maken dan kan je nu met 21% korting Poly Outdoor stof kopen op Motiflow.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published.