Vakantie op Kreta!

Home / Travel / Vakantie op Kreta!
Vakantie op Kreta!

Ik had dit artikel al eerder willen plaatsen deze week, maar helaas bleek het dat de ruimte bij mijn hosting (?) vol was. Ik ben ondertussen alweer 5 dagen thuis, dus het artikel komt wat later, maar het is nog oké. Vorige week was ik namelijk samen met mijn ouders een weekje op vakantie in Griekenland. We vlogen maandag 13 juni naar het zonnige Kreta, hoewel, toen we daar aankwamen het 10 minuten regende. Gelukkig hebben we de dagen daarna amper een wolkje gezien en was het er op zijn heetst 40 graden.

Eerder zijn we eigenlijk alleen maar naar Spanje op vakantie geweest (Italië & Turkije 1x uitgezonderd), maar ik vind het zonde om maar 1 land te zien terwijl er zoveel keuze is uit landen. Vandaar dat we dit jaar besloten om een keer naar een ander land te gaan waar ik nog niet eerder was geweest: Griekenland. Door alle hectiek van de afgelopen tijd had ik mij absoluut niet voorbereid op de reis, een dag van te voren heb ik even snel al mijn spulletjes bij elkaar geraapt. Verder heb ik niet op internet gezocht naar plekjes waar ik graag heen zou willen gaan, ik liet het maar gewoon op mij afkomen.

Gelukkig had mijn vader allemaal routes uitgestippeld met de auto die wij 3 dagen hebben gehuurd. Hoewel er op Kreta minder te zien was dan ik eerst dacht, was het alsnog een enorm mooi eiland! De afgelopen vakanties hebben wij eigenlijk altijd een auto gehuurd, echter stonden er toen niet zoveel flitspalen langs de weg, als op dit eiland haha. Of ze het ook echt nog doen? Ik hoop het niet, anders krijgen we wel flink wat boetes nog in de bus.

We bezochten allerlei dorpjes, expres, maar ook vaak bij toeval. Er staan heel weinig verkeersborden langs de weg, waardoor je dus enorm snel verdwaald of verkeerd rijdt. Soms kom je er dus na tientallen kilometers pas achter dat je het dorpje waar  je naar zoekt, al lang bent gepasseerd. Zo huurden wij ook nog één dag een scooter en toen wij daarmee “verdwaald” waren, vroegen wij de weg naar een bepaald dorp aan een local. Eenmaal toen wij de weg volgden die hij ons had aangewezen, kwamen we uit op een kilometers lang stijl grindpad, we wisten overigens niet dat het pad zo lang zou zijn. Als wij dat hadden geweten waren we ook zeker niet daarlangs gegaan, het was namelijk echt geen prettige weg en er leek ook geen eind aan te komen. Maar achteraf gezien was het best een grappig gezicht voor de mensen daar; 3 toeristen op 2 scooters te zien stuntelen.

Kortom: Kreta is een heel mooi eiland, maar ik zou eerder naar een eiland als Mallorca (Spanje) gaan voor een doe vakantie. Op Kreta ligt alles vrij ver uit elkaar in vergeleken met bijvoorbeeld enkele Canarische Eilanden of de Balearen, voor een zonvakantie is Kreta wel weer heel leuk, mooie stranden en lekker weer!

Zijn jullie al eens op Kreta geweest of op een ander eiland van Griekenland? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.