Namsan Tower & Gwangmyeong Cave / Zuid-Korea

Home / Travel / Namsan Tower & Gwangmyeong Cave / Zuid-Korea
Namsan Tower & Gwangmyeong Cave / Zuid-Korea

En toen was het alweer twee en een halve maand geleden dat er hier voor het laatst een artikel verscheen. De tijd is snel gegaan, zo bizar. Ik had mijn laptop mee genomen op reis zodat ik nog een beetje kon werken en mijn artikelen over Zuid-Korea en Japan af kon schrijven maar zoals je wel kunt zien is dat niet helemaal gelukt.

Mijn laatste artikel ging over een korte citytrip in China. Wij hadden een lange tussenstop in Xiamen, dus maakten wij er een mini citytrip van. Maar ons echte reisdoel was Zuid-Korea, waar we diezelfde dag nog heen vlogen. De eerste vier nachten verbleven wij in de wijk Myeong-Dong, van te voren hadden wij een kamer in het Moon’s hostel geboekt via Airbnb. Eenmaal aangekomen in het hostel, zag het er (zoals wel vaker) totaal niet uit zoals op de plaatjes. We hadden een kamer met stapelbed, niets mis mee op zich. Maar toch was het niet zo chill dat wanneer je boven lag, je met je hoofd toch wel erg dicht bij de schimmelplekken lag. Maargoed, wat wel fijn was, was dat ons hostel erg dicht bij het centrum lag waardoor we bijna alles wel lopend konden doen.

dag-1-zuid-korea

img_982111 mei – Namsan Tower

Op onze eerste echte dag in Seoul, bezochten wij meteen de Namsan Tower. Susan had 5 maanden in Seoul gestudeerd dus wist ze al een aantal plekken die we echt moesten bezoeken. Waaronder de Namsan Tower die ook nog eens dicht bij haar toenmalige universiteit lag. Maar, we wilden niet de gewone route naar de toren nemen, dus gingen we met een kabelbaan naar de toren. En toevallig bij het opstappunt was ook nog een plek die Susan graag wilde bezoeken omdat er een bekende(?) drama was opgenomen. Daar moesten wij dus ook zeker heen. Ik volg zelf geen Koreaanse drama’s maar blijkbaar zijn online veel plekken te vinden om te bezoeken.

dag-1-zuid-korea-2

img_9827We namen de kabelbaan naar de Namsan Tower, hoewel er veel te veel mensen in één gondel zaten en je daardoor nogal weinig ruimte over had, was het alsnog een toffe manier om erheen te reizen. Eenmaal bovenin de toren hadden we een heel mooi uitzicht over Seoul en bij de toren zelf hingen er ook allemaal gekleurde slotjes. Zo leuk! Wel erg spijtig dat wij allebei geen lover hadden om samen een slotje mee op te hangen, maar het idee was leuk geweest haha.

img_9937Toen we terug liepen vanaf de toren naar beneden, kwamen we langs een soort voorstelling. Ik weet niet precies hoe ik het kan omschrijven maar het leek een soort traditionele vechtsport die ze beoefenden, al kan het ook totaal iets anders geweest zijn. Ook een paar mensen uit het publiek, waaronder Susan en ik, mochten even proberen met zo’n grote speer, zonder succes uiteraard. Nooit geweten dat dat zo zwaar zou zijn! Er is nog een mooie video van, maar dat blijft maar mooi privémateriaal want het zag er erg knullig uit.

Nadat wij de Namsan Tower bezochten, liepen wij door naar de oude universiteit van Susan. Daar namen wij de lift naar het dakterras waar je ook een mooi uitzicht had, we gingen er lunchen en liepen wat rond omdat alles versierd was voor een festival. Overal hingen leuke lampionnetjes, die overigens ook zeer fotografie waardig waren.

dag-1-zuid-korea-3

img_9829 img_9840img_9832 img_9837  img_9848 img_9880 img_9894 img_9908 img_9936img_9910 img_9917 img_9923 img_9924

Processed with VSCO with a6 preset

img_000612 mei – Gwangmyeong Cave

Voor onze tweede dag hadden we eigenlijk hele andere plannen, maar helaas bleek het weer enorm tegen te vallen waardoor we besloten om naar een grot te gaan waar we niet afhankelijk waren van lekker weer. We bezochten de Gwangmyeong Cave, een grot waar allemaal mooie lampjes in hingen en waar een hele toffe soort film in afgepeeld werd. Door de vormen van de grot leek het allemaal heel echt en in 3d, erg indrukwekkend om te zien!

Na ons bezoek aan de grot, gingen we Koreaans barbecuen in een veel te duur restaurant. Alhoewel, als ik het lekker had gevonden viel het wel mee maar het bleek niet echt mijn ding te zijn. Maar tja, wanneer je dan in Korea bent, moet je dit toch in ieder geval 1 keer gedaan hebben. En als toetje aten we onze eerste Bingsu van deze reis, er zouden nog vele volgen.

dag-2-zuid-korea-3 dag-2-zuid-korea   img_9981 img_9994 img_0014img_9997

Tot zo ver de eerste 2 volledige dagen in Zuid Korea! Omdat het wel veel foto’s en activiteiten zijn, zullen er telkens een paar dagen van de reis in één artikel komen. Elke reis is weer anders en bijzonder op zijn eigen manier, maar ik ben tijdens deze reis wel echt een beetje verliefd geworden op Zuid-Korea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.