Mijn travelbucketlist!

Home / Travel / Mijn travelbucketlist!
Mijn travelbucketlist!

IMG_0146

Yay! Vandaag mijn eerste bucketlist artikel, ik heb al zo lang op mijn lijstje staan dat ik een artikel wil schrijven over mijn bucketlist. Maar aangezien mijn lijst zo ontzettend lang is, heb ik besloten om het in stapjes te delen. Daarom wil ik het in dit artikel gaan hebben over het reisgedeelte van mijn bucketlist! Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk zien van de wereld, zoals velen met mij maar er zijn een paar reizen die echt bucketlistwaardig zijn. 

Voor komende zomer heb ik een geweldige reis gepland en ik hoop in mijn 3de leerjaar een stage of semester te kunnen doen in Nieuw-Zeeland of Australië! En dan na school wil ik alle andere reizen maken, nog even sparen ja.. Kortom: de komende 10 jaar ben ik nog wel zoet haha. Laten we maar gauw beginnen met mijn travelbucketlist!:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Backpacken door Thailand – jaaa mijn eerste reis die ik over een tijdje kan afstrepen van dit lijstje, ik schreef er deze week al een artikel over. Want in de zomer ga ik eindelijk een maand backpacken door het mooie Thailand, ik kan niet wachten!

Eilandhoppen in Indonesië – een maandje naar Indonesië zie ik op dit moment wel zitten. Indonesië heeft wel 17 508 eilandjes, genoeg om te bezoeken dus.

Interrailen door de Scandinavische landen – ik moet heel eerlijk zeggen dat ik even voor de zekerheid ging checken welke landen allemaal onder “Scandinavië” vallen, oeps. Ik ga nog steeds uit van het historische en culturele gegeven, en daaronder vallen Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen & Zweden. Het lijkt mij zo gaaf om deze landen allemaal te bezoeken! Alhoewel, IJsland gaat een beetje lastig met interrailen dus die komt apart voor in mijn lijst. Het zou gaaf zijn als je 4 landen in een maand zou kunnen bekijken door middel van een treinreis.

IMG_0143

Een voetbalreis – wie mij al langer volgt weet dat ik niet zo heel veel verstand heb van voetbal. Maar toch vind ik het kijken naar een voetbalwedstrijd altijd iets magisch hebben en laatst kwam ik erachter dat er complete voetbalreizen georganiseerd worden. Ik zou heel graag nog eens naar bijvoorbeeld Engeland willen om live een voetbalwedstrijd mee te maken.

IJsland – zoals ik al zei bij het interrail gedeelte, IJsland staat ook heel hoog op mijn lijstje. Al is het alleen al voor het Noorderlicht en natuurlijk alle prachtige landschappen!

Marokko & Egypte – Marokko is een land die best toegankelijk en goedkoop is, helaas zouden mijn ouders mij daar nu totaal niet heen laten gaan, wat ik ergens wel begrijp natuurlijk. Toch hoop ik ooit nog Marokko te kunnen bezoeken want volgens mij is het er prachtig! Hetzelfde geldt voor Egypte, ook een land die mij fascinerend lijkt, maar door alle omstandigheden lijkt het mij niet zo’n goed idee om daar nu heen te gaan.

Een roadtrip door Amerika – dit duurt nog wel heel lang aangezien ik nog geeneens een rijbewijs heb haha. Maar het lijkt mij zo gaaf om zoveel mogelijk staten te bezoeken doormiddel van een echte roadtrip. Maar van staat naar staat vliegen zou ik ook prima vinden hoor 😉

12705747_1133343106696241_5299503834597473059_n

3 maanden backpacken door Azië – als ik nu een tussenjaar had gehad, zou ik 3 maanden achter elkaar gaan backpacken door Azië en zou ik alleen al deze landen willen bezoeken: Maleisië, Singapore, Filipijnen, Cambodja, Vietnam & Laos. En stiekem natuurlijk nog veel meer landen!

Kerst op Curacao – ik hoop ooit nog eens kerst te kunnen vieren op Curacao, hoe magisch zou dat zijn? En kan ik dan gelijk ook even naar Aruba zodat ik Flamingo’s in real life van dichtbij kan bekijken?

Bahama’s – oké.. Om 1 reden wil ik naar de Bahama’s en dat is omdat ik wil zwemmen met biggetjes, hoe schattig is dat! En tja, laten we Cuba dan ook meteen mee pakken, als we toch in de buurt zijn haha!

IMG_5201

Rome – de allerlaatste! Een beetje gek zo’n stad in Europa tussen een lijst met allemaal vrij verre reizen. Maar ik zou nog steeds eens een citytrip maken naar Rome samen met mijn moeder, wie weet dit jaar?

Zo dit was een hele lijst en dan heb ik nog niet eens alles genoemd! Ik heb alleen al genoten bij het schrijven van het artikel en tijdens het zoeken van foto’s droomde ik weer weg. Genieten.

Welke bestemmingen staan er op jouw travel bucketlist? 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.