Dag 51,53/63 Mallorca // Nit de l’art

Home / Travel / Dag 51,53/63 Mallorca // Nit de l’art
Dag 51,53/63 Mallorca // Nit de l’art
Nacht van de kunst.
Dag 51, donderdag 18 september, we hadden een afspraak op onze stage plaats. Er zou een bijeenkomst in het Engels zijn, okee! Blijkbaar was het iets heel anders, het was de nacht van de kunst en overal in Palma waren ateliers open, iets heel anders dan ons verteld werd dus. Nadat we 2 uur lang hebben geluisterd en naar een redelijk saaie film hebben gekeken, zijn we de rest van de stad gaan verkennen. We hebben een paar galerieën bezocht, maar ooh wat was het druk. We wouden een galerie binnen en precies op dat moment was er een demonstratie gaande, met een heleboel politie, ik vond het eerlijk gezegd wel interessant om erbij aanwezig te zijn. Jammer dat ik niet heb kunnen volgen waarom ze demonstreerden.
Schildpadden expositie, ik had hem al gezocht want mijn ouders waren er eerder al heen geweest.
Na een tijdje mochten we pas de galerie binnen, en ik vroeg me echt af wat er nou zo schokkend was aan de expositie, waarom er opheb over was en vooral waarom overal radio programma’s aanwezig waren? Ik weet het nog steeds niet, nog steeds apart. Eenmaal thuis hebben we pannenkoeken gegeten, heerlijk!
 De volgende dag hebben we eigenlijk niets gedaan, we waren redelijk laat thuis en tja dan is uitslapen wel erg fijn. Uiteindelijk dag 53, zaterdag 20 september, hadden we een afspraak met Reyes, een mevrouw waar ik een nieuwe afspraak mee had gemaakt over de mail, het was nogal kortaf maar gelukkig in realiteit niet. Wij dachten dat wij een afspraak hadden met haar en dat zij de kunstenares zou zijn die we zouden interviewen, van te voren had ik haar op google opgezocht maar ik kon alleen maar een vrouw vinden die elfen beeldjes maakte, maar dat bleek haar dus niet te zijn haha.
Atelier José Maria Hernández Maillo
We gingen naar de kunstenaar José Maria Hernández Maillo, oke wat een lange naam jeetje. Hij bleek letterlijk geen woord Engels te kunnen en helaas sprak Reyes ook amper Engels. Het interview werkte niet, ik vroeg dingen maar ik kreeg compleet andere antwoorden terug, uiteindelijk zat er niets anders op dan het interview af te ronden ondanks dat ik nog lang niet al mijn vragen gesteld had. Het was niet echt helemaal mijn type kunst dat hij maakte haha.
En het is gelukt! Mijn blog is helemaal up to date, of nou ja niet helemaal. Vanmiddag komt er een recente update online, over de afgelopen dagen en vandaag! Vandaag is namelijk onze laatste stage dag, het zit erop.
 Het interview was niet zo’n succes en op de terugreis besloten we ons maar te trakteren op een heerlijk Snicker ijsje.
Deze kat komen we altijd tegen onderweg naar het station of als we gaan winkelen. Dit is serieus zo’n lieve kat, en ook erg lui, wat een schatje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.