Big Buddha, McDonalds Next & Olympic Bridge / Hong Kong

Home / Travel / Big Buddha, McDonalds Next & Olympic Bridge / Hong Kong
Big Buddha, McDonalds Next & Olympic Bridge / Hong Kong

hong-kong-2Alweer mijn laatste artikel over China! Alhoewel, “nu pas” zou logischer zijn geweest, aangezien het alweer een halfjaar geleden was dat wij in Hong Kong waren. Van Hong Kong is Disneyland mij het meeste bijgebleven, al was dat na het vorige artikel volgens mij al wel duidelijk!

In dit artikel neem ik jullie mee naar de Big Buddha, een klooster, de Man Mo tempel en de Olympic bridge!

Zaterdag 27 juli 2019

Na onze geweldige dag in Disneyland, was het tijd om weer wat cultuur te snuiven! We begonnen deze dag met het bezoeken van de Tian Tian Boeddha, dit is de grootste boeddha in de openlucht. Daar eenmaal aangekomen, snapte ik dat dit de grootste is. Maar voordat wij deze Boeddha konden bewonderen, moesten wij eerst een hoge berg op wandelen. Alleen je raadt het al, wij zouden de Boeddha niet bezocht hebben wanneer er niet de mogelijkheid was om ook omhoog te gaan met een kabelbaan! Oké dat is niet helemaal waar, soms doen wij wel sportieve dingen op reis. Maar, als wij de kans hebben om met een kabelbaan te gaan in plaats van urenlang zwetend een berg te beklimmen (want uren, dat zou je er wel over gedaan hebben aangezien het met de kabelbaan al vijfentwintig minuten duurde) dan is de keuze snel gemaakt.

Eenmaal boven bij de Boeddha aangekomen moesten wij nog een trap omhoog lopen, maar dat viel gelukkig reuze mee! Bovenaan hadden we een prachtig uitzicht, dus het was het helemaal waard om omhoog te lopen!

hong-kong-1

img_0470Naast de Boeddha was ook een klooster te zien, het Po Linklooster. Een prachtig klooster en vanaf daar kan je ook nog verder lopen naar de Wisdom Steps. Het was een klein stukje wandelen, door bijzondere landschappen en met af en toe een random koe langs de weg. Bij de Wisdom Steps aangekomen kwamen wij uit bij pilaren met daarop gebeden uit het boeddhisme, taoïsme en confucianisme. Bij deze pilaren waren in het begin geen andere toeristen, echt heerlijk! Sowieso was het uitzicht heel mooi en rustgevend en was het een fijne plek om onze lunch op te eten!
hong-kong-3img_0257 hong-kong-4 hong-kong-5img_0271 hong-kong-6    img_0336 img_0345 img_0373 img_0431 img_0443 img_0451 img_0469  img_0477 img_0489 img_0523

img_5118Zondag 28 juli 2019

Op onze laatste dag in China bezochten wij nog een Chinese tempel, de Man Mo tempel! Om heel eerlijk te zijn was de tempel niet de enige reden waarom wij afreisden naar deze buurt. Want zoals ik al in een eerder artikel deelde, is Hong Kong een Instagram paradijs! Er waren hier ook weer veel mooie murals te zien, waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt!

Ook maakten wij een stop bij de Olympic Bridge. En uiteraard waren wij hier ook niet alleen, een heleboel meisjes zaten op de trappen foto’s te maken, het zag er weer grappig uit. Van te voren had Nienke weer een aantal plekken uitgezocht, het was soms nogal een raadsel op welke plekken een mural zich bevond, maar als we hem dan gevonden hadden dan was dat ook wel weer heel leuk! Een beetje een soort speurtocht!

Tussendoor bezochten wij ook nog het Yick Cheong, een huge flatgebouw!

hong-kong-2

hong-kong-1Dat ik ooit enthousiast zou zijn over een McDonalds had ik niet verwacht. In Hong Kong heb je namelijk een hele speciale McDonalds (ja dat kan!). Het is namelijk geen normale Mc Donalds maar een Mc Donalds next, geopend in 2017. In dit restaurant, want zo kan je het zowaar noemen, kan je zelf je burger samenstellen op een scherm. Ook krijg je je eten niet op een plastic dienblad in kartonnen doosjes, maar je krijgt het zowaar op een bord met bestek! Er was ook veel meer keuze, vooral meer vegetarische opties. Ik betwijfel of dit concept ooit over gaat waaien naar Europa/Nederland, maar ik zou zeker fan zijn.

Na ons bezoek aan de Mc Donalds next kreeg onze dag nog een verrassende wending. In Hong Kong waren op dat moment namelijk volop protesten gaande. Een halfjaar later is het nog steeds niet helemaal over, echt bizar. Van te voren werden wij al wel gewaarschuwd dat wij niet in de buurt moesten komen bij de demonstraties. Je kon er eigenlijk niet omheen, maar we hebben het niet opgezocht. En terwijl wij moesten omlopen vanwege de demonstraties,  zagen wij ineens een bordje met daarop: dierentuin!

hong-kong-8

a4eaecdd-8784-484d-8d0e-4b84ab8b15dc_b8419e30-0313-44b0-a739-0c845284bf99Wanneer je al meerdere reis artikelen hebt gelezen op mijn blog, dan weet je wellicht wel dat het bezoeken van een dierentuin een terugkomende activiteit is tijdens onze reizen. Wij konden het dus niet laten om een bezoek te brengen aan deze “dierentuin”.

Eenmaal aangekomen bij de dierentuin, bleek dat het een soort openbaar park was. Een park met flamingo’s, apen, schildpadden en vogels. De dieren zouden voor een normale dierentuin niet heel bijzonder zijn geweest, maar dat we de dieren in een openbaar park konden zien, midden in de stad en zonder bewakers.. Dat was wel bijzonder! Het was in ieder geval een hele interessante afsluiting van onze tijd in China!

 e5404315-8b98-45e1-b30b-0a7c83994431_d65f1491-b1ba-46fe-9292-f81ba1ce03ae f942b7e6-3d1b-4014-ba3e-2126a69a60db_72515d94-85e5-47b4-9748-574a7dbcfc14hong-kong-3 hong-kong-5hong-kong-7hong-kong-10Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with kk1 presetProcessed with VSCO with a6 preset

img_4913Dit was het laatste artikel over Hong Kong en daarmee ook het laatste over China! Alhoewel, voorlopig, want in de toekomst wil ik uiteraard nog eens terug naar dit fascinerende land!

Eerder gepubliceerde artikelen over onze reis door China:

Eerste dagen Beijing
De Chinese muur!
Ikea & Yuyuan Garden Shanghai
Changzhou & Shanghai
Instagram tour Hong Kong
Disneyland Hong Kong

Leave a Reply

Your email address will not be published.