Gozo island & Blue Grotto / Malta

Home / Travel / Gozo island & Blue Grotto / Malta
Gozo island & Blue Grotto / Malta

gozo-island-2Zoals ik al in het vorige artikel over Malta vertelde reisden wij op 20 februari na ons bezoek aan Popeye village door naar Gozo Island. Gozo is één van de drie bewoonde eilanden die deel uitmaken van de eilandengroep Malta. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet wist dat Malta een eilandengroep is. Zo leer je nog eens iets haha.

20 februari – Gozo Island

Om kwart voor drie kwamen wij aan op Gozo Island! De tijd op de ferry ging erg snel en voor we het doorhadden waren we al op Gozo. Echt een plan hadden we niet, het leek ons gewoon leuk om het eiland een beetje te verkennen. Zo groot is het eiland ook niet, namelijk maar 67 vierkante kilometer, je zou het (wanneer je erg fanatiek bent) zelfs in één dag geheel kunnen bewandelen. Wij waren uiteraard niet zo fanatiek en namen de bus richting het centrum. Daar hebben we een tijdje rondgelopen en een paar boekenwinkeltjes bezocht.

gozo-island

gozo-island-3Na een tijdje namen we weer een bus, deze keer richting de Basiliek van de Gezegende Maagd van Ta’ Pinu, een hele mond vol ja. Zelfs op dit kleine eiland was de busverbinding erg goed, iets wat ik van te voren überhaupt niet verwacht had!

Deze Basiliek was zowel van binnen als buiten echt prachtig. En terwijl wij er waren was het er ook nog eens echt super rustig. Er waren nog een handjevol andere toeristen, maar zo weinig dat je niet op elkaars foto’s hoefde te staan (yes!).

Niet alleen de basiliek was heel erg mooi, ook de omgeving was heel mooi. Zo was er een stukje verderop aan de weg een mooi bloemenveld vanuit waar je een mooi uitzicht had over het eiland en de basiliek. Hier hebben we natuurlijk nog even een paar *kuch* foto’s gemaakt.

Nadat we klaar waren met fotograferen, reisden we weer met de bus terug naar de ferry en uiteindelijk ons appartement. Wat ook heel handig is, is dat de bustickets op alle eilanden geldig zijn!

gozo-island-4dc54c093-3969-4e86-82c8-22a6cb81a2ea Gozo islandGozo Islandimg_4874img_4349 img_4362 img_4363

5f3194c6-871e-4fe0-ab89-eb3e7c95a3ec-kopie22 februari – Blue Grotto

Voor op onze laatste vakantiedag, hadden we nog niets gepland. Dus kreeg ik de taak om een leuke bezienswaardigheid op te zoeken. Maar, we hadden in een week tijd al zoveel gedaan en gezien dat er niet zo heel veel over was gebleven om te bezoeken. Wel was er nog één plek die erg mooi leek op foto’s: de Blue Grotto!

Het gebeurd wel vaker dat een plek of een bezienswaardigheid er op de foto’s erg mooi uit ziet, maar dat zegt niet zoveel. Ik ging er daarom zonder verwachtingen heen. Wel stond deze plek in de lijst met de bezienswaardigheden van Malta op Google. We hadden dus van te voren wel een aantal toeristen verwacht. Maar eenmaal bij de Blauwe Grot aangekomen waren wij bijna de enigen, echt heerlijk!

Het was erg fijn dat de bus dicht bij de grot stopte want we hadden daarvoor al een best groot stuk gewandeld door Zurrieq, een dorp in het zuiden van Malta. Nadat we de grot hadden bekeken vanaf een soort klif, hoefden wij maar eventjes te wachten op de bus terug richting Valletta.

Vanaf Valletta zijn we twee keer uitgestapt voor twee leuke kledingwinkels, alsof wij nog niet genoeg hadden gewinkeld haha. Wij slaagden ook deze keer weer erg goed en ik ben nog steeds heel erg blij met mijn aankopen van deze vakantie. Wel was het een uitdaging om alles weer mee terug naar Nederland te krijgen want we hadden alleen een handbagage koffertje en een rugzak. Gelukkig is dat uiteindelijk helemaal goed gekomen en reisden we op 23 februari alweer vroeg terug naar Nederland!

f3ac5f3d-eeb3-4845-9f83-ace6764d1cd8 img_0861 img_0867blue-grotto-4img_4517blue-grotto-3 img_4526blue-grotto-1img_5057img_4510blue-grotto-2img_0488

img_5062Voordat we naar Malta vlogen had ik geen idee wat we konden verwachtten. Ik had echt niet verwacht dat Malta zo’n prachtig land zou zijn. Ook had ik niet verwacht dat de busverbindingen op het eiland zo goed zouden zijn.

Gelukkig hadden we erg geluk met het weer, het voelde echt als lente. En doordat we niet in het hoofdseizoen reisden, was het overal best wel rustig wat betreft toerisme.

De conclusie: Malta heeft mij positief verrast en ik zou hier zeker een keer naartoe op vakantie gaan. Malta heeft veel meer te bieden dan alleen maar mooie stranden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.