Terugblik op mijn eerste jaar kunstacademie!

Home / Creative / Terugblik op mijn eerste jaar kunstacademie!
Terugblik op mijn eerste jaar kunstacademie!

Projectweek 1

Mijn eerste jaar kunstacademie is alweer voorbij! Een jaar waarin weer zo ontzettend veel is gebeurd en een jaar die ik mij toch wel heel anders had voorgesteld. Dit eerste jaar bestond uit 5 verschillende blokken waarin je in 7/8 weken een bepaalde richting leert kennen. Dit systeem is er nu 2 jaar volgens mij en ik kan mij voorstellen dat dit voor velen heel goed kan werken. Zelf wist ik al vanaf toen ik mij aanmeldde dat ik illustratie wou studeren en ondanks dat ik niet alle blokken even leuk vond, heb ik er wel van geleerd! Maar ik kan niet wachten om in het 2de jaar (over een paar weken whaaah), daadwerkelijk illustratie te gaan studeren.

Dit eerste jaar was een jaar vol experimenteren en nieuwe dingen leren kennen. Maar vooral een jaar vol nieuwe vriendschappen en mooie herinneringen! Maar het ging niet altijd allemaal soepel. Mijn grootste struggle dit jaar was toch wel dat ik moeite had met het combineren van school en werk. Gelukkig is de grens eigenlijk niet heel erg groot, maar op het gegeven moment voelde het toch aan als 2 verschillende levens. Of nou ja, alsof ik überhaupt geen leven meer had omdat ik fulltime bezig was met werk en anders nog wel extra dingen moest doen voor school. Ik denk dat ik bijna elke dag wel van 8 tot 11 gewerkt heb, letterlijk. Het waren allemaal leuke dingen alleen door de hoeveelheid kon ik op het gegeven moment niet meer genieten. En ook mijn nachtrust heeft er onder geleden, een aantal nachten doorhalen om toch maar mijn werk deadlines te halen of juist om mijn school deadlines te halen. Niet echt de leefstijl die ik dit komende schooljaar wil doorzetten maar het heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat ik mijn propedeuse heb gehaald en toch wel bijzondere dingen heb “bereikt” dit schooljaar!

Het lijkt mij leuk om dit jaar terug te blikken door middel van een aantal dingen die ik gemaakt heb en de dingen die ik zoal beleefd heb.

unadjustednonraw_thumb_1cf7

Om te beginnen met de geweldige klas die ik dit jaar had. Mijn klasgenoten zijn toppers en stuk voor stuk allemaal heel bijzonder. Dit eerste jaar zaten we op een verdieping met 4 andere vormgevingsklassen, met 3 van de 4 klassen heb ik goed contact gekregen dit jaar en ook daar ben ik zo dankbaar voor.

Projectweek 2

In november hadden we projectweek, een bijzondere week waarin ons eindresultaat mislukte maar wat wel enorm gezellig was!

minerva-overzicht

In september begonnen we het jaar met camping Minerva, waar ik over een tijdje ook vrijwilliger ga zijn, zo leuk! We sliepen in een kartonnen tent en er hing overal zo’n leuk sfeertje! In november gingen we naar de Dutch Design Week in Eindhoven en later in november gingen we ook nog op excursie naar Berlijn.

milaan

Tussen alle trips van school door ging ik begin november ook nog naar Milaan samen met mijn moeder! Gelukkig was het toen nog een relatief rustige periode waardoor het mogelijk was om een paar dagen te missen.

groninger-museum-muchable

En sinds dit jaar kan ik gratis het museum bezoeken, ik ben niet vaak genoeg geweest. Maar sowieso heb ik dit schooljaar al vaker het Groninger Museum bezocht dan voorheen!

Dan is het nu tijd om een aantal eindresultaten te laten zien:

img_8437

Om te beginnen met een magazine. Voor een redelijk vrije opdracht koos ik ervoor om oude vakantie foto’s van mijn grootouders te verbeelden doormiddel van illustraties en dat in een mini magazine te bundelen.

img_8441 img_8444 img_8468 img_8492

We maakten kennis met de risoprinter op school en sindsdien ben ik verkocht! Het was pas het laatste blok dat we hier bekend mee werden gemaakt, dus ik kan niet wachten om in het nieuwe jaar er meer mee aan de slag te gaan. Hieronder 5 resultaten:

img_8424-kopierisoprints-metamodernisme risoprints-romy-palstra

Hieronder zijn nog 2 random resultaten. De eerste installatie is gemaakt met Cinema4D (ik ben zo blij stiekem dat ik dit programma niet meer hoef te gebruiken), deze maakte ik in het blok Product Design en de 2de illustratie was een politieke grafische poster. Niet helemaal volgens de opdracht maar ach.

schooljaaroverzicht

Ook hadden we de opdracht om een alternatief alfabet vast te leggen doormiddel van hedendaagse voorwerpen en situaties. Ik was impulsief naar Afrika vertrokken en besloot om daar de opdracht uiteindelijk uit te werken. Zie hieronder het resultaat:

Wel grappig dat ik in de daadwerkelijke illustratie periode nooit een magazine heb gemaakt. Tijdens de “product design periode” moesten wij een aantal abstracte alfabet illustraties maken, ik koos ervoor om het hele alfabet uit te werken en het ook te bundelen als magazine.

En als laatste mijn resultaten van de “product design periode”. De eerste opdracht was om van raamtrekker nieuwe producten te maken, of nou ja je moest een deel van de raamtrekker verwerken in een nieuw product. Ik maakte 2 lampen en een paar slippers!

Ook kregen wij de opdracht om bestek te maken, ik heb uiteindelijk uit hout bestek gezaagd en geveild. Dit was niet helemaal mijn ding maar het was een interessant proces haha.

 

En als laatste van product design, de opdracht om een vogelhuisje te maken. Laura en ik kozen ervoor om een vogelhuisje te maken van Lego en uiteindelijk maakten we daar een boekje van, waar ik nu heel blij mee ben omdat je een folder eerder bewaard.

En hoewel ik dit schooljaar veel heb gewerkt en daardoor vaak in tijdnood kwam. Zorgde ik er wel voor dat ik altijd leuke dingen kon blijven doen, hele leuke dingen zelfs! Ik ging in maart met Larissa in een hippiebus door Limburg touren. In mei ging ik samen met Mirthe impulsief naar Afrika voor een week. En uiteindelijk voor mijn moeder haar verjaardag ging ik samen met mijn moeder in juni een paar dagen naar Rome!

overzicht-minerva

Dit was een deel van mijn afgelopen schooljaar! Zoals je kunt zien heb ik vrij weinig illustratie gerelateerde “producten” gemaakt en ik moet toegeven dat ik een groot deel van alle lelijkere resultaten niet in dit artikel heb laten zien. Maar mocht je het nou leuk vinden om meer te zien dan kan je hier mijn schoolpagina vinden.

In het kort: dit jaar was bizar, het was “zwaar” en het vergde veel planning skills maar het was het allemaal meer dan waard. Vaak heb ik het gevoel alsof alles zo leuk is dat ik het niet meer kan overtreffen. Toch lukt het telkens weer en ik ben enorm benieuwd naar het komende 2de schooljaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.