Shanghai IKEA & Yuyan Garden / China

Home / Travel / Shanghai IKEA & Yuyan Garden / China
Shanghai IKEA & Yuyan Garden / China

img_9258In de vorige artikelen heb je kunnen lezen over onze avonturen in Beijing. Op zaterdag 20 juli reisden wij weer door naar onze volgende bestemming: Shanghai! Van te voren had Nienke treintickets besteld voor de Bullet train vanuit Beijing naar Shanghai. Deze trein gaat gemiddeld 306 km/u, behoorlijk hard dus! In 4 uur en 18 minuten leg je 1318 km af, echt bizar! Het was een hele ervaring op zich en het meest fascinerende vond ik denk ik nog wel dat de trein exact op tijd reed.

shanghai-2

img_9245Zaterdag 20 juli

Vanuit ons hostel in Beijing namen we de metro richting het treinstation, daar namen we de bullet train naar Shanghai. Alles ging best wel soepel en binnen no-time waren we al in Shanghai. Ook daar ging alles redelijk soepel en waren we al snel in ons nieuwe hostel.

We hadden een prima hostel, maar toch een stapje minder luxe dan ons hotel in Beijing. Dat we later in Hong Kong een hostel zouden hebben dat nog een stapje minder luxe zou zijn wisten wij gelukkig nog niet. Wat wel heel fijn was, was dat ons hotel ongeveer midden in het centrum lag, aan Nanjing Road. Dit is een hele drukke winkelstraat waar de hele dag veel mensen te vinden zijn.

img_2968shanghai-8shanghai-5img_9359

Eenmaal in Shanghai aangekomen zijn wij gelijk een kijkje gaan nemen in de winkels aan de Nanjing Road. Zo bezochten wij een M&M store en een aantal andere redelijk bekende westerse winkels. Het leek op een soort Aziatische versie van New York.

Ook gingen we nog met een soort treintje door deze drukke winkelstraat, niet heel bijzonder maar wel leuk om vanuit het treintje mensen te bekijken.

Eigenlijk wilden Nienke en ik naar de Forever21, want ja, zoals ik al eerder heb gezegd in een artikel houden wij van shoppen op vakantie. Maar eenmaal bij de Forever21 aangekomen bleek hij gesloten te zijn, dus gingen we door naar ons volgende doel: de IKEA!

shanghai-3

shanghai-5Na ons avontuur ik het treintje namen we de metro naar de IKEA. Jeaaah! Ik was nog nooit in een IKEA geweest buiten Nederland dus toen ik zag dat er in Shanghai een IKEA was, wilde ik er heel graag een bezoekje aan brengen. Zodoende reisden wij naar de IKEA.

Eigenlijk was het grootste gedeelte wel ongeveer hetzelfde als in waarschijnlijk alle landen, maar ze hadden wel een paar andere producten die wij in Nederland niet hebben, zoals eetstokjes. Ook de bezoekers gedragen zich daar anders dan wij in Nederland. Overal waar je keek zag je Chinezen zitten/liggen, alle banken en bedden waren bezet (en ik overdrijf niet), alleen daarom was het al leuk om een bezoekje te brengen.

img_9340shanghai-7

img_9424Zondag 21 juli

Op onze eerste volledige dag in Shanghai besloten wij om een wandeling te doen door het oude gedeelte van Shanghai. Wij bezochten hier uiteraard weer een tempel, de Temple of the city Gods.

Na ons bezoek aan deze tempel reisden wij door naar de Yuyuan Garden, dit was een botanische tuin. Overigens vond ik het niet echt een botanische tuin, meer een complex met mooie gebouwen en ook wel mooie bomen en planten.  Nadat we waren uitgekeken in de botanische tuin zijn we doorgelopen naar het Gucheng park, een park naast de Bund. In dit (kleine) parkje was een mooi bamboebos en mooie decoratie te zien.

shanghai-9

Processed with VSCO with c1 presetOnze volgende stop was de Bund, de Bund is een promenade van 1,5 kilometer langs het water. Vanaf hier had je zicht op de (soort van) skyline van Shanghai, heel tof om al die hoge gebouwen te zien. Zo anders dan in Nederland!

Nadat wij al behoorlijk veel gelopen hadden, zijn wij weer terug gegaan naar de Nanjing Road. Hier bezochten wij nog een Hello Kitty expositie, die echt veel te duur bleek te zijn in vergelijking met andere bezienswaardigheden. En namen wij nog even een kijkje in de Lego winkel, echt net New York.

img_3120
shanghai-11img_9424 shanghai-9 img_9422 img_9419 shanghai-14img_9436 lego-2 lego-1 89cd2e34-8ec7-4ed6-9f65-85fd3f1d75efshanghai-1 hello-kitty 6c12f2e0-ba09-4e66-89a4-d6e245ef89d4

Processed with VSCO with hb2 presetTot zover alweer het eerste artikel over Shanghai! Overmorgen komt het tweede artikel over Shanghai online. Mocht je benieuwd zijn naar wat wij nog meer hebben gedaan in China, dan kan je onderstaande artikelen lezen:

Eerste dagen Beijing
De Chinese muur! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.