Citytrip Xiamen – China

Home / Travel / Citytrip Xiamen – China
Citytrip Xiamen – China

img_9562

img_9595Zoals ik al vertelde in mijn vorige artikel, hadden wij op onze reis naar Zuid-Korea een tussenstop in China. De tussenstop was in Xiamen en duurde 12 uur, voor een overstap best lang maar voor een mini citytrip erg kort. Van te voren hadden wij een lijst met dingen geprint die we eventueel konden gaan doen.

Gelukkig ging onze bagage meteen door en hoefden wij ons daar in ieder geval niet druk om te maken. Verder had ik mij niet goed (genoeg) verdiept in hoe het precies gaat in China. Toen wij landde, duurde het gelukkig niet lang voordat wij door de douane waren. Voor het vliegveld hielden wij snel een taxi aan. Dat ging nog redelijk soepel. Van te voren hadden wij dus een aantal artikels uitgeprint, waar ook de Chinese straatnamen op stonden. Dat was erg noodzakelijk, aangezien niemand Engels praatte.
img_9599

img_9602Allereerst lieten wij ons afzetten bij de Nanputuo tempel, een boeddhistische tempel waar het echt extreem druk was. Wij hadden het geluk dat onze grote bagage in één keer door zou gaan en dat wij ons daar geen zorgen over hoefde te maken.

Maar wij hadden natuurlijk onze belangrijkste spullen allemaal in de hangbagage gedaan, welke in mijn geval net zo zwaar was als mijn ruimbagage (8 kg). Toch niet heel comfortabel om mee rond te hupsen in China. Dus stopten wij al onze zware dierbare spullen in Susan haar handbagage koffertje, om die overal om de beurt mee naartoe te slepen. Na een dag konden wij het koffertje niet meer tillen haha. Regelmatig, zoals in de Nanputuo tempel, ging één van ons de plek verkennen en de ander bleef bij de spullen. Deze tactiek werkte voor één dagje prima!
img_9623

img_9615Het tempelcomplex was echt prachtig! Heel mooi onderhouden en zeer fotografiewaardig. Wat ons wel gauw opviel was dat wij de enige blanken waren, al waren wij ons daar niet als enige bewust van haha.

Hoewel ik wel vaker een soort bezienswaardigheid ben in Azië omdat mijn reispartner(s) en ik één van de weinige blanken zijn, was het deze keer toch wel nog opmerkelijker.

img_9637 img_9640 img_9660img_9649

xiamen-5  xiamen-9img_9655   img_9693

xiamen-7 xiamen-12 xiamen-1  xiamen-13 xiamen-14 xiamen-16 xiamen-3 xiamen-4 xiamen-15  unadjustednonraw_thumb_16d1 unadjustednonraw_thumb_16fb unadjustednonraw_thumb_17ca unadjustednonraw_thumb_164a unadjustednonraw_thumb_170d unadjustednonraw_thumb_177c unadjustednonraw_thumb_179b unadjustednonraw_thumb_191c unadjustednonraw_thumb_1937 img_9706

xiamen-17 xiamen-10 img_9720

img_9742Daarna bezochten wij een Botanische tuin, welke erg mooi was en tegelijkertijd erg komisch om te zien dat er onwijs veel (net) getrouwde stelletjes daar hun trouwreportage lieten maken.

img_9758
img_9745

xiamen-11

Al snel kwamen wij erachter dat reizen door China erg lastig is voor wanneer je geen woord Chinees spreekt. Geen enkele taxi chauffeur wilde ons meenemen, zelfs niet met de bestemmingen in Chinees op papier. Uiteindelijk hebben we een aantal keren in de verkeerde bus gezeten en hebben wij op het laatst nog taart gegeten bij een tentje in de Coffee street. Een soort straat met hippe (Westerse) koffietentjes. Vervolgens toen het weer tijd was om naar het vliegveld te gaan, probeerden wij weer een taxi te regelen, maar helaas zonder succes. Gelukkig stopte er uiteindelijk een random auto die ineens als taxi fungeerde. Misschien niet helemaal verantwoord, maar het werkte, en wij waren al lang blij vervoer te hebben naar de luchthaven haha.

img_9759xiamen-6

xiamen-citytrip

Conclusie: ons avontuur in China was maar kort, alsnog lang genoeg haha. Wij hadden uiteindelijk wel veel meer kunnen doen wanneer het beter gelukt was met het regelen van de taxi’s. Ik wil zeker nog eens terug naar China, maar dan zou ik niet naar Xiamen gaan, en natuurlijk zou ik mij dan beter voorbereiden haha. In ieder geval was Xiamen een bijzondere ervaring, maar het hoeft niet op je travelbucketlist.

Heb jij wel eens zo’n lange overstap gehad dat je er een citytrip van maakte? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.