Hoe jouw leven eruit moet zien.

Home / Personal / Hoe jouw leven eruit moet zien.

IMG_6353

Steeds vaker merk ik dat er een bepaald beeld wordt geschetst over hoe jij jouw leven moet leiden. Iets waar ik me eerlijk gezegd af en toe erg druk om maak, ik probeer me zo min mogelijk aan te trekken van de meningen en verwachtingen van anderen maar ik ontkom er niet aan. In dit artikel ga ik het daar dus over hebben!

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik vaak zelf ook heb getwijfeld over mijn keuze voor de school voor de kunsten waar ik nu op zit. Ook nu twijfel ik soms nog over die keuze, is het wel een goede keuze geweest? En wat kan ik er eigenlijk mee? Die vragen krijg ik regelmatig van mijn omgeving, dat is ook 1 van de redenen waarom ik ben gaan twijfelen. Spijt van deze school heb ik niet meer, wel gehad, ik heb misschien niet helemaal geleerd wat ik had willen leren maar ik heb wel enorm veel over mezelf geleerd waarvan ik denk dat ik dat niet op een andere school had kunnen leren.

Mijn omgeving reageert soms wat cynisch over mijn opleiding, een “feestjesschool”, je leert en doet er niets. Ik snap best dat mensen dat denken maar als het echt zo’n groot feest was geweest dan had de hele opleiding/school toch ook niet kunnen bestaan? Mijn opleiding is leuk, of mag dat ook niet? En af en toe kan er inderdaad wat harder gewerkt worden maar die keuze is aan jezelf, je gaat voor jezelf naar school en niet meer omdat het persé “moet” vanwege leerplicht..

IMG_6364

Ik merk dat om mij heen er veel mensen zijn die mij een kant proberen op te sturen, op een subtiele manier: “een opleiding/baan in de zorg biedt meer zekerheid”. Hoewel dat wel meer zekerheid biedt, heb je in geen enkele sector zekerheid op dit moment. Dan nog het feit dat ik nog geen vriend heb, de standaard vraag bij een verjaardag of familiedag: “hoe staat het in de liefde?”, nog even en ze verlangen van me dat ik samenwoon met “mijn vriend” en al aan het nadenken ben over kinderen.. Om het nog niet te hebben over een baan, rijbewijs, uitgaan en op kamers wonen..

Mijn blog wordt (ook al zeggen ze van niet) door een aantal mensen uit mijn omgeving gelezen, dit is een beetje een blog geschreven naar hun toe. Geen enkel leven is hetzelfde en ik wou dat iedereen zich wat meer met zichzelf bezig hield (niet als in egoïsme), maar in plaats van anderen hun levens te willen veranderen.

Ik ben blij met hoe mijn leven er op dit moment uit ziet, ik heb dan wel geen zekerheid maar daar kies ik zelf voor. Ik wil niet mijn leven af laten hangen van anderen, mijn doel is om gelukkig te worden op welke manier dan ook, niet om het leven dat anderen voor mij gekozen hebben, te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.