Citytrip Tokyo / Japan

Home / Travel / Citytrip Tokyo / Japan
Citytrip Tokyo / Japan

tokyo-dag-1-521 mei – reis naar Tokyo

Bij het plannen van onze reis naar Zuid-Korea kwamen Susan en ik op het ideeom tijdens deze reis ook een mini citytrip te doen naar Japan “nu wij toch in de buurt waren”. Zodoende vlogen wij op dag 11 naar Tokyo. Echt een planning hadden wij niet gemaakt van te voren, we zouden het wel zien. Wel waren wij het er al snel over eens dat wij in een Capsule hotel wilden verblijven. Op 21 mei vertrokken wij ‘s ochtends al vroeg van Seoul naar Tokyo.

Bij aankomst in Tokyo vond ik alles zo ontzettend onduidelijk aangegeven, dat kan aan mij liggen maar in Seoul leek het hele metrosysteem veel logischer. Maar na wat struggles lukte het ons gelukkig om de trein naar het station bij ons hotel om de hoek, te nemen. Het was een uitdaging, vooral met onze bagage. Eenmaal op het station aangekomen leek het onmogelijk om ons hotel te vinden, zelfs na meerdere mensen gevraagd te hebben. Uiteindelijk is er een man met ons meegelopen die ons eerst de verkeerde richting op had genavigeerd, maar het was al lang lief dat hij het probeerde. Het bleek dat het hotel heel makkelijk te bereiken was vanaf het station, alleen dan moet je de weg wel weten.

tokyo-dag-1-7

Zoals ik al zei verbleven wij in een capsule hotel, wij hadden gekozen voor het Nine Hours hotel. Het was relatief prijzig, maar ik vond het het meer dan waard! Ik was eerst bang dat ik misschien claustrofobisch zou worden in zo’n “hokje”, dat viel echt zo erg mee. Het waren eigenlijk best wel grote capsules, waar je gewoon rechtop in kon zitten. Slapen in zo’n capsule vond ik eigenlijk heel comfortabel en ik zou dit altijd wel willen op reis (alleen dan wat goedkoper haha). Je had verder niet echt ruimte in je capsule, dus je had op de gang nog een apart kluisje waar je bijvoorbeeld je backpack in kon zetten en alle andere bezittingen. Elke ochtend moesten we ons pasje voor de locker weer omruilen voor een nieuw pasje, dan kreeg je ook meteen weer een tasje met schone handdoeken, een tandenborstel en sloffen. Echt heel netjes!

Reisdagen zijn vaak erg vermoeiend, dus bij aankomst waren we zo ontzettend moe dat we eigenlijk niets meer wilden doen. We aten bij een restaurantje dat in dezelfde straat als ons hotel zat. Het was heel gek, want van te voren moesten we via een soort computer een gerecht uitkiezen en betalen. Vervolgens kreeg je een ticket en hoefde je alleen nog maar te wachten aan een tafeltje op je eten. Het smaakte in ieder geval goed!

overzicht-japan

22 mei – eerste dag in Tokyo 

Zoals ik al eerder zei hadden we van te voren niet een concreet plan, we hadden wat bezienswaardigheden opgeschreven die ons wel leuk leken, maar dat was het ook wel. De eerste plek die wij bezochten was het Tokyo Metropolitan Government Building, wij wilden eerst de hoogste toren van Tokyo bezoeken, maar kwamen er toen achter dat je deze toren gratis kon bezoeken. En tja we blijven toch Nederlanders. Je ging met een lift naar de 45ste verdieping, daar had je een prachtig uitzicht over heel Tokyo.

tokyo-dag-1img_057278ad0dc6-7bb1-4fa2-93c2-b11922d7d855img_0575tokyo-dag-1-0

Daarna bezochten we het beeld Hachiko, het is een beeld van een hond die negen jaar lang bij het treinstation gewacht heeft op zijn baasje dat overleden was. Vervolgens bezochten wij de Shibuya crossing, dit is het drukste kruispunt ter wereld. Daar was ook meteen Shibuya 109, een goede plek waar wij konden winkelen. ‘s avonds wilden wij eigenlijk naar een game center, maar bij binnenkomst was de geur zo intens dat we meteen weer vertrokken.

We hebben op dag twee vooral heel veel rond gelopen gewinkeld. En ‘s avonds bezochten we een sushi restaurant, want je kunt natuurlijk niet naar Japan en vervolgens niet naar een sushi restaurant gaan. Alhoewel, ik had het wel gekund want ik eet geen sushi. Toch moet je dit toch zeker wel gezien hebben wanneer je er toch bent. Het was nog een hele uitdaging om een sushi restaurant te vinden met een lopende band, maar de aanhouders wonnen!

japan-2tokyo-dag-1-3
japantokyo-dag-1-2   tokyo-dag-1-6
img_0593
23 mei – Harajuku & Kawaii Monster Café

Op onze derde dag wilden wij alle dingen doen die nog op ons lijstje met ideeën stonden. We begonnen de dag in Harajuku, hier slaagden wij goed in de Takeshita street. Vooral Susan is helemaal los gegaan. Helaas hadden we deze dag wel veel regen dus probeerden we zoveel mogelijk tijd in winkels door te brengen.

In de middag gingen wij naar het Kawaii Monster Café. Van te voren hadden we natuurlijk al wel op internet gekeken naar hoe het er ongeveer uit zag, maar dan is het altijd nog de vraag of het er in het echt ook zo uit ziet. Het overtrof mijn verwachtingen helemaal! Het café is helemaal in het Kawaii Monster thema, zowel de gehele aankleding als de serveersters. We bestelden hier frietjes met speciale gekleurde saus. Het is zeker de moeite waard om het café te bezoeken! Het is wel redelijk “prijzig”, maar je betaald dan ook al entree voordat je naar binnen gaat.

Je mag maar iets van anderhalf uur (volgens mij) binnen zijn. En tussendoor wordt er ook nog een show gegeven door de serveersters, erg leuk!

japan-1tokyo-dag-2-1    tokyo-dag-8

img_062024 mei – Senso-Ji temple 

Na drie dagen was het alweer tijd om weer terug naar Zuid-Korea te gaan. We vlogen redelijk laat, dus besloten wij om toch nog even een tempel mee te pakken, want die hadden we nog niet bezocht in Japan. Met al onze bagage reisden wij naar de Senso-ji tempel. Het was niet helemaal comfortabel, maar het was wel de moeite waard, want ik vond het eigenlijk één van de mooiste dingen die we bezocht hebben tijdens ons korte bezoek aan Japan.

We gingen beiden alleen de tempel verkennen, zodat één van ons op de bagage kon passen. Ik kocht hier nog een paar souveniertjes die ik nergens anders had kunnen kopen. Ik probeer uit elk land een vlaggetje, een kaartje en iets anders kleins mee te nemen. Tot nu toe lukt het vaak wel, maar het blijft toch jammer als het dan niet lukt. Op de valreep hebben wij hier nog ons laatste geld uitgegeven aan souveniertjes.

img_0606 img_0620 img_0627tokyo-dag-2-0bf7e92ba-5289-43fa-8a88-57637f66043b

Onze vlucht terug naar Seoul ging om 18:30 uur. We waren best vermoeid na een dag sjouwen met al onze spullen, uiteindelijk waren we zo vroeg op het vliegveld dat wij zelfs onze bagage nog niet konden inchecken. Maar na een paar uur konden we dan eindelijk weer vertrekken!

tokyo-dag-3

Ik vond onze korte citytrip naar Tokyo erg leuk, maar tegelijkertijd verlangde ik ook weer erg terug naar Zuid-Korea. Daar voelde ik mij meer thuis dan in Japan. Ik weet niet precies waardoor dat kwam, ik vond de mensen minder aardig overkomen en misschien kwam het ook wel doordat wij niet echt een plan hadden van te voren en daardoor minder gezien hebben. Wel wil ik zeker nog een keer terug naar Japan om ook nog andere plaatsen te bekijken en om te mariokarten door de straten van Tokyo! Dit konden wij helaas nu niet doen omdat ik geen rijbewijs heb, dus het staat nog steeds op mijn bucketlist!

Wat is de tofste stad die jij ooit bezocht hebt? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.