Mijn tweede stage in Spanje, weer een domper?

Home / OVERIG / Mijn tweede stage in Spanje, weer een domper?
Mijn tweede stage in Spanje, weer een domper?
Ik ben al 2 weken terug en ik ben nu pas begonnen met het uitzoeken van de foto’s, door gebrek aan ruimte op mijn laptop, staat alles nog op SD kaartjes en dus helemaal in de war (en tja dan heb je mij die een SD-kaartje kwijt raakt.. no-panic.. vandaag ga ik hem zoeken). 
Maar goed, ik heb nog vrijwel niets over mijn daadwerkelijke stage verteld. Ik liep stage bij een kunstenaar in Barcelona, het viel eerlijk gezegd enorm tegen, maar persoonlijk vind ik het niet helemaal correct om mijn mening daar over online te zetten, dus daarom laat ik het hierbij. 
Mijn verdere tijd in Barcelona? Het is er prachtig, echt heel mooi, en ondanks dat ik een klein beetje een negatieve herinnering heb aan de tijd daar, zou ik er zo weer heen gaan. Helaas had ik gerekend op temperaturen tussen de 20-25 graden, dat bleek niet het geval.. Ik had voor die ene maand alleen handbagage met zomerkleding, maar dat was nogal te positief gedacht, ik kocht er een trui, vest en sokken en ‘s nachts sliep ik onder een dik dekbed (de huizen zijn slecht geïsoleerd en geen verwarming, brrr ik heb medelijden met ze hoor!). 
Mijn stage, het weer en mijn kamer vielen tegen, mijn kamer was klein en ik voelde me nogal opgesloten, ook de rest van het appartement wat ik moest delen met mijn huisgenoten was niet helemaal hetzelfde als op de foto. Het was er viezer en mijn huisgenoten hadden op alles wat ik deed wel iets aan te merken, na 2 weken voelde ik me er zeer ongemakkelijk en niet echt meer “thuis/welkom”. Dat hielp ook niet echt mee, en met de dag kreeg ik ook meer heimwee, en tja dan zit je daar wel alleen in een wildvreemde stad. 
Door deze ervaring leer je wel de kleine dingen van thuis waarderen, het drinken uit de kraan, het kunnen lopen op sokken zonder dat je aan de vloer vast plakt en natuurlijk niet te vergeten je eigen heerlijke warme bed! En ondanks dat het daar zo koud was, waardeer ik de kou hier, ik houd gewoon van Nederland! 

Kathedraal met een prachtige soort van binnentuin (met gansjes).

1 van de eerste dagen dat ik er was, hoorde ik enorm veel kabaal buiten, mijn huisgenoten waren niet verbaasd en toen ik vroeg wat er aan de hand was vertelden ze heel koel dat ze aan het demonstreren waren. Heel enthousiast gingen wij ook mee doen, ook al had ik geen idee idee waar ik nou voor aan het demonstreren was, die hele week gingen ze rond een uur of 10 met potten en pannen op het balkon kabaal maken, het was best mooi om te zien (of nou ja eigenlijk horen) dat iedereen zo saamhorig was.

 Uiteindelijk wou ik die vrijdag naar een fontein show, maar toen ik daar eenmaal kwam was er een demonstratie, voor hetzelfde als waar ze de hele week al voor aan het demonstreren waren. Nadat 5 mensen mij hebben uitgelegd waarvoor iedereen daar nou was, begreep ik het eindelijk! Catalonië wil onafhankelijk worden, ik kocht een Catalaanse vlag want dat vond ik wel een leuk souveniertje voor mezelf haha. Uiteindelijk ben ik 2 weken daarna maar naar die fontein show geweest haha.

Ik bezocht een expositie van Wei Wei, ik had al eens van hem gehoord tijdens de kunstgeschiedenis lessen en ik wou graag naar zijn expositie in Groningen, maar helaas kwam het er nooit van, en nu alsnog gelukkig kunnen bekijken!

Ondanks dat deze stage weer tegenviel, heb ik wel weer enorm veel geleerd. Het lijkt op een negatieve ervaring, maar ik probeer het positieve eruit te halen. En als je dan een stage hebt die tegenvalt, dan maakt zo’n mooie stad het iets minder erg toch!?

Leave a Reply

Your email address will not be published.