(Happy) new grey hair!

Home / Personal / (Happy) new grey hair!
(Happy) new grey hair!

Processed with VSCO with a6 preset

Al een langere tijd zat ik er aan te denken om mijn haar eindelijk eens helemaal grijs te laten verven.. Toen ik mijn haar voor het eerst liet bleken in november, heb ik het daarna meteen grijs laten verven zodat wanneer de paarse kleur er uit was, het mooi grijs zou worden. Helaas bleek dat toen niet het geval, mijn paarse haar werd blauw en vervolgens groen. Die groene tint is na een half jaar nog steeds niet verdwenen, zelfs met kappersmiddelen ging het er niet uit.

Processed with VSCO with a6 preset

Nu was ik toe aan een “chiquere” look en ik was de opmerkingen over mijn “groene” haar zat. Ik vertelde mijn kapster wat ik precies wou en met behulp van afbeeldingen kon ik de kleur omschrijven. Allereerst moest natuurlijk mijn mega uitgroei weer gebleekt worden, dit was weer bijna net zo pijnlijk als de vorige keer, toen dacht ik ook; ik doe dit nooit meer. Toen alles 2x!! gebleekt was, kon de grijze verf in mijn haar. Helaas bleek het niet echt alleen maar grijs te zijn, maar ook een blauwige tint. En tja je raadt het al; de onderkant van mijn haar is nu blauw, jippie :/

Processed with VSCO with a6 preset

Onze kapster komt altijd bij ons thuis en toen mijn moeder en broer enkele bezorgde blikken naar mij toe worpen en zeiden dat mijn haar blauw was, hield ik het niet meer. 1 van de redenen waarom ik toch niet zo’n fan ben van thuiskappers, is dat ik niet continue een spiegel voor mij heb zodat ik kan controleren of het wel goed gaat. Uiteindelijk bleek het opzich mee te vallen maar is de onderkant (die je overigens amper op de foto’s ziet), blauw. Of het aan mijn haar ligt of aan de verf, ik weet niet waardoor het niet gewoon grijs is geworden zoals de bovenkant (want zo moest het helemaal worden).

Ik wil trouwens niet zeggen dat ik het echt lelijk vind, maar omdat dit niet de bedoeling was valt het enorm tegen. Als dit wel de bedoeling was geweest dan had ik het heel mooi gevonden, want opzich is zo’n blauwe gloed aflopend naar donker best leuk!

Processed with VSCO with a6 preset

Na ongeveer 3 uur iemand aan mijn haar te laten zitten, was ik het ook wel zat. Toen ze aanbood om het nog weer bij te kleuren (donkerder), toen het mij niet helemaal beviel, lukte het mij niet meer om nog langer te zitten. Ook denk ik dat mijn haar bij een volgende bleekbeurt serieus waar uit gaat vallen. Helaas kostte dit alles bij elkaar al genoeg, anders was ik de dag erna nog naar de plaatselijke kapper gegaan om mijn haar tot mijn schouders af te laten knippen zodat het meeste blauwe weg zou zijn.

Processed with VSCO with a6 preset

IMG_0053
Om een duidelijker beeld te geven, de bovenste foto is bewerkt, deze is onbewerkt.

Nu moet ik wel toegeven dat deze foto’s bewerkt zijn en het dus geen realistische kleur weergeeft, op de foto’s zie je namelijk amper een blauwe gloed. Maar goed, dit heb ik ook weer eens geprobeerd! Ik laat het nu uitgroeien tot mijn uitgroei onvermijdbaar is, dan verf ik het waarschijnlijk weer naar mijn eigen haarkleur.

Processed with VSCO with a6 preset

Voor nu ga ik niet meer zeuren ga ik hopen dat mijn haar wat lichter gaat worden in de zon tijdens het werken, en tja het kon ook erger zijn. Oh en ik word ook heel blij van alle lieve reacties van jullie, dat verzacht het dat het niet geworden is wat ik wou, bedankt!

Hebben jullie wel eens spijt gehad van een “kappersbezoek”?

Leave a Reply

Your email address will not be published.