Disneyland Hong Kong!

Home / Travel / Disneyland Hong Kong!
Disneyland Hong Kong!

disney-11Ik kan wel zeggen dat 25 juli 2019 één van de mooiste dagen van 2019 en misschien wel mijn leven was. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar zo voelde het echt. Na een rottige periode, of eigenlijk periodes, zijn de momenten waarop ik mij wel goed voel extra waardevol. Voordat deze reis naar China, Taiwan en de Filipijnen begon had ik eigenlijk vooral zin in twee dingen: de Chinese muur en Disneyland! Sowieso ben ik altijd wel fan van pretparken, al heb ik er nog niet zoveel bezocht.. Ook wilde ik heel graag mijn vorige nare ervaring met Disneyland “overdoen”, daar zal ik verder niet te diep op in gaan. Het komt er in ieder geval op neer dat ik heel excited was!

Van te voren twijfelden wij nog of wij naar Disneyland in Shanghai of Hong Kong wilden gaan. Qua planning kwam Hong Kong beter uit en naar ze allebei gaan was toch net wat te prijzig, aangezien de reis opzichzelfstaande al genoeg geld kostte.

Om optimaal van deze dag te kunnen genieten besloten wij om zo vroeg mogelijk al naar Disneyland te reizen. Het fijne was dat het heel makkelijk te bereiken was met de metro. Wij hoefden zelfs maar twee keer over te stappen. De laatste metro die wij namen was al een hele belevenis, of in ieder geval heel bijzonder. De ramen van de metro waren in de vorm van Mickey Mouse, net als de handvatten. Ook de bekleding in de metro was geheel anders, er waren luxe bankjes bekleed met mooie stof. Het deed mij een beetje denken aan de Transsiberië express, en dan de meest luxe plekken in de trein (niet dat ik er ooit in heb gezeten, maar wat ik heb kunnen opmaken uit foto’s op internet).

disney-2

disney-10Van te voren hadden wij onze tickets online al besteld zodat wij tijd zouden besparen bij de ingang. Achteraf had dat niet gehoeven, want echt druk was het niet. Dat verbaasde ons echt. Iets voor openingstijd waren wij er en wij konden eigenlijk meteen doorlopen. Het park zelf kon je nog niet helemaal inlopen, maar de winkeltjes waren ook erg vermakelijk. Ik heb mij zowaar ingehouden!

Nadat het park officieel geopend was (inclusief lint en schaar), renden mensen massaal het park in. Nienke en ik keken elkaar echt zo aan van: waarom?? Maar al snel kwamen wij erachter dat dat was omdat die mensen met Knabbel & Babbel, Donald Duck, Mickey Mouse of een ander figuur op de foto wilden. Dat was niet persé iets waar wij naar streefden, wij kwamen voor de attracties! En dat is zeker gelukt, wij hebben alle attracties gehad, sommigen zelfs twee keer. Het was echt heel rustig, heerlijk!

disney-8

img_0018img_0140Naast alle attracties zijn er natuurlijk nog meer activiteiten in Disney, zo worden er ook musicals gespeeld. En als ik ergens van hou, dan zijn het wel musicals. Wij bezochten twee musicals, daar was het dan weer wel druk. Wij zijn naar Moana en de Lion King geweest. Oh en we hebben nog een soort 3d film gekeken met allemaal verschillende karakters in een bioscoop, ook heel fascinerend! Vooral de musical van de Lion King is mij heel erg goed bijgebleven, één van de mooiste musicals/theatervoorstellingen die ik ooit gezien heb!

disney-1img_9999Wij zijn ongeveer tot het laatste moment gebleven. Vlak voordat het park echt helemaal sloot zijn wij pas vertrokken. Wij wilden natuurlijk nog wel de avondshow bekijken. De parade! Helaas was het kasteel onder constructie dus moesten wij het doen met projecties op de huisjes, ook heel leuk. ‘s middags was er ook een water parade, of iets in die trant. Wij hadden geen idee, tot we beschoten werden door waterpistolen. In Vietnam was ik er al achter gekomen dat mijn mobiel water niet waardeert, dus wij probeerden een beetje te schuilen achter Aziaten die hun paraplu ineens ook daadwerkelijk konden gebruiken voor water!

‘s avonds hadden wij de grotere parade, met alle medewerkers van het park, in verschillende pakken. Volgens mij heb ik er  als een klein kind naar staan zwaaien, ik vond het geweldig. Ik heb zelf een paar jaar animatiewerk gedaan en vond het het allerleukste om typetjes te spelen. Terwijl wij rondhuppelden door het prachtige Disneyland had ik ineens het idee om een carrière switch te maken en te gaan werken als actrice in Disneyland. Eenmaal wat informatie opgezocht te hebben, bleek dat toch wel wat moeilijkers dan gedacht. Dus voor nu blijft het nog even bij illustreren!

img_0023disney-3img_0129disney-4img_0024disney-5img_0039disney-7disney-9img_0017img_0154Processed with VSCO with c1 presetimg_0201Processed with VSCO with c1 presetimg_4693

De attractie waarin een soort jungle safari was nagemaakt vond ik één van de leukste attracties.

img_4698Processed with VSCO with c1 presetIn het begin van het artikel vertelde ik al dat ons bezoek aan Disneyland één van de mooiste dagen van 2019 was. Het voelde allemaal zo magisch en er waren eens geen ergernissen. Normaal gesproken moet je soms wel 1,5 uur wachten voor een attractie, en nu hoefden wij zelfs dat niet. Ook was al het eten veel betaalbaarder, heel fijn!

Ik kan mij nu ook al verheugen op het bezoek aan Disneyland Florida of Californië komende zomer!

Eerder gepubliceerde artikelen over onze reis door China:

Eerste dagen Beijing
De Chinese muur!
Ikea & Yuyuan Garden Shanghai
Changzhou & Shanghai
Instagram tour Hong Kong

Leave a Reply

Your email address will not be published.