Citytrip Polen Gdansk!

Home / Travel / Citytrip Polen Gdansk!
Citytrip Polen Gdansk!

Afgelopen zaterdag kwam ik weer terug uit Polen, samen met Laura ben ik een paar dagen naar Polen geweest. Ik zou met een jongen uit mijn klas gaan maar helaas zei hij af kort van te voren, wat betekende dat voor mij ook de citytrip niet meer door kon gaan, tot Laura mij een berichtje stuurde met dat zij wel mee zou willen.

Laura en ik kennen elkaar uit een Whatsappgroep en hadden elkaar nog nooit tot vorige week dinsdag gesproken of gezien, kortom we kenden elkaar niet echt. Uiteindelijk was er gelukkig een klik, wat je natuurlijk altijd hoopt, anders zouden het 5 awkward dagen worden. We gingen Couchsurfen, voor het eerst, wat ik toch wel heel spannend vond maar het was een leuke ervaring en hier vertel ik binnenkort meer over.

Dinsdag vlogen we dus vanaf Groningen naar Gdansk, alles verliep gelukkig goed ook al hadden we wel een zeer aparte landing (komt gauw in een vlog!). Laura had een koffer mee en toen we die ook weer gevonden hadden konden we richting de bussen, eenmaal zittend in de bus was het een kwestie van zoeken waar we uit moesten stappen, gelukkig was er een mevrouw die zelfs een beetje Nederlands sprak die ons daarmee hielp.

Toen we uit de bus stapten stond daar ons eerste couchurfmeisje al, een hele opluchting om dan een meisje te zien en geen enge man waar ik toch ergens wel een beetje bang voor was. We legden onze spullen in haar auto en zij liet een deel van de stad aan ons zien. Ik ga nu al weer veel te diep op het Couchsurf avontuur in, maar goed..

Om het nu maar te hebben over de stad zelf, een mooie stad maar er is niet zoveel te zien als wij gedacht hadden. Het was er koud ‘kuch’, om het in steekwoorden te omschrijven: koud, kil, grauw maar oké wel mooi.

Niet alle dagen was het mooi weer, maar het belemmerde ons niet in wat we wouden doen, zo gingen we onder andere nog naar een andere stad Sopot waar we naar het strand gingen en de vuurtoren beklommen.

De mensen in Polen zijn enorm verschillend, ik heb ervaren dat weinig mensen Engels praten, of bereid zijn om Engels te praten. Ook vond ik de mensen die ik heb gevraagd op straat om bijvoorbeeld de weg, erg bot, maar het kan natuurlijk ook net zo zijn dat ik de verkeerde mensen heb gevraagd. Wat ik denk ik het minst leuk vond was dat ze daar enorm veel drinken in het openbaar (bussen, trams, treinen & op straat) en dat ze erg goed zijn in staren.

We hebben heel wat meegemaakt daar en een groot gedeelte wordt nog in een vlog verteld, uiteindelijk was het een leuke ervaring, een mooie stad, alleen houd ik toch iets meer van bijvoorbeeld Spanje.

Nu heb ik nog zoveel te vertellen, maar de foto’s zeggen al heel wat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog 1 dingetje: de komende dagen wordt mijn blog overgeplaatst, wat kan betekenen dat niet alles perfect werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.