Verslapen? Creëer een frisse look in 5 stappen!

Home / Personal / Verslapen? Creëer een frisse look in 5 stappen!

Processed with VSCO with hb2 preset

Heb jij ook weleens van die dagen waarop je net iets te vaak op snooze drukt en je eigenlijk geen tijd meer hebt om je op te maken, maar toch niet zonder make-up de deur uit wilt? Voortaan kom jij op dit soort dagen nooit meer te laat. Met deze 5 stappen zie jij er binnen enkele minuten uit om door een ringetje te halen!

2016-03-29 05.29.25 1Stap 1: Snelle krullen of mooi stijl haar
Hangen je lokken als sluike slierten langs je gezicht, maar heb je geen tijd meer om ze te wassen? Geen paniek. Je brengt heel eenvoudig binnen een paar minuten volume in je haar. Spuit om te beginnen wat droogshampoo in je haar en wrijf dit een beetje uit, zodat je haar er weer fris uitziet. Maak vervolgens twee vlechten in je haar en ga hier een paar keer met je stijltang overheen. Spuit wat haarlak in je haar, haal de vlechten weer los en schud je lokken voorzichtig in model met je vingertoppen. Andersom kan het natuurlijk ook zijn dat je wakker wordt met een pluizige bos. Eerst de klitten eruit borstelen en daarna stijlen kost veel tijd. Investeer daarom in een stijlborstel. Dit is een elektrische borstel, die je haren tijdens het borstelen stijlt. Handig!

Processed with VSCO with hb2 preset

Stap 2: Een uitgeruste look
Als je last-minute je bed uitspringt, zal je er niet bepaald uitgerust uitzien. Helaas heb je geen tijd meer om een uitgebreide make-up aan te brengen en je gezicht te egaliseren. Zorg daarom dat je altijd BB cream in huis hebt voor dit soort ochtenden. Je kunt ook een klein beetje vloeibare foundation mengen met je dagcrème. Maak je look af met een klein beetje blush op je wangen en niemand zal merken dat je eigenlijk helemaal niet zo fit bent als je eruit ziet!

Stap 3: Keuzes maken
Als je maar een paar minuten de tijd hebt zal je moeten kiezen wat je graag wilt accentueren, omdat je simpelweg geen tijd hebt voor een uitgebreide make-up. Ga je voor je ogen of je lippen? Als je echt maar een paar minuutjes hebt, kun je het beste voor een opvallende lippenstift gaan. Een felle kleur op je lippen wekt namelijk al snel het idee dat je zwaarder opgemaakt bent en leidt de aandacht af van de rest van je onopgemaakt gezicht. Scrub na het tandenpoetsen voorzichtig de velletjes van je lippen met je tandenborstel en verzorg ze met lipbalm of vaseline. Breng het kleurtje aan, even afdeppen met een tissue of wc papiertje and your ready to go! Dit kun je zelfs nog onderweg doen. Gebruik onderweg je telefoon met een telefoonhoesje dat beschikt over een ingebouwde standaard en je tovert je telefoon eenvoudig om in een make-up spiegeltje. Zo kun je de hele dag door je lippen bijwerken, waardoor je je frisse look de hele dag behoudt.

Processed with VSCO with hb2 preset

Stap 4: Line & Curl
Nog wel een minuutje de tijd om ook je ogen mee te pakken? Bespaar dan tijd door een lijntje boven je oog aan te brengen, terwijl je tegelijkertijd je wimpers krult. Dit doe je door je oogpotlood aan te brengen op het randje van je wimperkruller, dat tegen de bovenzijde van je wimpers aankomt. Terwijl je je wimpers krult zet je hierdoor meteen een mooi lijntje op je ooglid. Mocht je alleen hard kohlpotlood hebben, dan kun je deze eventueel eerst even verhitten met een aansteker, zodat het wat zachter wordt en zich beter aan je wimperkruller hecht. Voor een nog beter effect kun je ook je wimperkruller verwarmen met een föhn.

Processed with VSCO with a6 presetStap 5: Een leuke outfit
In alle haast en paniek heb je natuurlijk geen idee welke outfit je uit je overvolle kledingkast moet plukken en vergeet je spontaan wat je ook alweer allemaal in je garderobe hebt. Gelukkig is hier een heel handig hulpmiddel voor, namelijk de app Stylebook. Door je kledingstukken te fotograferen creëer je een virtuele kledingkast. Vervolgens kun je eenvoudig looks samenstellen en uitproberen zonder ze aan te hoeven trekken. Weet je van jezelf dat je vaak haast moet maken in de ochtend? Ga er dan eens een middagje rustig voor zitten om wat looks samen te stellen en in te plannen op de kalender in de app. Zo hoef je in de ochtend nooit meer tijd te verspillen aan het nadenken over je outfit en heb je zelfs tijd om je accessoires, zoals je tas of smartphonehoesje bij de rest van je outfit te laten matchen. Bovendien kun je via de app ook leuke nieuwe items zoeken en bestellen, waardoor je je look helemaal af kunt maken met bijvoorbeeld een nieuwe P9 Lite case voor je Huawei Ascend P9 Lite in dezelfde kleur als je favoriete partydress!

Ben jij geen ochtendmens? Dan is dat zeker geen excuus om onverzorgd de deur uit te gaan.

Zonder wat ga jij écht de deur niet uit als je je verslapen hebt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.