Traditionele kledij dragen / Zuid Korea

Home / Travel / Traditionele kledij dragen / Zuid Korea
Traditionele kledij dragen / Zuid Korea

Processed with VSCO with a6 preset17 mei – Hongdae

Op dag 7 vlogen wij weer terug vanaf Jeju Island. Deze keer hadden wij een hostel in een andere wijk: Hongdae. We hadden een kamer via Airbnb geboekt met een gedeelde badkamer en keuken. Het duurde even voordat wij het hostel gevonden hadden, beetje balen wel dat het enorm slecht weer was toen we moesten zoeken. De locatie van ons hostel was erg goed, we verbleven naast een universiteit en we konden lopend naar het centrum. Eigenlijk hadden we voor deze dag een activiteit gepland maar uiteindelijk zijn reisdagen toch altijd pittiger dan je in eerste instantie verwacht. ‘s avonds hebben wij nog afgesproken met een kennis van Susan die daar woonde en gingen wij naar de karaoke bar!

 

img_606018 mei – Trickeye Museum

Eigenlijk hadden wij gepland om op dag zeven het Trickeye Museum te bezoeken. Alleen omdat dat dat niet gelukt was bezochten wij op dag acht dit museum. Het is een museum met allerlei beelden en schilderingen die “echt” lijken, maar je ogen bedriegen je. Natuurlijk moesten er hier weer erg veel foto’s gemaakt worden! Met ons nog vele anderen, maar gelukkig was het niet extreem druk.

 

Ook was er nog een ijsmuseum, waar je met een matje van een glijbaan gemaakt van ijs kon afglijden. Het was er mega koud maar wel ontzettend tof gemaakt.

zuid-korea-trick-eye-museum

img_6115  zuid-korea-dag-7img_6099

Meerkat Café

Na allerlei fotoshoots in het Trickeye museum, gingen wij door naar onze volgende stop: het Meerkat Café. Susan had van te voren een lijstje gemaakt met allerlei toffe cafeetjes in Seoul. Er stonden ook een aantal dierencafés op ons lijstje. In Zuid Korea hebben ze de meest gekke cafés, zo hadden ze ook een schapencafé, erg bijzonder. Wij besloten dus om naar het Meerkat Café te gaan. Daar hadden ze stokstaartjes, vossen, kangoeroes, een wasbeer en natuurlijk een paar katten.

Op zich hadden wij van te voren ook wel na kunnen gaan dat het belachelijk is dat er een café bestaat met kangoeroes en vossen. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daar van te voren niet bij stil heb gestaan. Pas op het moment zelf besefte ik mij waar we precies waren en hoe ontzettend zielig het was. Vooral de vossen waren niet oké, die zaten in een hok en kwamen gelukkig verder niet in aanraking met mensen. Hoewel ze de dieren wel erg goed verzorgden, voelde het na een half uur echt niet meer oké om daar rond te lopen. Gelukkig werden de dieren wel goed verzorgd en leek het (op de vossen na) alsof ze het het er wel goed hadden. Ik heb er in ieder geval van geleerd, er zal geen volgende keer komen naar zo’n café.

zuid-korea-meercat-cafe

 
Processed with VSCO with a6 preset

img_6839Na ons bezoek aan het Meerkat café bezochten wij nog een soort tempelcomplex/paleis. Doordat het alweer een tijdje geleden is, weet ik helaas niet meer precies de naam ervan. We kwamen de plek per toeval tegen toen we er langs liepen.

In de avond was er bij de universiteit naast ons hostel een soort festival/concert waar massaal mensen naar toe gingen om te fangirlen. Ik ben er zelf maar eventjes geweest toen Susan een andere afspraak had, maar de sfeer was erg leuk!

 

19 mei – Gyeongbokgung Palace

Voor op dag 9 hadden we een dagtour naar de grens van Zuid en Noord-Korea geboekt. Maar doordat het toen wat onrustiger werd in dat gebied, werd de tour gecanceld. Zodoende hadden wij een dag “extra” en bezochten wij het Gyeongbokgung paleis. Wat ook op ons lijstje stond om te doen, was traditionele kledij huren. Dus was het handig om dat dan maar tegelijk te doen!

Wij dachten dat we de kledij wel konden huren in het paleis zelf, maar dat bleek niet zo te zijn. Maar gelukkig in een straatje dichtbij het paleis was een kostuumverhuur, waar wij voor een paar uur zo’n jurk konden huren. We mochten zelf een jurk uitkiezen die we vervolgens in een achterkamertje aan moesten trekken. Ook werd ons haar gevlochten en kreeg ik nog een tasje mee dat bij mijn jurk moest passen. Het had er natuurlijk ook wel gek uitgezien wanneer ik bij die outfit mijn dagbackpack zou dragen.

Toen we helemaal klaar waren was het tijd om weer terug te gaan naar het paleis. Zeer overdressed. Al waren we gelukkig niet de enigen, maar we waren wel in de minderheid haha. Het is zo raar hoe je je gelijk zo anders voelt wanneer je zo’n mooie jurk aan hebt, ik voelde mij eindelijk eens die prinses die ik vroeger wilde zijn. Overdressed of niet, het was het het waard.

 

Je kon het paleis gratis in wanneer je zo gekleed was, dat was mooi meegenomen. Binnen in het paleis maakten wij ook zeker weer heel veel foto’s. Meer van elkaar dan van de omgeving, dat wel. Er waren nu nog meer mensen die met ons op de foto wilden en we lieten ons nog interviewen door een groepje studenten, heel schattig!

Het was echt heel leuk om voor eventjes er zo bij te lopen, een boost voor je zelfvertrouwen haha. Oja en het paleis was zelf ook wel leuk en mooi, maar onze jurken maakten het nog bijzonderder.

 

37ad30ef-5f7c-4165-88ec-f93f096d00ed

img_0472

 

img_0506

 

img_0474

   img_0478

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

img_0531Nadat wij rondgelopen hadden in het paleis, kwamen wij bij één van de uitgangen uit bij een evenement. Ik weet niet precies wat het was, het leek op iets vanuit een universiteit.

We kregen overal foldertjes van en af en toe begon er een student in het Engels tegen ons te praten, echt heel leuk!

In de middag hebben wij verder nog eventjes in het park gezeten bij de rivier.

img_0532

20 mei – Bukchon Hanok Village & Han River

Op dag 20 bezochten wij een traditionele woonwijk: Buckon Hanok Village. We hebben hier wat rondgelopen, maar al gauw waren we er weer klaar mee en gingen we naar onze volgende stop: de Han River. We wilden hier in eerste instantie een fiets huren. Alleen wandelden wij een heel lang stuk langs de rivier zonder een fietsverhuur tegen te komen. Dus besloten wij na een paar kilometer om wat te gaan eten en het daarbij te laten.

Als wij langer in Zuid Korea waren gebleven dan was ik zeker vaker naar deze rivier toegegaan. De sfeer was heel relaxt en locals hadden allemaal een tentje (waar wij soms in kamperen) meegenomen om in het park te zitten. Zo verkleurden ze niet denk ik. Heel bijzonder om te zien!

 

img_0539 img_0542 img_0545 img_0546 img_0549 img_0560 img_7744

 

Tot zo ver het vierde artikel over Zuid Korea, zie hieronder een lijstje met eerdere artikels over deze reis:

  1. Petite France & Nami Island
  2. Namsan Tower & Gwangmyeong cave

Leave a Reply

Your email address will not be published.