Lotte World & Gangnam-gu / Zuid-Korea

Home / Travel / Lotte World & Gangnam-gu / Zuid-Korea
Lotte World & Gangnam-gu / Zuid-Korea

Het duurde eventjes voordat alle artikelen over de reis naar Zuid-Korea en Japan af waren. Maar dit is alweer het laatste artikel over deze reis! Het is eigenlijk standaard dat ik bij terugkomst van een reis geen tijd heb om de artikelen te schrijven over de reis die ik gemaakt heb. Toch wil ik altijd nog wel graag alles delen, soms is dat (zoals deze keer) een half jaar later. Voor mij af en toe extra leuk omdat er toch al wel wat dingen waren die ik vergeten was en ik op deze manier dankzij foto’s, mij toch weer herinner.

img_0650

img_066325 mei – Lotte World

Ik denk dat dag 15 wel één van de leukste dagen van dit jaar was. Wij bezochten Lotte World! Ik hou echt van pretparken, attracties en alle sprookjesachtige dingen er omheen. Lotte world mocht dus zeker niet ontbreken op ons to-do lijstje. Ondanks dat ik erg houd van pretparken, ben ik alleen nog maar één keer in de Efteling en één keer in Disneyland Parijs geweest. Dit was dus pas mijn derde pretpark ooit!

We gingen er met de metro heen en het verbaasde ons er eigenlijk over dat het zo dichtbij was. Het ging allemaal best soepel, maar toen we met onze digitale kaartjes naar binnen wilden gaan ging het allemaal wat lastiger. We werden van de ene persoon naar de andere persoon gestuurd, maar uiteindelijk kregen we toch onze kaartjes!

lotteworld-3

Het eerste wat mij meteen op viel bij binnenkomst waren de luchtballonnen die door het gebouw heen zweefden. Ook dat staat nog op mijn bucketlist: een luchtballonvaart! Hoewel dit natuurlijk geen echte luchtballonnen waren, wilde ik daar sowieso in. Wij sloten aan achterin de lange rij en na een tijdje mochten we dan eindelijk in een luchtballon, samen met een paar anderen. Het bleek uiteindelijk wat minder spectaculair dan verwacht en na een paar minuten waren we er eigenlijk al wel weer klaar mee. Het was het het wachten wel waard gelukkig!

lotteworld-10

img_0672Ik vond het heel bijzonder dat er zoveel binnen te doen was, achteraf las ik ook dat dit het grootste indoor attractiepark ter wereld is. Binnen gingen wij in een aantal attracties waaronder volgens mij de Pharaoh’s Fury en met een virtual reality bril gingen wij in French Revolution. Met zo’n virtual reality bril in een attractie is echt heel tof, maar tegelijkertijd ook enorm pijnlijk omdat de bril nooit helemaal perfect aansluit en je met je hoofd tegen de zijkant van de attractie komt. Maar het was  alsnog wel tof om een keer mee te maken!

Eén van de leukste attracties binnen was de “Drunken basket”. Susan nam haar taak heel serieus en wilde de snelste zijn van alle mensen om ons heen. Dat waren wij zeker.. Susan heeft het gefilmd en volgens mij komt het nog in een vlog.

lotteworld-5

77cd7f31-b284-47c4-998e-f298f1f6b42cEr was ook nog een buiten gedeelte wat ik helemaal op Disneyland vond lijken. Daar had je net zo’n kasteel als in Disneyland, daar moesten natuurlijk veel foto’s gemaakt worden. Buiten gingen wij in een paar attracties, waaronder de “Gyro Spin”. We moesten allemaal op een soort fietsje naast elkaar in een rondje zitten. Ik zat naast Susan en aan de andere kant van Susan zat een Koreaanse jongen. Hij vond het zo spannend dat hij op het gegeven moment hand in hand met Susan zat te gillen, echt geweldig.

Ik wilde vanaf het begin al in de “Gyro swing”, maar Susan zag dat niet helemaal zitten. En omdat de rij voor een andere attractie best wel lang was, besloten we om te splitsen. Zij ging daar in de rij staan en ik stond in de rij voor de Gyro swing. Daar raakte ik in gesprek met vier Koreaanse meisjes die een gesprek probeerde te voeren, het was eigenlijk best wel gezellig.

Nadat ik klaar was in die attractie, sloot ik weer bij Susan aan en even later gingen wij nog in de botsauto’s. Dat had ik niet meer gedaan sinds mijn tiende. Susan en ik hadden daar de tijd van ons leven omdat het echt een kinderattractie was waardoor je dus niet heel hard kon, maar wel legaal tegen mensen kunt botsen. Normaal gesproken heb ik het niet zo met botsauto’s omdat ik bang ben dat mensen je echt keihard beuken, maar dit was wel leuk!

img_0683

img_0709Later gingen wij binnen nog in een schommelschip “de Conquistador” en natuurlijk moesten wij nog in de draaimolen op een paard, het “Camelot Carousel”. Eigenlijk hebben we alle dingen die wij wilden doen wel gedaan. En aan het einde van de dag was daar ook nog heel geweldig een parade in het donker!

De parade maakte de dag helemaal af, het was echt magisch. Ik voelde mij echt een kind dat prinsessen ontmoette haha.
ded1efc2-1a34-4bba-ad3c-516d19fc4e09     lotteworld-6 img_0690 lotteworld-2img_0695  img_0722 lotteworld-7img_0732     lotteworld-4  img_0739  lotteworld-8 lotteworld-9

26 mei – Gangnam

Onze 16e dag stond helemaal in het teken van cafeetjes bezoeken. Van te voren had Susan een lange lijst gemaakt met cafeetjes die wij misschien wel konden bezoeken. Een heleboel daarvan hebben wij ook daadwerkelijk bezocht. Toch waren er nog een paar over die wij op deze “extra” dag bezochten. We hadden namelijk eigenlijk een tour naar de grens van Noord-Korea geboekt voor op dag acht. Alleen omdat er op dat moment spanningen ontstonden werd de tour afgelast. Zodoende hadden we ineens een gat aan het einde van onze reis. We bezochten het cafeetje: Doré Doré, een heel schattig café met echt heerlijke taartjes. Wij bestelden samen een stuk Oreo taart.

Na ons bezoek aan Doré Doré liepen wij door naar een ander cafeetje die wij onderweg al tegen waren gekomen. Zoals je al wel merkt bestond deze dag voornamelijk uit eten. In het Skinfood café bestelden wij samen wafels met banaan en aardbeien, ook dit was mega goed! Verder hebben wij daar in de buurt nog wat rondgelopen en winkeltjes bezocht.

zuid-korea-cafe

27 mei – Gangnam 

Pas ‘s avonds om 21:00 uur vertrok ons vliegtuig weer terug naar Nederland, dus hadden wij eigenlijk nog een volledige dag in Seoul. Zodoende besloten wij om op onze laatste dag de wijk Gangnam te verkennen. Hier verbleven wij ook al vanaf dat wij weer terug waren vanuit Japan.

gangnam-2

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het liedje Gangnam style wel kende maar dat ik er nog nooit over heb nagedacht wat het nu eigenlijk betekende. Ik had al helemaal nooit de link gelegd tussen de wijl Gangnam en het liedje, tot ik een groot standbeeld zag. Wij hebben wat rondgelopen in de buurt en (hoe kan het ook anders), wat gewinkeld in het grote winkelcentrum. Daar bezochten wij ook nog een hele mooie bibliotheek met hele grote boekenkasten tot aan het plafond, erg tof!

gangnam-1

Het einde van onze reis is helaas wel spijtig. In de avond vertrokken wij naar het vliegveld, maar helaas bleek onze vlucht er niet bij te staan. Na heel veel geswitcht te hebben tussen verschillende terminals, kwamen wij er achter dat onze vlucht gecanceld was. Al eerder dan die dag, maar wij zouden daar nog over ingelicht worden, maar dat was helaas niet gebeurd. Zodoende hadden wij geen vlucht en was er ook niemand om ons te woord te staan. Onze moeders hebben uiteindelijk ons vanuit Nederland geholpen met het boeken van een nieuwe vlucht voor de volgende dag. Ik zal de details besparen want het is echt een lang verhaal. Het komt erop neer dat wij een nacht hebben doorgebracht op het vliegveld. We sliepen op bankjes, het was echt verschrikkelijk. Het was echt één van de zwaarste nachten van mijn leven. Ik kon namelijk ook nog niet slapen en voelde mij zo rot. Maar dat is allemaal niet relevant. De volgende dag hadden wij ‘s avonds een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam, daar kwamen wij op 29 mei aan.

vertrek-seoul-1

Ondanks het einde van onze reis, was het allemaal echt geweldig! Ik had van te voren helemaal geen verwachtingen van Korea, ik liet het allemaal op mij af komen. Susan was er natuurlijk al eerder geweest en zij had een goede planning gemaakt waardoor wij alles wat wij wilden zien, hebben kunnen zien. Ik zou Zuid-Korea zeker op je travel bucketlist zetten. Wij hebben maar een klein deel gezien en dat vond ik al echt heel leuk!

e9e7b51d-a1da-42af-9111-31b98efdefcf img_8724

Dit waren alle artikelen over Zuid-Korea! Zie hieronder een lijstje met de eerdere artikelen over deze reis:

  1. Petite France & Nami Island
  2. Namsan Tower & Gwangmyeong cave
  3. Jeju Island & Udo Island
  4. Traditionele kledij dragen

Leave a Reply

Your email address will not be published.