Instagram tour & nonnenklooster / Hong Kong

Home / Travel / Instagram tour & nonnenklooster / Hong Kong
Instagram tour & nonnenklooster / Hong Kong

Processed with VSCO with hb1 presetHet vorige artikel over de reis door China is een week geleden al online gekomen. In die blogpost kon je over onze avonturen in Shanghai lezen. In deze blogpost vertrekken we van Shanghai naar Hong Kong!


Woensdag 24 juli

We hadden ervoor gekozen om begin avond te gaan vliegen, zodat wij niet heel vroeg al hoefden te vertrekken. Uiteindelijk zouden wij toch wel een hele dag “kwijt” zijn aan reizen, dus dan konden wij net zo goed later op de dag vliegen en ‘s ochtends rustig aan doen. Alleen toen bleek onze vlucht vertraagd te zijn, waardoor wij alsnog erg laat aan kwamen op onze volgende bestemming: Hong Kong!

De vlucht ging, ondanks de vertraging, gelukkig nog best snel! Ik blijf het wel bizar vinden dat je een (soort van) binnenlandse vlucht hebt van 2 uur en 30 minuten! Dat is met de trein in Nederland van Groningen naar Amsterdam.

Wij hadden er ook expres voor gekozen om eerst Beijing en Shanghai te bezoeken en als laatste naar Hong Kong te gaan, want anders zou ons visum niet meer geldig zijn.

hong-kong-3

Op het vliegveld in Shanghai spraken wij met een jongen uit Oekraïne, één van de weinige westerlingen. Nienke en ik waren onderling al aan het gissen waar hij vandaan zou komen en hoe het kon dat hij maar zo weinig handbagage mee had. We raakten in gesprek en later vertelde hij zelfs dat dat al zijn bagage was, wow. Maar hij zou ook niet zo lang in Hong Kong blijven, alsnog fascinerend maar dat ter zijde.

Het was niet helemaal mijn type mens, in andere woorden: ik ergerde mij.. Gelukkig voerde Nienke ook voornamelijk het gesprek, daar had ik toen niet zoveel bezwaar tegen haha. Maar toen wij het vliegtuig uitstapten had ik verwacht dat daar onze wegen zouden scheiden. Dat bleek helaas niet zo zijn. Blijkbaar vond hij het wel gezellig en vroeg hij of wij een taxi konden delen. In dat geval was het wel handig, dus maakten wij maar gebruik van zijn aanbod om een taxi te delen. Het scheelt ten slotte ook geld, door drieën delen is natuurlijk goedkoper! Wij blijven Nederlands hé ;).

Processed with VSCO with kk1 preset

img_4102Donderdag 25 juli

Hong Kong bleek een soort Instagram paradijs te zijn. Wanneer je niets met Instagram hebt dan klinkt dat best sneu, maar ik heb het altijd al leuk gevonden om op zoek te gaan naar mooie fotolocaties. Wel was het nu meer dan dertig graden en produceerden wij dus een heleboel zweet. Ook waren wij niet de enigen die het leuk leek om een soort Instagram tour door Hong Kong te doen.

Maar daar zometeen meer over! Wij gingen namelijk eerst vanuit ons (crappy) hotel naar het Chi Lin nonnenklooster. Het fijne aan alle steden die wij bezocht hebben in China, is dat alles heel makkelijk met het openbaar vervoer te doen is. De metro’s werken net als op alle andere plekken in de wereld.

Het Chi Lin nonnenklooster combineerden wij met Nam Lian garden. Het nonnenklooster is een groot tempelcomplex met prachtige architectuur. Ook de tuin wordt goed bijgehouden en ziet er prachtig uit, zoals op onderstaande foto wel te zien is, is het grappig om het contrast tussen de hoge wolkenkrabbers en het mooie park te zien. Op deze plek waren wij de enige westerse mensen, dus hadden wij weer heel wat fotoshoots met andere Aziatische toeristen.

Processed with VSCO with a6 preset img_4640

Nadat wij het klooster en de tuin hadden bekeken, was het tijd voor onze Instagramtour! Na veel research van Nienke kwamen we uit bij de wijk: Choi Hung. Hier waren veel fotografiewaardige locaties en we hebben daar best wel een tijd rondgelopen voordat wij weer door gingen. Aan het eind van de dag bezochten wij nog een tempel, de Wong Tai Sin tempel. Ik merk dat naarmate ik meer artikelen schrijf over mijn reizen door Azië, dat ik op het gegeven moment niet meer verder kom dan: “Het was een mooie tempel, heel bijzonder.” Het is wel heel leuk om de verschillen in tempels te zien per land, heel divers.

Processed with VSCO with a6 preset

Wij bleken dus niet de enigen te zijn, met ons nog heel veel anderen (voornamelijk meisjes), op een paar jongens na, maar dat waren meer de “Instagram husbands”.

Soms moesten wij zelfs in een “rij” staan zodat we op een bepaalde plek een foto konden maken. Dat hebben we een enkele keer gedaan, alleen op een hele toffe locatie met hoge flats. Maar ook al ben je niet echt bezig met fotografie of Instagram, dan zou het alleen al leuk zijn om mensen te observeren.Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with kk2 preset709b399b-edd5-4fbd-b7a8-2b10f18b1317_a0eb6b23-2363-467f-8af3-eae47d853f54Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with kk1 preset

Processed with VSCO with c1 presetEigenlijk wilde ik in dit artikel ook vertellen over onze geweldige dag in Disneyland, maar bij het schrijven kwam ik er al snel achter dat ik zoveel foto’s wilde delen, dat ik het beter in een apart artikel kon delen. Over een paar dagen komt dus het artikel over Disneyland online, ik kan zelf niet wachten!

Eerste dagen Beijing
De Chinese muur!
Ikea & Yuyuan Garden Shanghai
Changzhou & Shanghai 

Leave a Reply

Your email address will not be published.