Waarom ik stemmen belangrijk vind!

Home / Personal / Waarom ik stemmen belangrijk vind!
Waarom ik stemmen belangrijk vind!

Illustratie stemmen:voting kopie

Vandaag een ander soort artikel dan normaal, maar ik kon het niet laten om het er helemaal niet over te hebben. Over anderhalve week is het namelijk weer zo ver: we mogen stemmen! Dit is de tweede keer dat ik mag stemmen en ik vind het weer net zo moeilijk als de vorige keer. Maar ik vind het wel enorm belangrijk dat je je mening laat horen en dat je gaat stemmen. Vandaar dit artikel!

Om  de Brexit & Trump even als voorbeelden te nemen, velen hadden het niet zien aankomen, maar het is wel gebeurd. Hoewel je nu misschien zou denken dat bepaalde partijen niet ver zullen komen, kan het totaal anders uitpakken. Daarom vind ik het belangrijk dat wanneer je stemrecht hebt, je ook gaat stemmen. Ook vind ik dat je niet kan zeuren over de politiek of de uitslag als je zelf niet hebt gestemd. Al is het heel lastig om uit te zoeken waar je op wilt stemmen, het is wel de moeite waard om er tijd voor te nemen om het uit te zoeken en je erin te verdiepen.

Zelf voel ik mij bevoorrecht dat ik in een land woon waar mijn stem telt. En omdat je het recht hebt vind ik ook dat je het moet gebruiken. Mijn advies is dus om woensdag 15 maart naar de stembus te gaan en te gaan stemmen!

Maar goed tot zo ver mijn sentimentele stukje over stemmen, ik ga mijzelf nu maar goed inlezen om te kijken welke partij ik zelf ga kiezen. Al heb ik al wel een klein beetje een idee.

Trouwens even nog iets heel randoms, vinden jullie het ook gek dat er zo “geheimzinnig” wordt gedaan over op wie je stemt? Of kan iemand mij vertellen wat de reden daar achter is? Het is dat ik het nog niet precies weet maar anders zou iedereen het prima van mij mogen weten.

Als je mag/gaat stemmen. Hoe heb jij de partij gekozen waarop je gaat stemmen? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.