De Chinese muur – Beijing / China

Home / Travel / De Chinese muur – Beijing / China
De Chinese muur – Beijing / China

Wanneer je mij op Instagram volgt dan heb je wellicht wel gezien dat ik tussendoor weer een aantal landen heb bezocht. Terwijl ik nog druk bezig was met het schrijven van artikelen over China, boekte ik de volgende reisjes al. Daar uiteraard later meer over! Maar vandaar dat er tussen het vorige artikel en dit artikel best nog een lange tijd zat.

In dit artikel kan ik eindelijk de foto’s van ons bezoek aan de Chinese muur delen. Het bezoeken van de Chinese muur stond behoorlijk hoog op mijn bucketlist en uiteraard kon ons bezoek aan de Chinese muur tijdens onze reis door China afgelopen zomer niet ontbreken in onze planning.

chinese-muur-1

img_2570Donderdag 18 juli

Voordat wij begonnen aan onze reis door Azië waren er twee dingen waar ik mij vooral op verheugde: de Chinese muur en Disneyland!

In plaats van een complete excursie te boeken besloten wij om op eigen houtje naar de Chinese muur te reizen. Samen met een aantal andere toeristen en veel locals namen wij de bus naar de Chinese muur. De busrit zelf was al een avontuur, erg druk en veel geschreeuw.

Van te voren heb je automatisch wel een beeld van hoe iets er uit zou zien. Uiteindelijk bleek het er bij de Chinese muur niet zo uit te zien zoals verwacht. Het was veel toeristischer dan we ons hadden voorgesteld. Zo had ik verwacht dat we een redelijk groot stuk zouden moeten lopen, maar we konden gewoon een ticket kopen waarbij we met een pendelbusje naar boven werden gebracht, om vervolgens vanaf daar met een stoeltjeslift het laatste stuk naar boven te gaan. Dit was heel leuk, maar het leukste gedeelte van dit verhaal komt nog later!

chinese-muur-2

Eenmaal bovenaan moesten we nog één trapje op om daadwerkelijk op de Chinese muur te staan. Ik had eigenlijk een bepaald gevoel hierbij verwacht. Omdat het zoiets groots is en zoiets cools eigenlijk, had ik ten minste een soort gekke tinteling en wauw effect verwacht. Uiteindelijk was het heel tof om te zien en weet ik ook niet wat ik dan zo anders had verwacht, maar het wauw gevoel was er op dat moment niet. Wat ik ook had verwacht was dat het op de muur echt ontzettend druk zou zijn, maar het tegendeel was waar. We hadden een rustig punt van de muur gekozen en geregeld waren we helemaal alleen op het stukje waar wij waren. Echt heel fijn!

chinese-muur-5Vanaf de muur was het wel erg tof om te zien hoe de muur in de verte nog zo duidelijk te zien was. Wij zijn een tijdje op de muur gebleven en hebben vooral heel veel foto’s gemaakt, haha. Overigens waren er ook een heleboel mensen die heel sportief vele kilometers aflegden in de brandende zon. Nienke en ik waren niet zo sportief en gingen in plaats van lopend, met een rodelbaan naar beneden. Dit vond ik oprecht ongeveer het leukste van ons hele Chinese muur avontuur. Begrijp mij niet verkeerd, ik vond de Chinese muur echt heel vet om eens mee te maken, maar het magische gevoel ontbrak een beetje (ik had mij er waarschijnlijk gewoon teveel van voorgesteld).

chinese-muur-6Via de rodelbaan naar beneden was echt geweldig, je kon zelf bepalen hoe hard je karretje ging en het duurde precies lang genoeg. Mocht je ooit een bezoek brengen aan de Chinese muur, dan zou ik gaan voor het gedeelte: Mutianyu, hier is het dus niet zo druk en alleen al de rodelbaan is geweldig!

Na ons bezoek aan de Chinese muur reisden we weer terug met de bus. Tussendoor stopten we nog wij bij een veganistisch restaurant met een hele lekkere curry, om vervolgens weer terug te gaan naar ons hostel.

chinese-muur-3img_8864img_4566 img_4567 img_4568 img_4576 img_4582 img_4587 img_4588 img_4591


img_9124Vrijdag 19 juli 

Op onze laatste dag in Beijing bezochten wij het plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein). Het plein is hier vooral bekend om het Tiananmentprotest. Nu ga ik hier niet de hele geschiedenis vertellen, maar toch in het kort: in 1989 was er een studentenprotest waarbij honderden tot duizenden mensen zijn overleden. Om het protest te stoppen heeft de Chinese overheid het leger ingezet en zij vielen met onder andere tanks, protestanten aan. Het meest opvallende aan dit deel uit de geschiedenis, is dat hierbij weer heel duidelijk te zien is hoe corrupt (een geschikt woord kan ik even niet vinden) China is. In China zelf is het namelijk niet mogelijk om iets te lezen over dit protest. Met een VPN app kan je hun strenge censuur op sociale media omzeilen. Als toerist kan je de geschiedenis dus wel online lezen maar in China zelf staan de protesten niet in de geschiedenisboeken en er mag niet over gepraat worden. De huidige (jonge) bevolking weet dus niet wat er allemaal gebeurd is en wie weet zullen ze dat ook nooit te weten komen.

img_9130img_9144

img_9128Terwijl wij op het plein liepen was het erg druk, er waren uiteraard wel weer weinig andere westerse toeristen te zien dus we waren zelf ook weer een bezienswaardigheid. Op het gegeven moment hadden er zelfs mensen een rijtje gevormd om met ons op de foto te gaan, best grappig voor een keer!

Vooral door de geschiedenis van dit plein was het interessant om er naartoe te reizen, toch vond ik het het zelf niet helemaal waard. Het was er vooral heel erg druk en als je verder nergens in gaat is het een “gewoon” groot plein.

china-1img_9184

Toen wij weer klaar waren bij het Plein van de Hemelse Vrede brachten wij een bezoek aan de Tempel van de Hemel. De tempel stond in een groot park met ook nog allemaal andere prachtige gebouwen. Ondanks dat het hier ook nog best druk was, viel het erg mee in vergelijking met het plein. We hebben hier best wel een tijdje rondgelopen omdat het zo groot was.

Ik raakte mijn mobiel ook weer eens kwijt en kwam er pas achter toen er een Chinese vrouw achter mij aan kwam met mijn mobiel. Oprecht denk ik dat de Chinese bevolking het meest eerlijke volk is dat ik tot nu toe heb meegemaakt tijdens mijn reizen. Deze situatie is later ook nog twee keer gebeurd, typisch mij weer..

img_9173

img_8390Op zaterdag reisden wij weer door vanuit Beijing naar Shanghai, in het volgende artikel daar meer over!

< Hiernaast zie je nog een foto van ons fijne hostel in Beijing, zeker een aanrader!

Klik hier voor het vorige artikel over onze tijd in Beijing!

Leave a Reply

Your email address will not be published.