Dumaguete, vijf vluchten naar huis / Filipijnen

Home / Travel / Dumaguete, vijf vluchten naar huis / Filipijnen
Dumaguete, vijf vluchten naar huis / Filipijnen

Het is grappig om te zien dat ik nu ik dit schrijf, precies een jaar geleden nog op de Filipijnen zat. Het is een jaar later, een jaar waarin zoveel is gebeurd en wie had dit jaar niet anders gepland? Ik zag het helemaal voor mij, wanneer ik in Nieuw Zeeland zou studeren was ik van plan om mijn artikelen te schrijven over de Filipijnen, Polen, Egypte etc. Helaas liep het allemaal anders. Mijn camera werd gestolen en niet veel later ook mijn externe harde schijf. Ik zal het later hierover in een ander artikel gaan hebben, maar nu eerst over de laatste week op de Filipijnen!

Misschien zal je denken: een jaar later, waarom plaats je dit nu nog? Een goede vraag en ik heb mijzelf ook wel afgevraagd of ik nog wel mijn artikelen zou schrijven en plaatsen, maar voor mij is mijn blog nog steeds een online dagboek en veel artikelen die al een paar jaar geleden geplaatst zijn worden nog steeds gelezen. Al is voor mij het nog steeds het belangrijkste dat ik het zelf heel leuk vind om terug te lezen en te zien.

filipijnen-1

filipijnen-316 augustus

Het is bizar om te beseffen dat nu een jaar later dingen helemaal niet meer vanzelfsprekend zijn, reizen in het algemeen bijvoorbeeld.

Onze laatste dag op Siquijor Island in de Filipijnen besteedden we weer op de scooter. We hadden eigenlijk het plan om een dagtour te doen naar een ander eiland maar helaas gingen er die dag geen tours vanwege te hoge golven. Gelukkig was een dag op de scooter ook geen straf!

De eerste plek waar wij stopten was een vlinderopvang, ik wist niet dat dit een ding was om heel eerlijk te zijn, maar het was grappig om eens te bezoeken. Of het een must do is daar heb ik mijn twijfels over, maar we hebben in ieder geval de familie die dit bedrijf runde financieel ondersteund.

De volgende stop was kamp Aninipot, een soort vakantiepark met (zoals Nienke het noemt) Hobbit huisjes. Nu ik dit aan het schrijven ben besef ik mij pas wat zij daar precies mee bedoelde, omdat ik voor NZ nog nooit gehoord had van Hobbit huisjes, maar dat ter zijde. Over het algemeen hebben we deze laatste dag op Siquijor vooral veel rondgereden, iets waar ik zelf nog steeds altijd van kan genieten!

filipijnen-4img_8332kopie filipijnen-5img_8295kopie filipijnen-6 filipijnen-7img_8400kopie filipijnen-8img_8389kopie filipijnen-9img_8294kopie filipijnen-10    img_8372kopieimg_8393kopie img_8402kopie

img_3318kopie17 augustus

Bij het zien van al deze foto’s krijg ik lichtelijk, of nee zeg maar gewoon, enorme heimwee! Vooral met het besef dat dit jaar Nienke en ik eigenlijk op Hawaii zouden zitten. Maar goed, gelukkig kan ik nog een beetje nagenieten van deze reis naar de Filipijnen door middel van de foto’s!

Onze reis vanaf de Filipijnen terug naar huis was een hele uitdaging met vijf verschillende vliegtuigen, toch bleek het niets te zijn in vergelijking met terug vliegen van Nieuw Zeeland haha.

Op 17 augustus vertrokken wij al vroeg met een taxi, of nou ja, tuktuk, richting de haven. Wij wilden er vroeg zijn omdat er maar een x aantal boten gaan per dag en wij natuurlijk niet onze vluchten wilden missen.

We waren mooi op tijd en namen de boot naar Dumaguete, een prima snelle bootreis en ook op het andere eiland ging het erg snel. We zouden natuurlijk de volgende dag echt vertrekken en dus wilden wij deze laatste volledige dag niet te druk maken. Dus besloten wij om weer onze favoriete activiteit te doen: winkelen! Met een taxi reisden wij vanaf ons nieuwe hostel/hotel/guesthouse naar een mall, een grote mall waar wij uiteraard weer te veel kleding kochten! Ook brachten wij een bezoek aan de bioscoop en keken wij naar de film Dora. De mensen die ik het afgelopen jaar gesproken heb die weten allemaal wel hoe enorm enthousiast ik ben over deze film. En nog steeds: heb je deze film nog niet gezien, kijk hem! (Dan wel de film met de echte mensen). Sowieso één van mijn favoriete films ooit, misschien komt dat ook wel door de hele situatie er omheen, in de Filipijnen als drie (redelijk) volwassenen tussen kinderen naar de bioscoop. Ik kan het aanraden.

Wij sloten onze dag af met een tour in een tuktuk en een bezoek aan de Macdrive met de tuktuk. De chauffeur vond het helemaal geweldig en wij natuurlijk ook!

filipijnen-bioscoopimg_3322kopieimg_3323kopie

cebu-518 & 19 augustus

Zoals ik al eerder zei hadden wij vijf verschillende terug vluchten, dit duurde dus wel een tijdje. Onze vlucht vanaf het vliegveld van Dumaguete was sowieso een hele ervaring. Om te beginnen met hoe het vliegveld er überhaupt uit zag. Het vliegveld in Gambia vond ik krakkemikkig, maar het vliegveld van Dumaguete kon er ook wat van. Wij vlogen met Cebu Pacific, een vliegtuigmaatschappij waar ik nog niet eerder mee had gevlogen. De kleding van de bemanningsleden leek alsof zij eigenlijk bij de IKEA werkten en Nienke en ik vlogen achteruit, ook iets dat ik nog nooit eerder heb mee gemaakt.

Vanaf Cebu vlogen wij door naar Manilla, de plek waar wij helaas afscheid moesten nemen van Larissa. Larissa had helaas een andere vlucht omdat wij onze terugvluchten niet tegelijk hadden geboekt. Nienke en ik reisden vervolgens door naar Beijing, toen van Beijing naar Zurich en uiteindelijk na een lange dag kwamen wij aan in Nederland!

cebu-2 cebu-3 cebu-4   cebu

Het laatste artikel van de reis naar de Filipijnen heeft dus een half jaar, of eigenlijk een jaar op zich moeten wachten. Maar beter laat dan nooit.

Mocht je geïnteresseerd zijn in alle andere avonturen die wij beleefd hebben op/in (ik weet het nog steeds niet) de Filipijnen, dan kan je onderstaande artikelen lezen:

Winkelen in Cebu – Filipijnen
Spookdiertjes Bohol – Filipijnen
Watervallen Bohol – Filipijnen
Siquijor scootertocht – Filipijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published.