Resultaten van mijn afstudeerproject!

Home / Personal / Resultaten van mijn afstudeerproject!
Resultaten van mijn afstudeerproject!

IMG_0096

Eerder deze week plaatste ik al een artikel met dat ik geslaagd ben voor mijn opleiding vormgeving Art&design op de school voor de kunsten in Groningen. Ook zei ik in dat artikel dat ik mijn afstudeerproject nog met jullie zou delen, dat ga ik in dit artikel doen! Mijn afstudeerproject bestond voornamelijk uit het maken van een kinderboek + extra’s en het meedoen aan een award wedstrijd (hoe zeg je dat? haha).

IMG_0097

Eigenlijk vanaf jaar 2 van mijn opleiding wist ik zeker wat voor afstudeerproject ik wilde doen: een kinderboek maken. Ik wou iets doen waar ik trots op kon zijn en wat ik ook tastbaar kon hebben en bewaren. Uiteindelijk werd ik getipt op Facebook dat iemand op zoek was naar een illustrator voor haar kinderboek, ik reageerde net als 150 anderen op haar bericht. Boven mijn verwachting had ze mij uitgekozen als illustrator! We hebben/hadden leuk contact tijdens het gehele proces en nu is het af, yay!

IMG_0100

Ik kan helaas maar een klein deel van het boek laten zien omdat er helaas wat mensen zijn geweest die het idee nu ook proberen uit te werken. Voor mijn afstuderen maakte ik het boek, 5 kaarten, een setje buttons, stickers, een flyer en een poster. Mijn opdrachtgever en ik zijn nog bezig met het vinden van een juiste drukker/uitgeverij waarbij we het boek kunnen drukken/uitgeven, heel tof.

IMG_0101

Halverwege het maken van het boek twijfelde ik of ik er wel echt trots op kon zijn en of het wel zou worden zoals ik wou. Maar uiteindelijk toen ik het boek van de drukker ophaalde, was ik toch wel trots en viel alle stress van mij af. Het allermooiste zou natuurlijk zijn als ik het boek ook echt in een winkel/zwembad zou zien liggen, maar voor mij is het nu al geslaagd.

IMG_0105 IMG_0107

Ik ben enorm blij met dat ik dit als afstudeerproject kon doen, ik vond het een hele leerzame ervaring en hoop nog lang contact te houden met Iris, de auteur van het boek! Heel fijn om op deze manier deze opleiding af te kunnen sluiten.

Vanavond heb ik mijn diploma uitreiking, pas dan neem ik echt afscheid van deze school.

Leave a Reply

Your email address will not be published.