Top 5 ergernissen op een date

Home / Creative / Top 5 ergernissen op een date
Top 5 ergernissen op een date

illustratie-1

Iedereen heeft ze wel, ergernissen. Maar ergernissen op een date gaan vaak nog een stapje verder. Al eerder kwam er een artikel online met dingen die je beter niet kunt doen op een date, maar niet iedereen is zich daar natuurlijk bewust van. Zo is één van de grootste ergernissen nog steeds wanneer de ander de hele tijd op zijn of haar mobiel zit tijdens het gesprek. Maar ook op een andere manier je aandacht aan andere dingen of personen besteden is een grote afknapper. Daarom in dit artikel de 5 grootste ergernissen op een date!

illustratie-3-0 1. Meer aandacht voor anderen hebben

Bijna niets is ergerlijker dan wanneer degene met wie je date meer aandacht heeft voor anderen om je heen. Het is een absolute no-go om bijvoorbeeld continue naar andere vrouwen of mannen te kijken.

2. Eten met teveel geluid

In het algemeen is met iemand eten die veel geluid maakt tijdens het eten vervelend, maar al helemaal wanneer je één op één afspreekt en je je probeert te concentreren op het gesprek. Of wanneer je bijvoorbeeld in de bioscoop zit en je date is zo enthousiast met het eten van zijn/haar popcorn dat de rest van de bioscoopzaal mee kan “genieten”.

3. Teveel alcohol drinken

Dronken mensen zijn over het algemeen niet heel aantrekkelijk. Het kan je natuurlijk gebeuren dat een drankje verkeerd valt, maar matigen met alcoholische dranken is toch wel het handigste. Voor degene met wie je date is het niet leuk wanneer jij aangeschoten of dronken bent, maar voor jezelf natuurlijk ook niet.

illustratie-4

4. Negatief zijn

Je moet jezelf natuurlijk nooit anders voordoen dan dat je daadwerkelijk bent, maar het is een stuk minder leuk wanneer je met iemand date die alleen maar negatief kan zijn. Het leven is niet altijd leuk, alleen wat je doet met je (tegenvallende) ervaringen is aan jou. Een gesprek hoeft niet altijd positief te zijn, maar hou er wel rekening mee dat de negatieve dingen niet overheersen.

5. Te hard van stapel lopen

Peilen in welk stadium je zit wat betreft date/relatie is en blijft lastig, maar het is een grote afknapper wanneer mensen te snel willen. Luister daarom goed naar hints en wil niet te snel. Het zou zonde zijn als het daarom niets zal worden!

Gelukkig overheersen vaak de leuke dingen op een date. En wanneer je eens een (kleine) ergernis ervaart, kan je je ergernis ook bespreekbaar maken, misschien is de ander zich er wel helemaal niet bewust van.

Wat zijn/waren jouw grootste ergernissen op dates? 

Dit artikel is ook verschenen op Relatieplanet.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.