Shanghai & Changzhou! / China

Home / Travel / Shanghai & Changzhou! / China
Shanghai & Changzhou! / China

img_3050

Ik vind het gewoon bijna knap hoeveel tijd ik nodig heb tussen het schrijven van artikelen. Het duurde dus weer even maar hierbij het tweede artikel over Shanghai en daarmee ook het eerste artikel van 2020! In dit artikel bezoeken we verschillende parken, tempels en komen we tot rust in Changzhou!

img_3484Maandag 22 juli 

Wat later op de dag besloten wij om naar het Jing’an sculpture park te reizen. Dit is een beeldenpark vol met kunst en beelden gemaakt door plaatselijke kunstenaars. Het mooiste van het hele park vond ik denk ik nog om het contrast tussen de grote stad en het groen te zien. Wij hebben hier een tijdje rondgelopen om foto’s te maken en mensen te observeren.

Na ons bezoek aan het sculpturen park reisden wij door naar de Jing’an tempel. Deze tempel is één van de bekendste tempels in Shanghai. In de tempel was het niet zo druk, dat was ook niet heel gek als je keek naar de temperaturen die dag.

In de buurt van de tempel is ook een groot park te zien, waarin mensen sporten of muziek maken. Wij hebben hier doorheen gewandeld om vervolgens door te reizen naar De Franse concessie van Shanghai.

shanghai-1

img_3482img_3483shanghai-2 shanghai-3img_4597 img_4606 shanghai-4img_4609

img_3870De Franse concessie van Shanghai, ook wel de mooiste wijk ter wereld genoemd. Om heel eerlijk te zijn, ben ik het daar niet helemaal mee eens, maar het was zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen! Wanneer je door deze wijk loopt vergeet je even dat je je eigenlijk in zo’n drukke wereldstad bevindt. Online zijn verschillende wandelroutes te vinden met gids, maar eigenlijk vind ik het zelf zonder gids nog veel leuker!

Terwijl wij door de wijk liepen kwamen wij ook nog langs een rustig park waar onder andere ouderen samen aan het dansen waren. Dat is zo mooi om te zien, in Aziatische landen lijkt de bevolking veel socialer, ze leven alleen al meer op straat. Het is zo leuk dat ze daar met zijn allen in het openbaar dansen of een andere sport doen. Wij vonden het er zo leuk uit zien dat wij het niet konden laten om op een bankje te gaan zitten kijken.

shanghai-2img_3653 shanghai-3b7ec276a-980b-4630-9dc3-dbf273b3c46c shanghai-4img_3861 shanghai-5img_3773 shanghai-romy-palstra

img_9896Dinsdag 23 juli

Changzhou is een stad zo’n 165 km ten zuidwesten van Shanghai. ‘s ochtends besloten wij om een dagtrip naar deze stad te maken en namen wij om half 12 de trein. Het regelen van een ticket ging weer op zijn Chinees, chaotisch en met gebaren omdat de Engelse taal door weinigen beheerst wordt. Op de heenweg namen we een soort stoptrein en dus zaten we meer dan twee uur tussen de roggelende locals, een ervaring op zichzelf!

Omdat wij natuurlijk in de zomer deze reis maakten, was het enorm warm en creëer je al heel veel zweet bij een stuk door het park lopen. De eerste bezienswaardigheid die wij tegen kwamen was de Tianning Temple, een hele grote Pagode! Je kon hem al van een afstandje spotten, hier omheen waren mooie tuinen en een mooi park. In het park waren weer verscheidene mensen aan het sporten, muziek aan het maken of andere sociale activiteiten. Ook was het grappig om te zien dat er overal wel mensen lagen te slapen, iets wat niet ongebruikelijk is in China haha.

shanghai-1

shanghai-6Wij hebben een tijdje rondgelopen in deze stad, maar doordat wij redelijk laat waren vertrokken naar Changzhou, hadden wij niet heel veel tijd. We hadden overigens ook al een treinkaartje terug geboekt, voor het geval dat. Wij wilden namelijk niet het risico lopen dat wij niet meer op tijd terug konden naar Shanghai, de volgende dag zouden wij namelijk weer doorvliegen naar onze volgende bestemming!

Om de drukte van Shanghai te ontvluchten is Changzhou een heerlijke stad en kan ik het zeker aanraden om er een dagje voor uit te trekken, al is het alleen al om even weer tot jezelf te komen.

shanghai-7
Station Shanghai – vliegveld – Metro – bezoek aan de Macdonalds, waar je de voorraden gewoon moet ontwijken om de uitgang te bereiken!

img_9832 img_9840shanghai-2 img_9848img_4620 img_4630     shanghai-3

Dit waren de artikelen over Shanghai en Beijing, in het volgende artikel reizen we door naar Hong Kong. Eerder gepubliceerde artikelen:

Eerste dagen Beijing
De Chinese muur!
Ikea & Yuyuan Garden Shanghai

Leave a Reply

Your email address will not be published.