Cadeautips: een tastbaar cadeau of een ervaring?

Home / Lifestyle / Cadeautips: een tastbaar cadeau of een ervaring?
Cadeautips: een tastbaar cadeau of een ervaring?

Vorige week was ik jarig en werd ik 22 jaar. Ik blijf het maar gek vinden hoor, dat ouder worden. “Wees blij dat je ouder wordt”, ja dat klopt. Maar als kind denk je echt dat je op je 22ste al alles goed voor elkaar hebt haha. Ik was er van overtuigd dat ik nu al ongeveer een man, een huis en drie kinderen zou hebben. Nou dat is dus nog niet helemaal gelukt: ik heb een kamer en dat is het! Maar goed, dat was niet de insteek van dit artikel, ik had namelijk dit jaar dezelfde struggle als ieder jaar: het kiezen van een cadeautje. Geld krijgen vind ik ontzettend onpersoonlijk. Veel leuker vind ik het om iets tastbaars te krijgen waar iemand goed over na heeft gedacht.

illustratie-skateboarding

En het allerleukste om dan te krijgen, vind ik een ervaring!  Zo kreeg ik dit jaar van een vriendin als cadeau om in november samen naar een theatervoorstelling te gaan. Maar ook een cadeautje zoals een fotolijstje met een foto van of samen met iemand vind ik heel waardevol. De cadeautjes waarvan je weet dat er over na is gedacht of waarvan je weet dat iemand er moeite voor heeft gedaan. Zelf geef ik het liefst een zelfgemaakte waardebon voor een ervaring of een gepersonaliseerde en zelfgemaakte illustratie. Natuurlijk is het ook leuk om niet alleen een foto in een lijstje te krijgen, maar een compleet fotoboek! Bij Primera verkopen ze bijvoorbeeld erg leuke fotoboeken! Ook kan je een prachtige foto van jezelf op een mok laten drukken, zodat de jarige iedere dag aan je kan denken. Naast al die leuke fotocadeaus, ben ik zelf ook nog steeds fan van plantjes en knuffeltjes! Ook al heb ik van beide echt genoeg, toch blijft het leuk om te krijgen.

Maar nog steeds blijf ik het wel lastig vinden. Zo is het over een paar dagen alweer vaderdag en ik weet nog steeds niet wat ik wil maken of kopen. Ik zit zelf te denken aan nieuw straatnaambordje (want dat vindt hij sowieso leuk), maar misschien wacht ik daar nog wel even mee en ga ik eerst voor een persoonlijk kaartje!

Wat vraag/geef jij vaak als cadeau? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.