Mijn 2016 in illustraties!

Home / Creative / Mijn 2016 in illustraties!
Mijn 2016 in illustraties!

Jaaroverzicht 2016 wit

Net als afgelopen in 2014 en 2015 kon ik het niet laten om weer een jaaroverzicht in illustraties te maken. Dit jaar was een bijzonder jaar en weer had ik het gevoel helemaal niet zoveel te hebben gedaan, maar dat viel juist achteraf enorm mee! Of misschien viel het wel tegen, want daardoor had ik meer illustraties die ik wou maken haha. Nee hoor! Ik heb er deze keer wel voor gekozen om niet alles uit te lichten maar de dingen die mij echt zijn bijgebleven (en in mijn Instagram feed opvielen). 

Ik zou het liefst weer een cliché verhaal willen typen over hoe snel 2016 is gegaan, maar ik vond het dit jaar halverwege het jaar helemaal niet zo snel gaan. Tot ik in augustus/september begon aan een nieuwe opleiding op de kunstacademie, toen ging het allemaal in een snelvaart. Uiteindelijk is 2016 dus ook weer omgevlogen!

En nu het einde in zicht is, is het ook weer tijd om terug te blikken. Dus deel ik vandaag mijn jaaroverzicht in illustraties met jullie!

Naamloos-11

Om te beginnen, beginnen we met de jaarlijkse nieuwjaarsduik (al weet ik niet zeker of 2017 ook zo gaat beginnen want ik heb nog geen slachtoffer gevonden haha). Dit jaar was het weer een feestje in het koude water, afgelopen jaar deed ik hem voor het eerst “alleen”, maar gelukkig stond Jessy mij aan te moedigen langs de zijlijn!

 

Naamloos-13

1 van de weinige meetings dit jaar, de gekkesokkenmeeting op 4 januari! Zelf had ik het gevoel alsof dat alweer in 2015 was, maar blijkbaar nog wel in dit jaar, het was een geslaagde meeting met gekke en leuke sokken&mensen!

Naamloos-19

Voor één keer was ik dankbaar dat ik in het Noorden woonde, het ijzelde namelijk zo hard, dat de straten spiegelglad waren. Er lag een laag ijs over bijna alle wegen waardoor we konden schaatsen op straat, een aparte maar leuke ervaring!

Naamloos-5

13 januari was het zo ver, Nienke en ik namen het vliegtuig (voor 2 euro!) van Eindhoven naar Manchester en verbleven daar een aantal dagen. Het was een leuke citytrip en maakten een aantal bizarre dingen mee.

Naamloos-3

Heel impulsief reisde ik naar Leiden af om daar Kristien te ontmoeten, we gingen naar het strand en bezochten de Botanicus!

Naamloos-4kopie

Op 7 februari reisden we met een groep van 25 (denk ik) af naar het mooie Valencia. We verbleven er 2 weken waarvan we 1 week Spaanse lessen kregen. We verbleven in een heel leuk gastgezin en ik vond het echt een hele leuke ervaring! Als ik erop terug kijk heb ik meer geleerd dan ik verwacht had maar ik heb voornamelijk genoten!

Naamloos-7

Na een aantal jaren stond ik weer eens op de ski’s! Samen met mijn ouders en een groep onbekenden gingen we een weekje richting het mooie Oostenrijk! Ondanks de spierpijn vond ik het geweldig, jammer dat er nog geen ski vakantie op de planning staat voor 2017. Ik vind het een heerlijk sfeertje.

Naamloos-15

Natuurlijk mag Izzi niet ontbreken in dit jaaroverzicht! Ik heb ook dit jaar weer op verschillende campings mogen werken voor Recrateam. Ik werkte dit jaar volgens mij 2/3 weken (ik weet niet precies meer hoeveel) op camping de Papillon in telkens een leuk team.

Naamloos-10

Op 4 april kreeg ik te horen dat ik was aangenomen op de kunstacademie in Groningen! Ik had het totaal niet meer verwacht na een heel slecht gevoel over het toelatingsgesprek.

Naamloos-14

Het eerste halfjaar van 2017 was ik fulltime bezig met mijn afstudeerproject: een kinderboek! Iris de Glee ontmoette ik via Facebook nadat zij een illustrator zocht voor een kinderboek. Uiteindelijk deden wij nog mee met een wedstrijd van het Alfa College voor een ondernemingsaward. In de voorrondes op 6 april in Groningen wonnen wij de hoofdprijs en in de finale op 20 april, de publieksprijs!

 

Naamloos-17

Na 5 jaar werd het tijd om Muchable.nl als bedrijf en mijzelf als illustrator officieel in te laten schrijven bij de KVK! Ondertussen heb ik al mogen ervaren hoe het is om heel volwassen je eigen belasting aan te moeten geven *huilt nog steeds om een onterechte boete*…

Naamloos-16

De exacte datum van het geslaagd woordje heb ik nergens genoteerd, maar in mijn agenda stond op 1 juni mijn eindgesprek genoteerd. Ik slaagde na 4 jaar voor mijn MBO vormgeving opleiding op het KTM (school voor de kunsten in Groningen). Op 14 juli kreeg ik officieel mijn diploma, heel dubbel voelde het. Stiekem mis ik het KTM nog dagelijks!

Naamloos-6

Op 12 juni zette ik eindelijk mijn webshop online! Na een heleboel kaarten verkocht te hebben via Instagram werd het tijd voor een mini webshop waarin ik voornamelijk mijn illustraties verkoop!

Naamloos-9

Mijn laatste vakantie met mijn ouders! Of nou ja voorlopig 😉 Voor het eerst in mijn leven ging ik naar Griekenland, we vlogen naar Kreta waar we het eiland per scooter verkenden! Dat gevoel op die scooter is onbeschrijfelijk. Als ik lees in boeken: de wind die door je haren wappert, dan krijg ik een beetje zo’n “ja hoor, vast” gevoel. Maar nu weet ik eindelijk hoe het voelt, ik voelde me levend. En ook dit klinkt raar, door naar de volgende illustratie.

Naamloos-8kopie

Deze zomer was ik de hele vakantie in Duitsland, ik heb weer een geweldige tijd beleefd samen met Larissa, mijn collega en vriendin! Werken op camping Teutoburgerwald is elk jaar weer een feestje (ook al hebben we er nog maar 2 jaar gewerkt haha). Komend jaar hoop ik weer een geweldige zomer met Larissa te gaan beleven, misschien in Duitsland maar misschien ook wel aan de andere kant van de wereld.

Naamloos-12

 

Op 30 augustus was mijn eerste schooldag op de kunstacademie, het was een rommelige eerste week die niet zoveel indruk op mij maakte als camping Minerva. We begonnen de tweede week op camping Minerva, we sliepen in kartonnen tenten (of ook wel kartenten genoemd) en deden allerlei bijzondere activiteiten.

Naamloos-2

Dit jaar lijkt een klein beetje op de jaren hiervoor, ook dit jaar deed ik namelijk weer mee met de 4mijl van Groningen. Het is ook soort van een traditie, dit jaar deed ik voor de 7de keer mee en heb ik voor het eerst genoten in plaats van vanbinnen gehuild haha.

Naamloos-20

Mijn moeder en ik hadden het vorig jaar al afgesproken: we zouden samen een citytrip maken. Zodoende boekten wij impulsief een ticket naar Milaan! We hadden een paar mooie dagen in Milaan en ik kan niet wachten tot onze volgende citytrip.

Naamloos-1

Aan het begin van het eerste jaar op de kunstacademie konden wij ons inschrijven voor een excursie naar Londen, Berlijn, Amsterdam, Antwerpen, Terschelling, Rotterdam of Amsterdam. Ik koos voor Berlijn en halverwege November gingen we erheen met een groep van ongeveer 30 leerlingen. Het was de eerste keer dat ik Berlijn bezocht en ik ben verkocht, wat een prachtige stad! (oh en we vergeten dat een muts en sjaal niet warm genoeg waren en doen net alsof het zo warm was dat we bloemenkransen konden dragen).

Dit jaar beleefde ik veel leuke weken en dagen, zo ging ik nog naar de Dutch Design week, naar het Hema event, ontmoette ik veel lieve mensen, ging ik meerdere keren dagjes weg naar Amsterdam en bezocht ik meerdere prachtige plekken in Europa! Ik kan niet wachten tot 2017!

Wat was jouw hoogtepunt voor 2016?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.