Oost-Indische inkt doodles/illustraties!

Home / Creative / Oost-Indische inkt doodles/illustraties!
Oost-Indische inkt doodles/illustraties!

IMG_0012
Een hele lange tijd stond er op (mijn vorige?) school een grote fles met pure zwarte inkt, ook wel Oost-indische inkt genoemd. Wij gebruikten het om ermee op de muur te tekenen/schilderen of we beschilderden er meubels mee. Vorig jaar zag ik in dat je er ook hele toffe illustraties mee kunt maken, zodoende kocht ik een kroontjespen en begon ik er regelmatig illustraties mee te maken. Het mooie aan deze inkt is dat het een hele “diepe” zwarte kleur heeft. Je kunt het mengen met water zodat het niet zo dekkend wordt, maar persoonlijk houd ik daar niet zo van.

IMG_0016

Waarom gebruik je dan geen fineliners of stiften? Zoals ik al eerder zei vind ik Oost-Indische inkt een diepe zwarte kleur geven. Ook vind ik dat in lijntekeningen met een kroontjespen je eigen handschrift beter uit komt en hoef je geen moeite te doen om te variëren in diktes, want dat gaat eigenlijk per ongeluk/vanzelf.

IMG_9984

Afgelopen januari moesten wij op school een eigen project verzinnen, nu ben ik daar niet de sterkste in. Maar ik wist wel dat ik iets wou doen met een materiaalsoort dat ik nog niet zo vaak had gebruikt. Zodoende koos ik voor deze inkt, enkele kleine illustraties van dat projectje zie je hierboven.

 

 

IMG_0021 Mijn doel is om toch wel de komende tijd meer illustraties te maken met deze inkt, komt ook nog eens goed uit want mijn dummy is nog steeds niet echt voller aan het worden. Wanneer jullie het leuk vinden zal ik binnenkort weer een nieuwe update plaatsen met hopelijk wat nieuwe illustraties in mijn dummy!

IMG_0025  IMG_9986

Heb jij al eens met Oost-Indische inkt gewerkt? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.