Mijn eerste weken op de kunstacademie!

Home / Creative / Mijn eerste weken op de kunstacademie!
Illustratie - Blog Muchable

Illustratie

Mijn eerste weken op de kunstacademie in Groningen zitten er alweer op! Afgelopen tijd is ontzettend snel gegaan, tijd dus voor een update/terugblik/overzicht van mijn gedachten en ondervindingen. De eerste week bestond uit een rondleiding, we hadden niet echt een kennismaking met onze klas maar tijdens die rondleidingen leer je elkaar wel een beetje kennen. In onze tweede week gingen we kamperen, een hele leuke ervaring!

Daarna begonnen onze echte lesweken, de afgelopen 4 weken hadden we workshops en lessen, interessant en leerzaam! Zo heb ik bijvoorbeeld zeefdruk geleerd, en tot nu toe vond ik dat het meest interessant. Ik heb zoals ik al eerder heb gezegd, een hele leuk klas en in het algemeen ook leuke leraren.

Het enige waar ik tegenaan ben gelopen is dat alle lessen in het Engels zijn en dat ook onze presentaties in het Engels gegeven moeten worden. Het communiceren gaat wel steeds beter maar ik blijf het pittig vinden en het weerhoud mij er nog steeds vaak van om iets spontaans te zeggen. Het meest gekke vind ik dat dit niet duidelijk was toen ik mij voor de opleiding aanmeldde, ik heb nergens zien staan dat alles volledig in het Engels zou zijn. Hoewel ik Engels prima begrijp en ik mij ook wel ermee kan redden, vind ik het niet handig dat ze dat van te voren niet hebben aangegeven. (ook al, als ik zou kunnen kiezen, ik sowieso voor een engelstalige opleiding zou hebben gekozen omdat ik er veel van leer, maar dan had ik mij erop kunnen voorbereiden).

Kortom: mijn eerste weken zijn mij bevallen en ik ben heel benieuwd naar de komende tijd, maar het kan haast niet anders dan dat het leuk wordt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.