What not to wear for take-off? 

Home / Travel / What not to wear for take-off? 
What not to wear for take-off? 

Normaalgesproken maak je altijd een lijstje met wat je wel meeneemt op vakantie, dus laten we het een keer anders aanpakken. Wat moet je vooral niet aantrekken als je het vliegtuig instapt? Sommige kledingstukken of accessoires zijn niet praktisch tijdens het inchecken op het vliegveld, de reis zelf en bij aankomst op je bestemming. Lees snel verder!

EssentialsAccessoires

Het klinkt waarschijnlijk voor de hand liggend, maar toch kan deze tip er bij alle inpakstress snel vergeten worden. Draag zo weinig mogelijk sieraden als je op vakantie gaat. Je wilt natuurlijk niet al die ongeduldige reizigers achter je ophouden en als die “langzame muts” bestempeld worden. Een horloge is uiteraard wel handig om bij je te dragen, zodat je de tijd nauwkeurig bijhoudt, maar dat kettinkje, vijf mini-ringen en statement oorbellen zijn niet perse nodig.

Comfi is een pré

Ook deze tip is redelijk logisch, maar daardoor wel een hele bruikbare. Comfi kleren zijn super praktisch als je langs de douane moet, want ook hier krijg je weleens het verzoek om je schoenen of vestje uit te trekken. Als jij een vijf-lagen outfit en veterschoenen aantrekt, neemt dit meer tijd in beslag dan wanneer je voor simpele instappers met een vest kiest. Hoe sneller je door de douane heen bent, hoe eerde je taxfree shopt of bij Starbucks een heerlijke Latte bestelt.

IMG_9988Comfort voor je voeten

Het is belangrijk dat je jouw schoenen binnen een paar tellen aan en uit kunt trekken, maar comfort is net zo goed een pre. Ballerina’s waar je snel blaren in krijgt of te strakke espadrilles bieden geen uitkomst voor een lange reis. Kies daarentegen voor een schoen met een fijn voetbed en goede steun, zodat je het probleemloos een aantal uren volhoudt.

Vergeet ook zeker niet om wat warms voor je voeten mee te nemen. In het vliegtuig is het vaak redelijk koud, waardoor een paar goede sokken geen overbodige luxe zijn. Ze stimuleren namelijk de doorbloeding van je voeten en bevorderen zo de zuurstofcapaciteit van de spieren. Je voeten zullen hierdoor minder opzwellen tijdens de reis en bij aankomst op de bestemming tevens minder vermoeid aanvoelen.

Opvallende telefoonbescherming

Je zult het zo gek niet bedenken, maar op Schiphol is het eens gebeurd: een telefoonhoesje in de vorm van een pistool (check deze link). Super modieus uiteraard, maar geen goed idee als je probleemloos de douane wilt passeren. Het heeft voor veel vertraging gezorgd en vliegtuigen mochten niet meer vertrekken, dat wil je uiteraard niet op je geweten hebben staan. Kies liever voor een zomers alternatief voor je iPhone of Samsung, zoals een fruitig watermeloen hoesje voor de iPhone 6s Plus of een Core Prime hoesje met opbergvakjes, zodat je jouw pasjes erin kwijt kunt bij een stranddag.

Benodigde girl stuff

Ga je lekker cheap op vakantie en mag je alleen maar handbagage meenemen? Vergeet dan niet om alle metalen verzorgingsproducten uit je tas te halen, zoals je nagelvijl, nagelschaartje en scheermesjes. Natuurlijk wil je wel mooie nagels en gladde benen op je vakantietripje en kies je voor een alternatief. Een glazen of houten vijl is wel toegestaan, net zoals een elektrisch scheerapparaat of wax strips.

Ga je deze tips gebruiken bij je eerstvolgende vakantietripje?

Tot stand gekomen door een samenwerking met  telefoonhoesjesxl

Leave a Reply

Your email address will not be published.