Fietsen door Taitung City / Taiwan

Home / Travel / Fietsen door Taitung City / Taiwan
Fietsen door Taitung City / Taiwan

img_1350

In het vorige artikel over Taiwan schreef ik al dat wij bijna met de trein naar Taichung waren afgereisd in plaats van Taitung! Gelukkig kwam het allemaal toch nog op tijd goed en kwamen wij op 31 juli met de trein aan in Taitung.

Voordat ik dit artikel schreef ging ik even opzoeken op internet welke bezienswaardigheden wij precies allemaal hier hebben bekeken en de voornaamste bezienswaardigheid die ik in Taitung tegenkom is een brug die wij niet bezocht hebben haha.

Toch was ons bezoek aan Taitung geslaagd. We zaten in een fijn hostel (dat kan soms alleen al je reis maken of breken vind ik). Binnen een paar minuten was je lopend vanaf ons hotel al in “het centrum”. Ik vond Taitung meer lijken op een heel groot dorp, maar misschien komt dat ook wel omdat wij natuurlijk lang niet alles gezien hebben!

taiwan-2

Donderdag 1 augustus 2019

Al eerder vertelde ik dat wij een bezoekje brachten aan de bioscoop, we gingen naar de Lion King! Het was al zo lang geleden dat ik die film voor het laatst had gekeken, dus ik wist niet eens meer dat hij zo zielig af zou lopen. Maar goed, het ging ons niet eens persé om de film, wij wilden gewoon heel graag eens naar een Taiwanese bioscoop. De film zelf was gelukkig in het Engels en de ondertiteling in het Chinees/Taiwanees (?). Ik kan natuurlijk geen enkel Chinees teken ontcijferen, maar ik vond het wel grappig om tijdens de film op te letten of er ook woorden bij zaten die ik op het gegeven moment herkende. Over het algemeen word ik altijd heel moe van bioscoopzalen en heb ik ook moeite met wakker blijven, dit was een goede manier om alert te blijven tijdens de film!

Maar dat was allemaal op de dag dat wij waren aangekomen in Taitung. Voor op 1 augustus hadden we bij het hotel drie fietsen gereserveerd, echt heel fijn dat deze mogelijkheid er bij het hotel was. Wij besloten om naar het Taitung Forest park te fietsen, op plaatjes zag het er namelijk erg mooi uit. Het was nog best een stukje fietsen, vooral omdat wij meerdere keren verkeerd fietsten. Het fietsen zelf was vooral een hele leuke ervaring, in elk land is dat weer zo anders. Na een tijdje door het mooie park gefietst te hebben stopten wij nog een paar keren om de medemens te observeren. Zo is het grappig om buitenlanders te zien fietsen, maar er werd bijvoorbeeld ook muziek gemaakt door een jongen met viool (dat was overigens echt prachtig).

img_5964

img_1479Ons plan voor het bezoek aan dit park was eigenlijk voornamelijk om te gaan zwemmen. Het leek ons heerlijk om na een stuk gefietst te hebben een duik te kunnen nemen in een meer of (nog beter) een zwembad. Dit hele plan bleek een beetje te optimistisch, er waren geen plekken om te zwemmen. En toen wij het park uit fietsten om naar een “zwembad” te gaan, bleek ons idee van een zwembad toch wat anders. Het was alsnog een soort natuurbad, maar helemaal schoon zag het er niet uit. Ik denk oprecht dat je nog beter in een meer had kunnen zwemmen, hier waren wij waarschijnlijk zelfs ziek van geworden.

img_6234

Het moet er vast grappig uitgezien hebben voor de lokale bevolking. Drie blanke toeristen in badpak, klaar om te zwemmen, en dan die verraste gezichten van ons omdat wij toch wat anders verwacht hadden. Wij zijn dus meteen weer vertrokken, opzoek naar een andere plek. Alle zwembaden in de buurt bleken al jaren gesloten te zijn, zeer spijtig. Uiteindelijk hebben wij de rest van de middag doorgebracht op het strand, echt een strand zoals wij die gewend zijn, was het niet want er waren vooral heel veel keien. Maar het had wel een prachtig uitzicht en ik vind het vaak alleen al heel fijn om gewoon naar de geluiden op een strand te luisteren. Ook was het heerlijk omdat er verder (bijna) geen andere mensen waren.

Tussen ons bezoek aan het Forest park en de zoektocht naar een zwembad fietsten wij nog langs Taitung Railway Art Village. Deze plek bevatte een paar kunstwerken, een oud treinspoor en een paar mooie fotografiewaardige muurtjes. Online las ik dat hier geregeld exposities of kunst evenementen georganiseerd worden, een heel leuk initiatief!

Na ons bezoek aan het strand was het tijd om naar een Indiaas restaurant te fietsen. In de middag waren wij daar al langs gefietst, maar kwamen wij er achter dat hij pas ‘s avonds open zou zijn. Het eten was zoals bijna elk Indiaas eten dat wij deze reis gegeten hebben, weer heerlijk!

Toen wij ons eten op hadden begon het enorm hard te regenen. Maarja, wij hadden al de hele dag onze badpak aan gehad, zonder gezwommen te hebben. Dus besloten wij om er gewoon doorheen te gaan fietsen, nog best een uitdaging omdat wij veel minder zagen dan voorheen. Wel een unieke ervaring!

Processed with VSCO with kk1 presettaiwan-3 img_5967 img_4769kopie img_6203 img_6145  img_6174Wij waren maar één volledige dag in Taitung en reisden op 2 augustus alweer door naar Hualien! In het volgende artikel kan je lezen over de avonturen die wij mee maakten met de trein onderweg naar Hualien.

Eerder gepubliceerde artikelen over deze reis in de zomer van 2019:

Eerste dagen Beijing
De Chinese muur!
Ikea & Yuyuan Garden Shanghai
Changzhou & Shanghai
Instagram tour Hong Kong
Disneyland Hong Kong
Big Buddha Hong Kong
Kaohsiung Taiwan

Leave a Reply

Your email address will not be published.