Waar kan je goedkoop je illustraties laten drukken?

Home / Creative / Waar kan je goedkoop je illustraties laten drukken?
Waar kan je goedkoop je illustraties laten drukken?

Illustraties Muchable

Ik weet dat heel veel mensen al lang op dit artikel zitten te wachten en hier is hij eindelijk, yes! Ik ga namelijk eindelijk mijn tips delen over hoe en waar je je eigen prints kunt laten drukken. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik mijn eigen webshopje waarin ik kaarten en posters verkoop met mijn illustraties erop.

De afgelopen tijd heb ik veel vragen gekregen over waar ik mijn illustraties laat drukken en hoe dat dan gaat, daarom is het tijd om mijn “geheimen” met jullie te delen. Voor mij is kwaliteit het belangrijkste en natuurlijk vind ik het ook belangrijk dat ik mijn producten voor een goede prijs kan aanbieden. Zo zijn er hele goede drukkerijen waar je voor een relatief hoog bedrag goede posters kunt laten drukken, maar dat betekent ook dat de verkoopprijs van de poster hoger wordt.

Maar hoe vind je nou een juiste drukker en hoe weet je nou waar je goede kwaliteit kan verwachten? Zo ben ik zelf nog steeds geen expert op het gebied van papiersoorten en is het voor mij allemaal Chinees als ik kan kiezen tussen 20 papiersoorten voor bijvoorbeeld een flyer. Maar gelukkig heb ik daar eindelijk iets op gevonden, je kunt namelijk bij veel bedrijven gratis proefverpakkingen aanvragen. Je krijgt dan een pakketje met allemaal verschillende soorten papier en afwerkingen (zoals hoogglans etc). Superhandig! Maar goed waar je dit artikel voor hebt aangeklikt is waarschijnlijk voor een lijstje met interessante bedrijven!

Visitekaartjes Muchable

Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel verschillende drukkerijen dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Per persoon is het natuurlijk heel verschillend wat hij of zij fijne kwaliteit vind, maar ik deel hier mijn tips:

Kaarten – Drukwerkdeal / meerdere malen heb ik kaarten en visitekaartjes besteld bij Drukwerkdeal, ik ben hier nog steeds erg enthousiast over, vooral over de prijs/kwaliteit verhouding.

Posters – Posterxxl /  ik vind posters vaak lastig om te beoordelen, ik vind het namelijk belangrijk dat de afbeelding goed uitkomt, maar ook dat de poster niet snel kreukelt. Vaak bij een poster groter dan A3 stijgt het bedrag ook al heel gauw. Maar bijvoorbeeld bij Posterxxl valt dat dan weer heel erg mee. En het is fijn dat ze niet alleen posters verkopen maar je kan er ook voor kiezen om een canvas te proberen, daar heb ik alleen nog geen ervaring mee.

Magazines – printenbind / de service is geweldig en de kwaliteit van het magazine wat ik daar heb laten drukken was ook boven verwachting vanwege de prijs. Ook vind ik het fijn om te weten dat ik een bedrijf altijd kan benaderen als er bijvoorbeeld iets is misgegaan.

Poster

Tot zover mijn lijstje en tips om een juiste drukkerij uit te zoeken! Ik hoop dat ik op deze manier een aantal vragen heb kunnen beantwoorden. En er komen nog meerdere informatieve artikels aan. Zo wil ik nog eens een artikel schrijven over het proces van een illustratie op papier tot naar de drukker en nog eens een artikel over hoe je je eigen webshop kunt beginnen!

Hebben jullie ervaring met goede (druk)bedrijven of hebben jullie nog tips? 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.