Mijn zwakkere punten in het leven!

Home / OVERIG / Mijn zwakkere punten in het leven!
Mijn zwakkere punten in het leven!

Stiekem vond ik dit wel een pakkende titel. 😉


Iedereen heeft wel dromen, en dingen die zij/hij ook graag zou willen kunnen. Hoewel veel mensen alles lijken te kunnen, zouden ook zij vast mindere kanten hebben. Ook ik heb natuurlijk zwakke punten, en zou graag sommige dingen willen kunnen, hoewel ik totaal niet mezelf in een negatief daglicht wil zetten, kan ik het toch niet laten om dit artikel te schrijven. Want zeg nou zelf, het is veel makkelijker om je slechte kanten te benoemen, dan je goede. Natuurlijk zitten er ook dingen tussen die ik eventueel wel kan leren, er is nog hoop haha!

â—‹ Koken – in Barcelona & Mallorca had ik geen keus, ik moest wel leren koken, het lukte en ik kan nu prima voor mezelf zorgen. Toch heb ik nog geen nieuwe hobby gevonden en ben ik vaak wat te ongeduldig ervoor. Ik begin het wel steeds leuker te vinden, en ik sla zelfs recepten op om eens uit te proberen, wel is het nogal een stap maar ik ga jullie op de hoogte houden. Wie weet schuilt er wel een kok in mij. 😉
â—‹ Zingen – mijn vader heeft liever dat ik mijn mond houd in plaats van dat ik mee zing met de muziek, en oke.. ik geef hem gelijk.. Er was een tijd dat ik het niet begreep, tot ik mezelf eens op nam en haha het is me ineens allemaal duidelijk. Ik heb het geaccepteerd en alleen onder de douche grijp ik mijn moment nog.
â—‹ Afscheid nemen – niet eens zozeer alleen van mensen, hoewel dat ook een dingetje is.. Als ik na een meeting weer in de trein naar huis zit, komt er altijd een moment dat ik me down voel, het idee dat we 3 uur reizen van elkaar wonen is soms zo naar. En ja dan heb je nog spullen.. Ik hecht gauw waarde aan spullen, aan een snoeppapiertje uit bijvoorbeeld Parijs, daar kan ik veel emotionele waarde aan hechten. Het is dan niet zo dat ik echt zou gaan huilen als het weggegooid wordt, maar leuk is een ander verhaal (dit is wel nogal een apart voorbeeld).
â—‹ Dansen – ooohh jaa.. Dit is toch wel 1 die niet in mijn lijstje ontbreken mag, ik vraag me af of mij dit überhaupt te leren is. Ik moest ooit eens auditie doen en toen moest ik, ja je raadt het al, dansen. Het zag er niet uit en ik schaamde me kapot, nu kan ik het liedje niet uitstaan en als ik hem hoor komen de traumatische herinneringen weer naar boven.. Ooit in mijn leven wil ik danslessen nemen en ik heb nog hoop voor de toekomst.
â—‹ Nee zeggen – het staat ook op een collage die mijn oma ooit voor mij maakte. Nee zeggen tegen mensen die me eten aanbieden blijft mijn zwakte (al gaat het steeds beter), maar ook als mensen vragen aan me om iets te doen, ook al ben ik super gestrest, ik kan geen nee zeggen. Dit moet ik echt gaan leren want de stress en druk wordt er alleen maar erger door, een verbeter puntje dus.
â—‹ Onzekerheid – twijfelen, dat doe ik nog veel te vaak. Ik had het er net tijdens het schrijven van dit artikel erover met Eline, als blogger/youtuber krijg je wel eens negatieve reacties die niets meer dan kwetsend bedoeld zijn, “niet persoonlijk opvatten”.. dat is soms lastiger dan gedacht, toch lukt het me steeds beter om mijn onzekerheid opzij te zetten, de knop om te zetten en er niets van aan te trekken. Het draait ten slotte om de positieve reacties en die maken alles weer goed!

Oh dit is een iets langer artikel geworden dan dat ik wou haha. Ik ben heel benieuwd naar jullie zwakke kanten of dingen die jullie wel zouden willen kunnen? Laat het me weten in de reacties 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published.