Tips om goedkoop te reizen!

Home / Travel / Tips om goedkoop te reizen!
Tips om goedkoop te reizen!

Reizen, ik hou ervan! Sinds mijn stagejaar heb ik het nogal ontdekt en kan ik er geen genoeg van krijgen, wanneer ik de kans krijg om er even tussenuit te gaan, dan pak ik die kans. Nog een “hobby” is het uitzoeken van een goedkope reis, het is een soort sport geworden om een goedkope reis te vinden. Alhoewel, sport.. helaas verbruik je er niets mee haha 😉

Maar goed, ik ga redelijk “vaak” weg en dat zal de komende schooljaren wel anders worden aangezien mijn tijd op de kunstacademie wel drukker zal zijn. Het wordt even afkicken maar als ik dan tijd heb om te reizen dan ga ik ervoor. Nu krijg/kreeg ik vaak de vraag waar ik alles van bekostig, sommigen gingen er vanuit dat mijn ouders alles voor mij betaalden. Maar nee, natuurlijk wel de reisjes samen met mijn ouders, maar de reizen die ik alleen of met vriendinnen onderneem, die betaal ik allemaal zelf.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zoals ik al eerder zei vind ik het tof om een goedkope reis uit te zoeken, maar.. hoe doe ik dat nou? Deze vraag krijg ik erg vaak dus besloot ik laatst (kuch.. een half jaar geleden), om er een video over te maken. Ik had ook beloofd dat ik er een artikel bij zou schrijven, maar dat kwam er maar nooit van. Maar hey beter laat dan nooit: vandaag eindelijk het artikel waarin ik mijn favorieten apps met jullie deel!

Hoewel ik zelf eigenlijk niet gauw een gehele kant en klare reis zou boeken, kan het soms heel voordelig zijn. Bij mij kon het tot nu toe altijd goedkoper dan wanneer ik het bij 1 van deze organisaties zou boeken, maar ik snap heel goed dat wanneer je van wat veiligere reizen houdt zonder teveel gedoe, dat je hier dan voor kiest.

Apps om een gehele reis bij te boeken:
– Vakantieveilingen
– Vakantiepiraten
– Travelbird
– Groupon
– Tripadviser

Ik denk dat ik het meeste bespaar op het boeken van een verblijf, een hotel boek ik sowieso niet snel. Tegenwoordig vind ik couchsurfen heel tof, een local biedt jou een gratis slaapplek aan en dat kun jij ook voor anderen doen, een heel tof concept. Als ik niet couchsurf, gebruik ik Airbnb, een site/app waar je een goedkoop hostel kunt boeken (maar ook duurdere).

Apps om een verblijf te boeken:
– Airbnb
– Couchsurfing
– Trivago
– Booking.com
– Expedia

Dan het boeken van een vlucht, vaak toch wel één van de duurdere dingen bij het boeken van een vakantie/citytrip. Meestal boek ik eerst een vlucht en daarna komt de rest. Ik gebruik de app Skyscanner letterlijk dagelijks, elke dag eventjes checken en wie weet vind je dan wel een hele toffe deal. Zo scoorde ik ooit een 4 euro retour vliegticket naar Manchester.

Apps om vluchten te checken:
– Ticketspy
– Skyscanner
– Momondo

Leave a Reply

Your email address will not be published.