Watervallen Bohol & glamperen Siquijor / Filipijnen

Home / Travel / Watervallen Bohol & glamperen Siquijor / Filipijnen
Watervallen Bohol & glamperen Siquijor / Filipijnen

img_2732kopieAl eerder schreef ik dat de Filipijnen wel uit 7641 eilanden bestaat! Wij hebben dus maar zo’n klein deeltje van de Filipijnen gezien. Ik wil dus zeker nog eens terug naar de Filipijnen om andere plekken te bezoeken. Maar eerst vertel ik in dit artikel over onze laatste dag op Bohol en onze aankomst op Siquijor!

Zondag 11 augustus 2019

Tijdens het schrijven van dit artikel ben ik weer verbaasd over het feit dat ik A) foto’s van mijzelf in badkleding heb, & B) dat ik die foto’s ook nog online zet!

Maar goed, in dit artikel neem ik jullie mee tijdens onze laatste dag op Bohol! In het vorige artikel kon je lezen over onze scootertocht naar de spookdiertjes en de Chocolate Hills. Op onze laatste dag besloten wij om niet weer een scooter te huren, maar om met een tuktuk taxi vanuit ons hostel naar de Mag-Aso watervallen in de buurt te gaan. De Mag-Aso Falls liggen best wel ver van het centrum, maar ons hostel ook dus dat kwam goed uit. Normaal gesproken houd ik niet persé van zwemmen in beekjes, buiten dat je niet weet wat er zwemt, kan je er ook erg ziek van worden. Dit was natuurlijk stromend water dus hier was ik er minder bang voor en het water was echt heerlijk!

Bij deze watervallen waren bijna geen andere toeristen, zo fijn. Er waren nog een paar locals, die natuurlijk weer heel veel foto’s van ons maakten (want tja, blank, lichte haarkleur en in vergelijking met hun weinig kleding aan). Of ik heel erg gelukkig daarvan word? Nee niet persé. Maar het is wel goed voor je ego ;).

img_4850

Onze tuktuk chauffeur haalde ons twee uur later weer op bij de watervallen en vroegen wij aan hem of hij, voor meer geld, ons naar het centrum wilde rijden. Dat wilde hij wel en zodoende zette hij ons af bij de Jolly Bee af. Het leek op een soort Filipijnse McDonalds en wilden natuurlijk even een kijkje nemen. Het was inderdaad vergelijkbaar! Tegenover de Jolly Bee zat ook een McDonalds, we besloten om daar nog eten voor ‘s avonds en drinken voor de chauffeur te kopen. Want we hadden natuurlijk geen eetgelegenheden bij ons hostel. Geloof mij, op reis stel je je eisen een beetje bij. Dus koude frietjes? In Nederland moet ik er niet aan denken, maar als er geen andere mogelijkheid is, dan doe je het er daar maar mee.

De rest van de dag brachten wij door aan het zwembad. Er waren geen ligbedjes, maar op een handdoek op de grond kon er ook wel mee door. Ondertussen waren er een paar andere gasten in het hostel aangekomen, dus helemaal een privé zwembad hadden wij niet meer, haha. Het was in ieder geval een heerlijke middag, echt vakantie!

 filipijnen-3img_4849filipijnenimg_2669kopie

img_7832Maandag 12 augustus

Het was weer tijd om naar een ander eiland te vertrekken! De laatste bestemming van deze reis. De avond voor het vertrek kwamen wij er achter dat de boot naar Siquijor maar één keer per dag ging en er konden geen kaartjes voor de boot van te voren besteld worden. Vol=vol.

Dus zat er niets anders op dan ‘s ochtends heel vroeg te vertrekken. Eenmaal aangekomen met de tuktuk taxi bij de haven, bleken wij (natuurlijk) veel te vroeg te zijn. Wij waren één van de eersten. Maar goed, wij hadden ten minste een kaartje!

In tegenstelling tot de vorige bootreis waren wij nu verplicht om onze bagage af te geven. Wij hadden daar niet helemaal rekening mee gehouden en er zaten dus ook waardevollere dingen in onze grote backpacks. Gelukkig is het allemaal goed gegaan!

img_2771

img_2773kopieToen wij met de boot vanuit Cebu naar Bohol gingen zagen wij in de vertrekhal dat je massages kon boeken, gegeven door blinde mensen. Ook was er een groep met slechtzienden en blinden die muziek maakten. Dit alles werd georganiseerd door een organisatie dat een project organiseert voor mensen met een beperking, zodat zij toch een inkomstenbron hebben. Ook op de haven in Bohol was er deze organisatie. Deze keer besloten wij om een massage te boeken voor in de tijd dat wij toch moesten wachten. Doordat de masseurs volledig moeten vertrouwen op wat zij voelen en horen, zijn zij veel beter dan de gemiddelde masseur! De tijd ging dus ook heel snel en voor wij het wisten konden wij al met de boot naar Siquijor.

De boot naar Siquijor ging heel soepel en snel, geen hoge golven met zieke medepassagiers. En eenmaal op Siquijor aangekomen werden wij gelijk positief verrast door de hoeveelheid restaurantjes waar wij uit konden kiezen. Dat waren wij na Bohol niet meer gewend en dus maakten wij daar maar gelijk gebruik van door bij het eerste beste restaurantje te gaan eten.

Nadat wij ons eten op hadden stond er meteen een (tuktuk) taxi chauffeur klaar die ons naar het hotel wilde brengen. Hij had ons al die tijd al in de gaten gehouden en wachtte gewoon op het goede moment om ons aan te spreken. En dus bracht hij ons in (weer een te kleine) tuktuk naar onze nieuwe slaapplek. Deze keer hadden wij een bijzonder verblijf geboekt: een tent! Nu zou ik normaal gesproken niet heel enthousiast worden van een tent, maar dit was niet echt kamperen, het was glamperen! We verbleven in een luxe grote tipi tent op het strand. Omringd door palmbomen, met uitzicht op de zee! Zeker niet verkeerd.

‘s avonds hebben wij bij een restaurantje tegenover de Glamping gegeten en vervolgens zijn wij vroeg gaan slapen. Want ja, het is een Glamping en alles is toch wat moeilijker te vinden in het donker!

filipijnen

img_2835kopie

Maandag 13 augustus

Ik had dus van te voren echt verwacht dat ik slapen in een tent enigszins eng zou vinden, of nou ja voornamelijk het douchen in de buitenlucht. Maar eigenlijk vond ik dat juist één van de mooiste dingen tijdens de reis. Hoe geweldig is het dat wanneer je omhoog kijkt wanneer je staat te douchen, en je echt een prachtige sterrenhemel ziet? Juist! Echt heel tof!

Voor onze eerste volledige dag op Siquijor huurden wij weer twee scooters. Siquijor is een heel toegankelijk eiland en een rondje langs de kust rijden is ook prima te doen in één dag.

img_2822kopie

Deze dag zijn wij naar Lazi, Talingtin & Larena gereden. Tussendoor maakten wij meerdere stops om ergens wat te gaan drinken, om boodschappen te doen of ergens te gaan lunchen. Net als op Bohol veranderde het landschap continue, echt heel mooi! Ook waren de mensen op Siquijor weer heel lief en is bijna alles wel toegankelijk per scooter.

filipijnen-2img_2825kopie36fa9715-7df8-4f6e-b07f-8a28acb20ede_d6a2c797-2624-43e3-85f4-5f8b4a9fa9ed235b3ffa-264f-4746-ab25-7ff7d25d3de0_7924022a-bff5-4bdd-8c7b-a7705608e110filipijnen-3img_2826kopieimg_2841kopieimg_2846kopieimg_2850kopie img_2885kopie

Op deze eerste volledige dag op Siquijor hebben wij ons goed vermaakt met de scooter. Zoals ik al eens eerder vertelde vind ik reisdagen ongeveer de fijnste dagen tijdens een reis, het was dus ook zeker geen straf om de hele dag op de scooter door te brengen!

Eerder gepubliceerde artikelen over de Filipijnen:

Winkelen in Cebu – Filipijnen
Spookdiertjes Bohol – Filipijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published.