Dag 34,36,38/63 Mallorca // Binissalem

Home / Travel / Dag 34,36,38/63 Mallorca // Binissalem
Dag 34,36,38/63 Mallorca // Binissalem

Dagen 34, 36 &38, alle 3 de dagen zijn we naar Binissalem gereisd met de trein en zouden we werken in het centrum Can Gelabert. Of je het echt werken kunt noemen, dat betwijfel ik. De tussendagen waren we in Ses Voltes, onze stageplaats in Palma.

Centrum Can Gelabert 2 september, keuring

Dag 34 (1 september), onze “stagebegeleidster” had ons gemeld dat ze werk voor ons had en vroeg ons of we naar Binissalem konden komen. Yes, eindelijk, natuurlijk kwamen we. We besloten om een half uur te laat te komen (dit klinkt raar ja maar ze is nog nooit op tijd gekomen, altijd een half uur tot 2 uur te laat) en dat was maar beter ook want inderdaad onze stagebegeleidster was een uur te laat. Uiteindelijk al het werk wat we konden doen was; schilderijen van beneden naar boven verplaatsen, serieus dat was alles! Een kwartiertje werk, verder hebben we alleen maar gewacht en gezeten. Argh, dit was te verwachten, hier reizen we 2 uur lang voor! Dus.. die dag hebben we alsnog vrij weinig uitgevoerd, en ik had zo gehoopt echt te kunnen werken.


Centrum Can Gelabert 1 september, keuring
Dag 35&37 hebben we gewoon gewerkt in Ses Voltes (onze stageplaats in Palma).

Dag 36 (3 september), er was weer iets te doen in Binissalem, niet dat ik er überhaupt vertrouwen in had dat er werk voor ons was.. Maarja, toch maar heen want ‘s avonds kwamen er verschillende kunstenaars. Om 11 uur hadden we een afspraak in Can Galabert, het centrum in Binissalem. Er was werk ja, ze gingen de kunstwerken beoordelen of ze in de expositie mochten hangen of niet, als een kunstwerk afgekeurd werd moesten wij hem naar een andere ruimte sjouwen. De meeste tijd hadden we ook niets te doen, maar oke je moet wat..


Centrum Can Gelabert 1 september, keuring
In de middag gingen we naar het zwembad (helaas geen foto’s meer van want die staan op mijn gestolen mobiel), we werden gebracht door een meneer die ook in het centrum werkte, wat fijn want het bleek best ver lopen te zijn.


Interview Ramon Company, 3 september, Binissalem


Interview Luis Maraver, 3 september, Binissalem
Om half 6 liepen we weer terug naar het centrum en voordat we ook daadwerkelijk met kunstenaars konden praten, werden we al meegetrokken door diezelfde meneer van vanmiddag (Jaume?) om blijkbaar 2 kunstenaars (Ramon Company & Luis Maraver) te bezoeken in Binissalem. We hebben hun beide geïnterviewd, ze spraken alleen beiden geen Engels wat af en toe een beetje lastig was. Bij de laatste kunstenaar (Luis Maraver) vergat ik mijn dagboek, erg dom.. Dus moesten we vrijdag ook nog weer heen..


Interview Luis Maraver, 3 september, Binissalem
Dag 38 (5 september), jajaa.. We moesten verplicht nog een keer naar Binissalem want ik was mijn dagboek vergeten bij de laatste kunstenaar Luis Maraver. We hadden een afspraak voor deze dag gemaakt bij een kunstenaar in Binissalem, om toch maar niet helemaal voor niets te komen. We bezochten kunstenaar Toni Salom, zijn atelier was in een oude molen, heel tof! Het was alleen wel heel ver lopen langs een drukke weg (maar wel met mooie wijngaarden).

Interview Luis Maraver, 3 september, Binissalem

Interview Toni Salom, 5 september, Binissalem
Heel veel blaren verder, maar het interview was prettig. Hij sprak eigenlijk vrij weinig tot geen Engels maar gelukkig had hij zijn vriendin mee genomen om alles te vertalen. Een echt atelier zoals ik ze tot nu toe allemaal gezien heb, was het niet. Heel netjes en heel geordend, erg mooi!

Tja toch wel het bijzonderste interview tot nu toe, of nou ja de locatie, wauw!

Ik hoop niet dat het een verwarrend artikel was, ik vind het fijner om ales in 1 artikel te zetten in plaats van aparte artikels over de kunstenaars. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.