Afsluiting stage Mallorca

Home / Travel / Afsluiting stage Mallorca
Afsluiting stage Mallorca

Op mijn blog lijkt het alsof ik niks heb gedaan hier, echt een concrete stage heb ik hier niet gehad en daar ga ik het ook over hebben in dit artikel. Het liefst had ik een leuk terugblik gehad op deze afgelopen 8 weken stage, maar heel veel positiefs kan ik er niet over zeggen.

Hoe het begon? Tijdens de voorbereiding van het festival Impressfest op school zat ik samen met Jacquelina in een groepje, eerst baalde ik dat ik had gekozen voor dit groepje aangezien we buiten aan de slag moesten, maar uiteindelijk hadden we wel een tof project. Ik had het met Jacquelina (toen een 3de jaars, nu 4de jaars) erover dat ik nog geen stage had maar ik persé naar het buitenland wou en zij vertelde me over haar geweldige stage in Mallorca. En zodoende maakte ze me enthousiast over een stage in Mallorca, ik ging er alles aan doen om er naartoe te gaan. Tijdens de pauze vertelde ik enthousiast aan de dichtstbijzijnde persoon (Mandy) mijn idee en zo kwam het tot dat zij mee ging.
Dus… Toen kwam het moment van het uitvoeren. Ik kreeg het mail adres en ik mailde naar Mari Pau (contact persoon in Mallorca) dat het ons leuk leek om te komen stage lopen, helaas kreeg ik maar geen reactie terug. Jacquelina appte nog een paar keer naar haar en uiteindelijk heb ik maar de hulp van onze lerares ingeschakeld die haar persoonlijk kent. Daarna ging het snel, het was nogal onzeker of we konden komen want ze twijfelde over onze leeftijd, uhh. Maar uiteindelijk was het goed, onze stage was zeker, we konden komen en zij zou zorgen voor een appartement. Het appartement was heel vaag, onze vliegtickets konden we daarom nog niet bestellen omdat we wel zekerheid wouden, uiteindelijk verzekerde ze ons ervan dat we het wel goed kwam.. Vliegtickets besteld en binnen een week is ongeveer alles geregeld met vergoedingen en school, wat een stress.
Sorry dit gaat een lang verhaal worden, éénmalig nog, morgen komt mijn laatste stukje over Mallorca online. Maar weer verder, het was erg onzeker over wat we nou gingen doen in Mallorca, Jacquelina vertelde over dat we waarschijnlijk hetzelfde zouden doen als zij, op een “soort” festival werken en in een cultureel centrum.
Ik beschouw Mari Pau als stagebegeleidster, via haar ging al het contact en zij heeft ons hierheen gehaald. Het contact over de mail en Whatsapp ging erg langzaam, vaak genegeerd terwijl wij graag zekerheid wouden, voor ons is 2 maanden in het buitenland een hele verandering en erg spannend. We hoorden van verschillenden dan ze erg chaotisch zou zijn en dat werd al gauw bevestigd.
Op de dag dat we opgepikt zouden worden van het vliegveld, was ze een half uur te laat, de volgende ontmoeting heeft ze ons 2 uur laten wachten en is ze uiteindelijk niet op komen dagen, de derde keer dat we haar zouden zien zou zijn in het kantoor waar we haar het geld van de huur zouden geven, eenmaal aangekomen was ze er niet. De 4e keer kwamen we naar Binissalem omdat ze ons nodig had, ze was een uur te laat en werk was er niet, we hebben haar die volgende dagen nog 2 keer gezien in Binissalem maar ze had het veel te druk om een gesprek met ons te hebben, daar zo meer over. Ongeveer de 7e ontmoeting was ze er, op tijd, ons huurgeld afgegeven, 5 minuten gepraat en een nieuwe laatste afspraak gemaakt. Onze laatste ontmoeting zou gisteren zijn, alleen liet ze 15 minuten van te voren weten dat ze niet kon komen en of we de afspraak naar vandaag dus konden verplaatsen, we waren al onderweg dus nee dat kon niet en sowieso moesten we vandaag, onze laatste dag nog genoeg doen; koffers inpakken en het appartement schoonmaken.
Onze stageplek; Ses Voltes
Misschien dat onze stagebegeleidster vandaag nog komt, eventjes in ons appartement (het appartement is van een familielid van haar). Nu omschrijf ik haar als een niet aangenaam persoon, ik kan daar helemaal niet over oordelen, wij hebben haar te weinig gezien om over haar als persoon te kunnen oordelen, van iedereen heb ik gehoord dat ze een lieve vrouw is en daar twijfel ik ook echt niet aan. Maar als stage begeleidster is ze niet echt handig, de keren dat we geprobeerd hebben iets uit te leggen praatte ze er gewoon overheen, als het gesprek nog niet om de 2 minuten verstoord is door een telefoontje die ze echt even moet opnemen (letterlijk). Mijn Engels is niet perfect, absoluut niet, maar ik heb zo vaak geprobeerd uit te leggen over dat een stage niet beschouwd wordt als een eigen project, je gaat bij een bedrijf stage lopen en niet voor jezelf maar een projectje verzinnen.
Sommige dingen hebben wij ook verkeerd aangepakt, ik heb geprobeerd contact te leggen met verschillende medewerkers van het culturele centrum in Binissalem, maar niemand kon ons daar helpen. We hebben ons misschien te veel gefocust op 1 persoon, onze stagebegeleidster, ookal zagen we haar eigenlijk amper. We hebben in totaal 8 interviews afgenomen en ik heb een halve dummy volgetekend, ook voor mijn blog, mijn eigen projectje, want dat is uiteindelijk onze stage geweest, een beetje tekenen, tijd doorbrengen in Ses Voltes (het culturele centrum) en bloggen. Totaal niet wat ik verwacht had van een stage, laat mij maar hard werken, geeft veel meer voldoening.
Dit over mijn stage, het is echt zo’n lang artikel geworden en het is denk ik meer voor mezelf dat ik het eventjes kwijt moet dan dat ik er echt vanuit ga dat jullie dit helemaal lezen. Het is jammer dat ik er niets positiefs uit heb kunnen halen, uit mijn stage bedoel ik hé. Niet uit deze reis, van deze reis zelf heb ik wel veel geleerd, van mijn stage alleen niet. Ik wil niet negatief overkomen, het is geen nare tijd geweest, het is alleen zonde, het was meer zo van we zitten hier voor uren dan om echt wat te leren.
Het maakt allemaal niets meer uit, mijn reis zit erop, morgen vertrek ik weer naar Nederland, geen geklaag meer van mij. Ik geniet nog eventjes van vandaag en ik focus me op mijn volgende stage avontuur die over een maand begint!
Oooh bijna vergeten te vertellen:
Vanaf vandaag ga ik 2 weken dagelijks vloggen! Mijn filmpjes komen natuurlijk op mijn blog (met andere artikels erbij) en elke volgende dag om 4 uur komt er een filmpje van de dag ervoor online! Ik ben benieuwd naar wat jullie ervan vinden en of mijn leven interessant genoeg is haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.