Voorbereidingen voor mijn reis

Home / Personal / Voorbereidingen voor mijn reis
Voorbereidingen voor mijn reis

Eerder deze week deelde ik in een artikel wat mijn plannen waren voor de vakantie. Maar voordat ik op reis ga zijn er nog een heleboel dingen die ik moet regelen zodat ik met een gerust hart op reis kan. Ik moet wel heel eerlijk toegeven dat ik vaak relatief laat ben met alles regelen en inpakken. Vooral dat laatste is een ding. Vorig jaar had ik voordat ik op reis ging een behoorlijke mental breakdown (daar zal ik ooit nog wel eens wat meer over vertellen). Maar de afgelopen jaren is het regelmatig gebeurd dat ik last minute toch iets was vergeten of bijvoorbeeld toen ik naar Canada ging, ik last minute voor mijn overstap in Amerika nog een visum moest regelen en een TSA slot.

img_2308

img_4792kopieUiteindelijk zijn alle last-minute struggles wel goed gekomen, maar deze keer ga ik het anders aanpakken. Vorig jaar maakte Nienke een hele handige inpaklijst die ik ook dit jaar weer nauwkeurig zal opvolgen. Over het inpakken maak ik mij dus niet zoveel zorgen. En zoals mijn moeder altijd zegt: “alles is te koop”. Alleen zou het toch wel spijtig zijn wanneer ik zoiets als mijn speciale Go-pro kabeltje (zoals vorig jaar) toch niet bij mij blijk te hebben.

Het tweede en toch wel belangrijke punt is dat nu ik mijn eigen plek in Groningen heb, ik daar ook rekening mee moet houden. Net als vorig jaar zal ik al mijn planten onderbrengen bij mijn moeder, op de hoop dat ze het daar zullen overleven. Maar (ondanks dat ik mijn planten erg waardevol vind), zijn er toch wel andere spullen die ik belangrijker vind. Feitelijk gezien zou ik alle belangrijke dingen bij mijn ouders kunnen leggen, maar ik ken eigenlijk niemand die zijn of haar huis leeghaalt voordat ze op vakantie gaan. In mijn geval zal ik de meest kostbare dingen zoals mijn extern harde schijf, camera’s en laptop wel bij mijn ouders leggen. Toch blijf ik altijd wel een beetje “bezorgd” over mijn spullen die ik soort van achterlaat. Gelukkig zijn daar tegenwoordig wel makkelijke middelen voor, zoals wifi camera beveiliging. Dit is een kleine camera die je huis in de gaten kan houden wanneer jij niet thuis bent. Ik had hier al eerder van gehoord en eigenlijk is dit een hele makkelijke en snelle oplossing om niemand anders te belasten en zelf alles in de gaten te kunnen houden. Zo kan er bijvoorbeeld een alarm af gaan wanneer iemand in jouw huis komt door bewegingsmelders, echt heel fijn.

1624ba0a-114a-48eb-8fa5-681f7ac6f97c

Het volgende punt is: vaccinaties! Iets wat ik al eerder dan een week van te voren moet voorbereiden, zijn natuurlijk mijn vaccinaties. Ik had het geluk dit jaar dat ik maar één herhaal vaccinatie hoefde te halen, dat viel weer mee. Toch ben ik ook wel eens op reis geweest zonder dat ik mij had laten vaccineren, omdat ik dan last minute op reis ging bijvoorbeeld. Ook is het handig om ruim van te voren doktersrecepten te regelen zodat je niet een week van te voren te horen krijgt dat ze niet genoeg op voorraad hebben.

img_2409

1616f265-921f-4524-9b96-5c2e37067552En het laatste punt is: geld! Hoeveel vragen ik hier niet over heb gekregen afgelopen jaren, vooral de vraag: waar betaal je alles van? Ik heb daar maar één antwoord op en dat is: keihard werken. Elke week fulltime werken en daarnaast nog een voltijd studie afronden. Het is pittig en ik kan het ook niet persé iemand aanraden, maar dat zorgt er wel voor dat ik zoveel kan reizen. Wanneer ik op reis ben wil ik mij ook absoluut geen zorgen hoeven maken over geld. Ik wil geen dingen laten omdat ik het niet kan betalen. Waarschijnlijk zal ik veel plekken op deze wereld nooit meer bezoeken en dan is het zo zonde dat ik een bepaalde wandeling, kanotocht of andere excursies niet heb kunnen doen omdat ik er geen geld voor had. Ik zou dan ook zeker aanraden om pas een reis te boeken wanneer je al een mooi bedrag hebt gespaard. Uiteraard is dat aan iedereen zelf om te beslissen, maar persoonlijk vind ik het prettig om altijd genoeg geld achter de hand te hebben.

Ook kan het fijn zijn om van te voren al wat geld te wisselen bij een wisselkantoor in Nederland. Wanneer je dan in een nieuw land aankomt waar ze een andere valuta hebben, dan hoef je in ieder geval niet meteen naar een bank.

Dit waren de belangrijkste dingen die ik moet voorbereiden voordat ik op reis ga. Gelukkig heb ik nu nog vier weken, maar voor ik het weet ga ik al op reis!

Hoe bereid jij je voor op een reis/vakantie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.