Mijn 15 cliché voornemens voor 2015

Home / OVERIG / Mijn 15 cliché voornemens voor 2015
Mijn 15 cliché voornemens voor 2015
Beseffen jullie het al, dat vandaag de laatste dag van 2014 is? Nog een paar uur en we knallen het nieuwe jaar in met vuurwerk en oliebollen, of nou ja voor 12 uur eten we nog een paar oliebollen en dan gaan we massaal afvallen. Vandaag komen Myrthe, Linda & Jessy, we gaan bingoën, vuurwerk fotograferen en nieuwjaarsduiken, oh en natuurlijk heel veel lol maken want het is eigenlijk best lang geleden dat ik een logeerpartijtje had.
Ook dit jaar doe ik weer mee met de cliché voornemens, hoewel ik gelijk wou beginnen na mijn terugkomst uit Barcelona is dat niet helemaal gelukt, december is niet de ideale maand om te beginnen met je voornemens. Je hebt niet een nieuw jaar nodig om te beginnen met een nieuwe start of je voornemens, toch ga ik er weer voor in het nieuwe jaar, en stiekem kan ik niet wachten om het nieuwe jaar te beginnen, ik ben nog nooit zo gedreven geweest! Dit jaar wil ik het totaal anders gaan aanpakken, en vandaag vertel ik jullie over de 20 doelen die ik wil behalen:
→ Een ritme creëren – dit jaar moet ik nog een half jaar stage lopen, en het is nog best moeilijk om dan ritme in mijn leven te krijgen aangezien ik alles zelf kan plannen. Ik wil proberen om elke dag om minimaal 9 uur uit bed en om 11 uur weer in bed liggen.
→ Gezonder leven – eigenlijk is dit wel het belangrijkste doel, en ook het doel dat elk jaar weer mislukt. Maar dit jaar wordt het anders, en het is het eerste jaar dat ik zo zeker ben van mijn besluit. Ik heb ook geen keuze want met deze leefstijl zijn mijn aderen over 5 jaar geheel dichtgeslibd (zojuist ben ik erachter gekomen dat je aders en aderen kunt schrijven, cool).
→ Sporten – ja, misschien wel het meeste cliché doel en het hoort een beetje bij mijn vorige doel.. Afgelopen jaar ben ik getopt met hockey waardoor ik amper meer sport. Ik wil hardlopen weer oppakken, of nou ja vanaf het begin weer beginnen. Door sporten krijg je weer meer energie, en dat is het geen wat ik nog steeds mis in mijn leven.
→ Dagelijks vloggen – ik heb 2 weken dagelijks gevlogd in oktober, toen ik op vakantie ging stopte ik met uploaden, ik ging wel door met vloggen maar ik heb het nooit geupload omdat ik me er niet zeker over voelde. Dit jaar wil ik weer beginnen en proberen om het een jaar vol te houden. Ik beloof niets maar ik ga het proberen! 
→ Mijn huid beter verzorgen – hoewel jullie dit niet te zien krijgen op mijn blog, is mijn huid er erg slecht eraan toe. Als ik bijvoorbeeld een plekje in mijn gezicht heb dan kan ik daar niet vanaf blijven, met als gevolg dat het slecht hersteld en de plek steeds groter wordt. Ook ben ik te laks met het reinigen van mijn huid, met dit goede voornemen ben ik in december begonnen, tot nu toe gaat het redelijk en gebruik ik af en toe een maskertje. 
→ Minder uitstellen – van uitstelgedrag word je ongelukkig, en dit is helemaal waar. Uiteindelijk ontkom je er toch niet aan en moet je dat rotte klusje nou eenmaal doen. In plaats van het uit te stellen moet ik het meteen gaan doen, dit voorkomt stress. 
→ Mijn tekenaccount & Facebook hervatten – dit jaar begon ik met een tekenaccount op Instagram, toch lukte me het niet om tijd vrij te maken en nu ligt mijn account al een tijdje stil. Ik wil graag weer verder gaan want het maakte me destijds erg gelukkig. Ook wil ik mijn Facebook pagina elke dag updaten en af en toe sneak previews, winacties en achter de schermen laten zien.
→ Georganiseerder worden – ik kan niet tegen rommel maar toch ben ik soms enorm laks wat betreft het organiseren van kleine dingen. Zoals het opruimen van mijn laptop, als ik een artikel schrijf dan plaats ik de foto’s op mijn bureaublad, maar in plaats van ze dan gelijk in een map te plaatsen, laat ik ze daar een week staan. Ook wat betreft mijn kamer, ‘s avonds wil ik slapen en alles wat er op mijn bed ligt veeg ik er met 1 klap af. Het is een kleine moeite, en als je het nou meteen opruimt scheelt het onwijs veel tijd later.
→ Rijbewijs halen – die vrijheid lijkt me fijn, en ook nu iedereen om me heen voor een rijbewijs aan het sparen/lessen is, kan ik niet achter blijven. En heel af en toe mis ik het ook wel als ik bijvoorbeeld naar de kringloop wil gaan haha. En natuurlijk niet te vergeten dat mijn ouders me bijna dwingen hoewel het voelt alsof ik er nog niet klaar voor ben haha. 
→ Positiever denken – dit is nogal een dingetje, nog veel te vaak denk ik negatief, hoewel het dit jaar wel verminderd is. Als ik wat positiever in mijn leven sta, dan straal ik dat ook uit. 
→ Stoppen met nagelbijten – een hele slechte gewoonte, ik knip mijn nagels nooit, wanneer er een haakje aan zit bijt ik mijn nagel weer rond. Ontzettend slecht voor mijn gebit (de gevolgen merk ik nu), en hoewel ik ze niet kort bijt zoals de meeste nagelbijters, moet ik het toch afleren. De laatste tijd lukt dit doel ook steeds meer, ik heb steeds vaker een vijl bij me, het staat veel verzorgder wanneer ik gelijke ronde nagels heb met een mooi kleurtje erop dan één nagel lang en de andere kort.
→ Dankbaarder zijn – ik ben er me vaak niet van bewust hoe mooi mijn leven is, graag zou ik dit jaar hier vaker stil bij willen staan. 
→ Reizen – hoewel ik dit jaar 3,5 maand in Spanje ben geweest, wil ik graag nog meer van de wereld zien. Welke landen weet ik nog niet, ik zie wel wat dit jaar me gaat brengen.
→ Weer genieten van eten – nu eet ik vaak uit gewoonte, zonder erbij na te denken, echt genieten van mijn eten doe ik niet meer. Ontzettend zonde, ik moet me meer focussen op het moment zelf, in plaats van bezig te zijn met mijn telefoon.
→ Doorgaan met bloggen – ik probeer er altijd alles aan te doen om zo goed mogelijk te bloggen, er zijn altijd verbeter punten en ik hoop dat ik het komende jaar met net zoveel plezier door ga met bloggen. Mijn blog heeft me enorm veel gebracht, ook dit afgelopen jaar, hopelijk in 2015 ook! 
Dit zijn allemaal haalbare doelen, waar ik al een langere tijd mee bezig ben maar ik hoop dat ik deze doelen dit jaar ook echt ga behalen, of nee ik hoop het niet, ik ga het gewoon doen. Over een half jaar ga ik terugblikken!

(Tijdens het maken van deze foto’s heb ik samen met mijn ouders onwijs veel lol gehad, de foto’s zijn mede daarom ook niet geworden zoals ik wou, maar oh het liefst zou ik jullie de foto’s laten zien alleen ik denk dat mijn vader daar niet heel blij mee gaat zijn haha. Bedankt mama voor de foto’s en papa voor het schieten van confetti haha, er zijn wel 3 confetti vullingen erdoorheen gegaan oeps!)
Ik wil jullie allemaal een heel fijn 2015 wensen! Ik hoop voor jullie dat ook (stiekem ga ik er vanuit dat het dit jaar wel lukt) jullie voornemens gaan lukken. Tot volgend jaar! (wat klinkt dat raar hé, hih).

Leave a Reply

Your email address will not be published.