Decathlon event + Review Quechua backpack!

Home / Travel / Decathlon event + Review Quechua backpack!

decathlon

Alweer een tijdje geleden bezocht ik het Decathlon event in Arnhem. Omdat ik al druk bezig ben met de voorbereidingen voor Thailand (soort van) leek het mij tof om even langs te gaan ondanks dat het redelijk ver weg is. De laatste tijd probeer ik regelmatig in mijn eentje naar events te gaan, mede omdat je dan weer nieuwe mensen leert kennen. Zo raakte ik al gauw in gesprek met Kim van Kimlokhorst.nl en Romy van Vrouwenstyle.nl waar ik gezellig de hele middag mee heb doorgebracht. Het event duurde een middag waarbij we onder andere presentaties kregen over hun merken en over het bedrijf zelf.

De perslaunch ging onder andere om de backpack van Quechua. We kregen een uitgebreide uitleg over hoe je het beste de backpack kunt verstellen en hoeveel verschillende opties er zijn om hem zo comfortabel mogelijk te gebruiken. Perfect voor de voorbereidingen op Thailand. Want eigenlijk het enige wat ik wist van een backpack was dat er tussen een mannen en vrouwen backpack verschil zat, maar daar hield mijn kennis ook op.

img_7997

Aan het eind van de dag kregen we de backpack mee en ik kon het natuurlijk niet laten om mijn mening erover te delen. Ik heb hem nu 2 keer getest, één keer ging hij mee toen ik heel veel materialen had die ik mee moest nemen naar mijn eerste workshop. En de tweede keer was 2 weken geleden naar Kaapverdië, waar ik natuurlijk pas echt kon kijken of hij echt zo goed was.

Het handige aan de backpack is, is dat er aan heel veel verschillende dingen gedacht is. Om hem te openen, leg je de voorkant bijvoorbeeld op de grond en het deel dat tegen je rug aan zit hoeft de grond niet te raken om er iets uit te kunnen halen. Dit zorgt ervoor dat wanneer de kant van je rug een beetje zweterig is, niet modderig wordt als je hem op de grond legt en daarna weer tegen je rug (snap je hem? ;)). Ook voor het vliegen is hij perfect, de regenzak kan je uitbreiden om er een vliegtuighoes van te maken, in plaats van dat je hem helemaal apart mee moet nemen en eigenlijk 2 hoezen meesjouwt. Zo beschadigen alle gespen en banden niet, want dat zou zonde zijn natuurlijk! Ook heel handig: je kunt de backpack heel simpel met 2 gespen van houding veranderen, bijvoorbeeld wanneer je trap loopt of juist alleen maar vlak loopt, zodat de tas niet of juist wel meebeweegt terwijl je loopt. Oh en het bovenste gedeelte kan je losmaken om er een dagrugzak van te maken of juist een schoudertas.

decathlon-2

Kortom: de backpack heeft heel veel verschillende mogelijkheden! En ondanks dat hij “maar” 50 liter is en ik er vanuit ging dat ik minimaal 70 liter nodig had, gaat hij sowieso mee naar Thailand. Want ook op het event werden er tips uitgedeeld voor het inpakken, wat je beter wel kunt meenemen en wat je eigenlijk niet nodig gaat hebben. Super handig! Ook al neem ik waarschijnlijk toch nog steeds te veel mee haha.

Ik had al eerder een backpack van 70 liter gekocht, wat wel heel veel is maar ja ik had er toch één nodig. Mijn budget voor een goede backpack was 150 euro en mijn vorige backpack was (ik denk door een foutje) 10 euro. Maar ondanks dat hij heel fijn en goed is, gaat deze handiger zijn voor een reis van “maar” 4,5 week. In ieder geval ben ik enorm blij met deze nieuwste aanwinst!

2de foto is gemaakt door Kim Lokhorst
2de foto is gemaakt door Kim Lokhorst.

img_7110 decathlon-event img_7129 img_7117 img_7115 img_7121 img_7125

img_7957 img_7962 img_7976  img_8013

De backpack kost €89,99 (hij is hier te koop), ik zou hem echt aanraden!

Wat voor backpack gebruik jij tijdens het reizen (als je er één gebruikt?) en wist jij dat er zoveel verschil in zat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.