Vancouver feitjes & hoe heb ik mijn reis ervaren?

Home / Travel / Vancouver feitjes & hoe heb ik mijn reis ervaren?
Vancouver feitjes & hoe heb ik mijn reis ervaren?


Superjammer dat ik de laatste tijd niet echt heb geblogd, ik ben nu een maand terug uit Canada, en in Canada blogde ik nog dagelijks en nu ineens helemaal niet meer. Ook heb ik nooit meer een update gedaan met hoe ik Canada nou alleen ervaren heb, en dus vandaag blik ik voor de laatste keer terug op mijn reis naar Canada en begin ik met een paar random feitjes die ik nog graag eens met jullie wou delen.

In Vancouver:

  • Om af te slaan bij een stoplicht moet je midden op het kruispunt wachten en mag je pas rijden wanneer het stoplicht op rood staat bij de tegenliggers.
  • Er fietsen nog relatief weinig mensen in Vancouver, niet geheel onlogisch aangezien sommige wegen te stijl zijn. Wel heel handig is het dat je je fiets gratis op de voorkant van een bus kunt zetten. Oh en je bent verplicht een helm te dragen.
  • Met een buskaartje kan je 1,5 uur reizen, het maakt niet uit met hoeveel verschillende bussen je reist. Een kaartje voor zone 1 in Vancouver kostte ook maar $2,10
  • Je vuilnis op straat zetten is niet handig, ’s nachts zijn er schattige wasberen (al vinden de canadezen ze over het algemeen niet schattig) die namelijk je vuilnis graag doorzoeken en overhoop halen.

Zwervers mogen gratis reizen met het openbaar vervoer, Vancouver is de warmste plek van Canada waardoor veel zwervers naar Vancouver komen.

  • Het is normaal om je schoenen uit te doen wanneer je bij iemand binnen komt. Voor sommigen hier in Nederland ook normaal maar daar soort an een ongeschreven regel.
  • Katten hebben de mensen wel maar ze komen vaak niet buiten.
  • 1% van de bevolking in Canada is Nederlands.
  • Vancouver is de 2de duurste plek om te leven van de wereld.
  • Nederland past 240x in Canada.
Zoals ik al zei wou ik nog graag zo’n artikel met jullie delen, helaas kwam het er steeds niet van. Ik heb er nog een heleboel die ik wou delen maar een deel ben ik zelfs al vergeten.
Ook al ben ik nu alweer een maand terug uit Canada, ik mis het nog steeds elke dag. Het is niet eens overdreven, maar het is een totaal ander land dan Nederland wat betreft natuur. Dat is het meeste wat ik mis: de prachtige natuur en alle mooie parken. Je kunt wel zeggen dat ik heimwee heb, als iemand mij aan zou bieden om morgen mee te gaan naar Canada (of waar ter wereld) dan zeg ik ja haha. Voordat ik heen ging heb ik me nauwelijks tot niet verdiept in Canada of Vancouver, het ging allemaal zo snel en impulsief dat ik het allemaal maar over mij heen liet komen. Of ik er echt al klaar voor was om voor het eerst buiten Europa en ook nog eens in mijn eentje te gaan reizen, dat betwijfel ik na het terugzien van mijn eerste vlog. Maar oh wat ben ik dankbaar dat ik dit avontuur heb gedaan.
Nu na een maand ben ik klaar om weer verder te gaan (dit klinkt super raar), maar ik heb echt een soort break gehad wat betreft social media. Ik heb namelijk niet stil gezeten deze afgelopen weken, alleen mijn blog, youtube en andere social media stond stil. Dit had ik overigens ook al voordat ik weg ging. Ik twijfelde over wat ik wou met mijn blog en Youtube, wou ik mij nog jaren daar op richten of was ik opzoek naar iets nieuws? Persoonlijk vond ik het eigenlijk wel heel fijn om ‘s avonds gewoon mijn bed in te kunnen gaan zonder dat ik me druk maakte om een artikel die ik nog van mezelf moest schrijven. Maar ik mis dat ook enorm, want ik had daarmee voor mijzelf een doel gesteld, elke dag een nieuw artikel. Ik wil nu niet meer zo streng zijn en voornamelijk weer heel veel lol krijgen in het bloggen en mij niet verplicht voelen.
In ieder geval, een *lange* update, de komende weken ga ik werken aan een nieuwe opmaak van mijn blog (een kleine verandering deze keer hopelijk haha) en er gaan weer artikels online komen!
Oh en psstt over 2 dagen ben ik alweer 19, wow hoe bizar! Tot gauw!

Leave a Reply

Your email address will not be published.